Gaz czy Uaz?
Moderator: Student
- nie_mientki
Gaz czy Uaz?
Mam pytanie. Nie wiem czy zacząć przygodę z off-roadem od Gaza czy od Uaza. Moge wyłożyć niewiele kasy, dlatrego spójrzcie też na aspekt ekonomiczny.
- El Modzello
To zależy ile masz kasy ile mozesz włozyc potem. Ja kupiłem gaza bardzo okazyjnie ale włozyłem w niego aby mógł ciągle jeździc och cho cho i jeszcze troche i jeszcze wkładam
, niema końca.
Za uza troche wiecej trzeba dać ale sie mniej beda wtedy psuć, ale to zależy od ciebie co chesz miec i czy masz warunki:
tj:
Jak niemasz kasy ani warsztatu = Hm??? (Hulejnoga)
Jak masz kase niemasz warszatu = 70% Gaz 30% Uaz
Jak niemasz kasy masz warsztat= 50% Gaz 50% Uaz
Jak masz kase i warsztat = Gaz!!!!
Oczywiscie to jest mój poglad czyli GAZIKOWCA

Za uza troche wiecej trzeba dać ale sie mniej beda wtedy psuć, ale to zależy od ciebie co chesz miec i czy masz warunki:
tj:
Jak niemasz kasy ani warsztatu = Hm??? (Hulejnoga)
Jak masz kase niemasz warszatu = 70% Gaz 30% Uaz
Jak niemasz kasy masz warsztat= 50% Gaz 50% Uaz
Jak masz kase i warsztat = Gaz!!!!
Oczywiscie to jest mój poglad czyli GAZIKOWCA
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
Wybór jest prosty ,jesli chcesz przeżyc przygode wybierz Gaza,powodów jest mnóstwo
1. komfort jazdy w skali 1-10 wynosi "0"
2. co wyjazd to naprawa,
3.trudny dostęp do części(jak coś znajdziesz tanio-radocha)
4.ale dla tego wyglądu i tego ryjka warto.
Ja mam gaza włożyłem w niego dosyc dużo prawdopodobnie starczyło by na jakąś Suke albo Wronglera, ale wolę być Gazmanem niz Jepniętym.Uaz jest młodszym bratem Gaza a wiesz jak traktuje sie młodszych braci zawsze mają przerabane.
2. co wyjazd to naprawa,
3.trudny dostęp do części(jak coś znajdziesz tanio-radocha)
Ja mam gaza włożyłem w niego dosyc dużo prawdopodobnie starczyło by na jakąś Suke albo Wronglera, ale wolę być Gazmanem niz Jepniętym.Uaz jest młodszym bratem Gaza a wiesz jak traktuje sie młodszych braci zawsze mają przerabane.
LJ 70
Mój Gazikozmotaogólnopolska kosztował mnie naprawdę sporo ale dla klimatu jazdy i serdecznych spojrzeń plackochodników i starych ofrów nie zamnienię go na nic innego. I jak to pyci dopóki się nie zdupcy..., dla tych paru krótkich chwil warto naprawdę żyć. A reszta...., reszta nie spierdala. 

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
nieprawda 0 to w kaszlakuMag69 pisze:Wybór jest prosty ,jesli chcesz przeżyc przygode wybierz Gaza,powodów jest mnóstwo

jasne a świstak siedzi i owija części w sreberka .... jak nie katujesz sprzeta jest niedozdarcia2. co wyjazd to naprawa,
ej stary szalejesz ... a jak chcesz kupić fajny ciuch to do lumpeksu idziesz3.trudny dostęp do części(jak coś znajdziesz tanio-radocha)

BĄKU"] - ...ale dla klimatu jazdy i serdecznych spojrzeń plackochodników i starych ofrów nie zamnienię go na nic innego. I jak to pyci dopóki się nie zdupcy..., dla tych paru krótkich chwil warto naprawdę żyć. A reszta...., reszta nie spierdala......
ŚWIĘTA PRAWDA
!!!!!!!!!!!!!!
pivo dla Bączka
1) cabrio
2) terenowy
3) zabytkowy
gdyby tylko szbciej sie bujal to OK - ale w terenie jest zajebisty GAZ 69
ŚWIĘTA PRAWDA

pivo dla Bączka

1) cabrio
2) terenowy
3) zabytkowy
gdyby tylko szbciej sie bujal to OK - ale w terenie jest zajebisty GAZ 69
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
wszystko fajnie ale zapominacie o jednej ważnej sprawie
ilość gazów i części do nich maleje
zaś jeśli chodzi o uaza to jest tego ciągle pod dostatkiem przecież go jeszcze produkują
wg mnie częsci gaza drożeją i coraz trudniej niektóre zdobyć
uaz jest większy i łatwiejszy w przeróbkach
na co się nie zdecydujesz 3 razy obejrz dokładnie a najlepiej daj znać gdzie chcesz kupować to ktoś kto mieszka w pobliżu moze ci pomoże w wyborze
mam uaza
i chyba jednak kupił bym znowu uaza a nie gaza tylko bym go dokładniej sprawdził
ilość gazów i części do nich maleje
zaś jeśli chodzi o uaza to jest tego ciągle pod dostatkiem przecież go jeszcze produkują
wg mnie częsci gaza drożeją i coraz trudniej niektóre zdobyć
uaz jest większy i łatwiejszy w przeróbkach
na co się nie zdecydujesz 3 razy obejrz dokładnie a najlepiej daj znać gdzie chcesz kupować to ktoś kto mieszka w pobliżu moze ci pomoże w wyborze
mam uaza
i chyba jednak kupił bym znowu uaza a nie gaza tylko bym go dokładniej sprawdził
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Konrad z calym szacunkim mam wiecej czesci od uaza w gazie niz ty uazowych w uazie
jakie czesci, jakie trudnosci jezeli ktos chce 100% oryginal to tak
jezeli do jazdy to wszysko idzie od uaza
!!!!!
buda i rama od gaziora reszta dowoli uaz/zuk/patrol
)))))))
przerobki i modyfikacje banalne - dowolny silnik a w uazie problemy
efekt lzejszy o 300 kg, krotszy o kilka cm - kurnia ma parametry jak LandRover 90
!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko lzejszy
!!!!!!!!!!!!
a buda przezyje 3 uazy
aveeeeeeeee gazikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jakie czesci, jakie trudnosci jezeli ktos chce 100% oryginal to tak
jezeli do jazdy to wszysko idzie od uaza

buda i rama od gaziora reszta dowoli uaz/zuk/patrol

przerobki i modyfikacje banalne - dowolny silnik a w uazie problemy
efekt lzejszy o 300 kg, krotszy o kilka cm - kurnia ma parametry jak LandRover 90

a buda przezyje 3 uazy
aveeeeeeeee gazikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ
oj widzisz nie dokońca się z toba zgodze ... a jako że itd.. i w czszególe...kpeugeot pisze:wszystko fajnie ale zapominacie o jednej ważnej sprawie
ilość gazów i części do nich maleje...
jeśli szukam części - NIE MA ZADNEGO PROBLEMU Z ZAKUPEM .. i niebedzie przez conajmniej 10-15 lat

Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2003 11:30 am przez qwinto, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety uskrzydlony dobrze gadaBĄKU pisze:Ale wiele części z Uaza pasuje do Gaza. Poza tym oryginalnych Gaziorków i tak jest mało, często tam pod spodem namotane jest .......

a co do motania ....hmm ...no no wizja nowomechaników i ich innowacji
nie zna granic

no dobra ....ja cie zaraz załatwiekpeugeot pisze:e tam
jak by nie było jedan w uazie jest więcej miejsca
z gazem jest jeszcez jeden problem
jest chyba z 7 wersji gaza
uaz jest tylko jeden
UAZ _ RULLLEEEEEEEEZZZZZZZZZzzzzzz

skoro uaz jest jeden to dlaczego :
sa różne skrzynie biegów i różne silniki ... http://strony.wp.pl/wp/gaz-fan/html/mechanika_ll.html
aaaaaa

Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2003 11:26 am przez qwinto, łącznie zmieniany 2 razy.