JAK ZDJĄĆ KIEROWNICĘ
Moderator: Student
JAK ZDJĄĆ KIEROWNICĘ
Usiłuję zdjąć kierownicę z kolumny. Odkręciłem już chyba wszystko, nakrętkę na kierownicy też , a ona ani drgnie. Czy jest jakiś patent żeby ją ruszyć? Zakładałem nawet ściągacz do łożysk , ale zaczeło giąć kierownicę. 

JESTEM TU NOWY ALE MAM GAZ'A- BĘDĘ MIAŁ JAK GO WRESZCIE POSKŁADAM
- bilans
- Kontaktowanie:
odp
rozumiem że odkręciles nakrętke z kolumny ? koło kierownicy jest wciśnięte na drobny wieloklin rada - zalej to wd-40 czy tez innym badziewiem po jakimś czasie opukaj od spodu musi zejść
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Weź sobie kawałek płaskownika i zrób sobie sciągacz. Wystarczy wywiercić 3 otwory i nagwinotwać. Nie wiem jak to jest w uaz-zie ale w gazie działa bezproblemowo. Dwie śruby (M8 ) trzeba wręcic w otwory które są w kierze a m10 trzeba tak wywiercic żeby wypadła dokładnie po środku.
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
zgodze sie jesli dodasz "TEORETYCZNIE POWINNO DZIALAC BEZPROBLEMOWO"luk pisze:Weź sobie kawałek płaskownika i zrób sobie sciągacz. Wystarczy wywiercić 3 otwory i nagwinotwać. Nie wiem jak to jest w uaz-zie ale w gazie działa bezproblemowo. Dwie śruby (m8) trzeba wręcic w otwory które są w kierze a m10 trzeba tak wywiercic żeby wypadła dokładnie po środku.

nie cfaniakuj pan...moralez pisze:to na radnkach trzeba bylo korzystac z tylnej kanapy, kierownica to nie oparciewupasek pisze:mialem do czynienia z dwiema kierownicami
ani napier.dalanie mlotem, ani sciagacze, ani wd40, ani szarpanie nie pomoglo![]()
w ogorku nie bylo tylnej kanapy i dobrze o tym wiesz

poza tym przejechalem nim lacznie jakies 20km, wiec przyczyna jest inna

No cóż ja ściągałem już dwa razy i nie miałem żadnych problemów......wupasek pisze:zgodze sie jesli dodasz "TEORETYCZNIE POWINNO DZIALAC BEZPROBLEMOWO"luk pisze:Weź sobie kawałek płaskownika i zrób sobie sciągacz. Wystarczy wywiercić 3 otwory i nagwinotwać. Nie wiem jak to jest w uaz-zie ale w gazie działa bezproblemowo. Dwie śruby (m8) trzeba wręcic w otwory które są w kierze a m10 trzeba tak wywiercic żeby wypadła dokładnie po środku.![]()
Choroba Gaz69.
[quote="gural19"]co do ściągnięcia kierownicy:przywiązać kawałek liny do drzewa,postawić syfa nad przepaścią i popchnąć...powinno zejść i na zawsze się pozbędziesz problemów z kierownicą,cieknącymi hamulcami i całą resztą...[/quote]
A SKĄD JA WEZMĘ PRZEPAŚĆ
???????
A SKĄD JA WEZMĘ PRZEPAŚĆ

JESTEM TU NOWY ALE MAM GAZ'A- BĘDĘ MIAŁ JAK GO WRESZCIE POSKŁADAM
gural19 pisze:co do ściągnięcia kierownicy:przywiązać kawałek liny do drzewa,postawić syfa nad przepaścią i popchnąć...powinno zejść i na zawsze się pozbędziesz problemów z kierownicą,cieknącymi hamulcami i całą resztą...

ostatni wiking w Rzeczpospolitej

- goralski
-
- Kontaktowanie:
znając życie pewnie masz racje...ale jakiś zalążek myśli jest...
co do kierownicy to pewnie Jaceks jeszcze nie raz Cie coś napotka...ściąganie resorów i takie tam...zapieczone sprawy...ale dla wytrałych nagrody
(np.kapeć w środku miasta albo cuś podobnego)

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Aha, podgrzej palnikiem i zjaraj całą kierownicę.jak mlotem i sciagaczem nie pomoglo podgrzej palnikiem

To nie tak prosto, już to przerabiałem. Proponuję jednak zalać wd-40 albo fossollem i poczekać. Potem to juz kwestia pewnej i mocnej ręki i szczęścia...(ja osobiście podłożyłem klocek dębowy od górnej przedniej strony kierownicy i jebut młotem w ten klocek, w końcu dało radę)
"Leśny potwór."