Czy to da porzadany efekt? zastosowanie dwoch amorkow na przod?

Resory mam po klepaniu jak i nowe amorki od lublina na przod i tyl
Moderator: Student
Ja jeździłem GIEZ-em na mocno wyklepanych resorach i nie było żadnych problemów. Miałem amory UAZ-owskie (oczywiście pionowe). W nowym GIEZ-ie wyspawałem uchwyty na podwójne UAZ-owskie amory, co ponoć i tak wychodziło lżej jak pojedyńcze starowskie (bo na takich patentach ludzie jeździli...). I rzeczywiście było to tak zrobione że były one lekko pod kątem. Niestety wrażeń z jazdy nie opowiem bo GIEZ-a sprzedałem zanim go ukończyłem. A kupiec sprzedał go kilka dni temu ponownie - następnej osobie...Tequil pisze:Slyszalem ze jesli zamontuje sie dwa amory na przod to wtedy nie bedzie zadnego podskakiwania autka na nierownosciach ---> | | | | | ... u mnie czasami jest tak ze autko podskakuje (dol, gora, dol, gora) a ja wraz z nim na fotelu podskakuje
Czy to da porzadany efekt? zastosowanie dwoch amorkow na przod?![]()
Resory mam po klepaniu jak i nowe amorki od lublina na przod i tyl
Monster Garage oglądałeś?Tequil pisze:Slyszalem ze jesli zamontuje sie dwa amory na przod to wtedy nie bedzie zadnego podskakiwania autka na nierownosciach ---> | | | | |
a to ja mam taki patent i to już dawno o tym pisałem, a resorki robia do dziś i nic nie pęka, teraz to tylko musze dać do kowala bo sie juz troche za bardzo proste zrobiłytiger pisze:A co do resorow bo nie chce zasmiecac forum i zakladac nowego tematu ma ktos patent na rozginajace sie uszy w resorach// ktos kiedys mowil ze zaspawal ale boje sie ze sie rozcharuje i bedzie pekac odrazu?? jak to z tym spawaniem??
żuki mam i nie bede sie wymondrzał że są najlepsze ale po ramieniówkach które miałem to są supervandall1 pisze: Ja stwierdziłem:
-żuki:kondon
-oryginały:ok
-barkasy:ok
-małe stary:przytwarde,ale ok
Poszukać i poczytać opinie innych.
ale po spawaniu jak je chlodziles czy czekales az same ostygna??Darek pisze:a to ja mam taki patent i to już dawno o tym pisałem, a resorki robia do dziś i nic nie pęka, teraz to tylko musze dać do kowala bo sie juz troche za bardzo proste zrobiłytiger pisze:A co do resorow bo nie chce zasmiecac forum i zakladac nowego tematu ma ktos patent na rozginajace sie uszy w resorach// ktos kiedys mowil ze zaspawal ale boje sie ze sie rozcharuje i bedzie pekac odrazu?? jak to z tym spawaniem??![]()
jak chcesz to zrobie fotki i Ci podeśle
Nie znam aktualnych układów cenowych,bo kiedyś trafiłem na barkasy nowe po 10 zeta netto za sztukę-to kupiłem dwadziescia i laska.Darek pisze:
te pozostałe co wymieniłeś to już sa cenowo mniej korzystne dla przeciętnego przemierzacza bezdroży
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość