jeśli tak to gdzie

dzieki za podpowiedzi
Moderator: Student
Darek pisze: przelutowywałem już pare żarówek halogenowych H4 i wchodziły do szperacza ale to jak sie po wyjebach jeżdzi to szybko puszczają te lutu i taka żarówka krótko żyje, a poza tym trudno jest ustawić żeby ładny punkt był
Ja mialem przerobione na zarowka h3.JA'JACEK pisze:No niby jak....musiał byś wymienić cały wkład, a nowych nie soczewkowanych z nowymJerry pisze:A nie lepiej przerobic na halogenowa ?
typem oprawki nie dostaniesz.
ano da się z tym że typowa H4 to jest inna niż tu pokzałeś bo ma 3 wystjace takie pazurki na kołnierzu i kołnierz jest inny i jego obcinałemdo rozmiaru otworu w oprawie szperaca z tym żeby ogniskowa była w miare to musiałem go przesunąc tak aby żarniki były jak najgłębiej w lampie. Styki troszke trzeba skrucić i wygiąć do środka te boczne a środkowego całkiem obciąć i świeci ale krótkoJA'JACEK pisze:
Darku.......jakim cudem ?
Przecież żarówki (H4) z kołnierzem nie wsadzisz w oryginalną oprawę i nie zamkniesz
tym kapslem ze stykami
Ha ! Nie mylisz się.Jerry pisze:Nie znam sie na optyce ale wydaje mi sie ze szperacz powinien raczej jak sama nazwa wskazuje miec swiatlo skupione czy moze sie myle
Bo to pewnie jest żarówka od świateł przednich starego typu wkładu.Darek pisze: A jak już JaJacek pisał to chce ale czemu ona jest 2 włóknowa
terenowiec oryginalna do szperacza ma jedno włókno.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości