Czy da rade wcisnąć aparat zapłonowy od dolniaka do S-21?
Moderator: Student
Czy da rade wcisnąć aparat zapłonowy od dolniaka do S-21?
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jestem tu nowy i odrazu chciałem zadać pytanie, które mnie nurtuje ostatnio.
Czy nie orientujecie się, czy można zaszczepić aparat zapłonowy z silnika dolno zaworowego do silniczka S-21? A ewentualnie jeśli by pasował to czy, to się może wiązać np. z trudniejszą regulacją albo z jakimiś innymi niespodziankami?
Z góry dziękuje za pomoc
i Pozdrawiam
Jestem tu nowy i odrazu chciałem zadać pytanie, które mnie nurtuje ostatnio.
Czy nie orientujecie się, czy można zaszczepić aparat zapłonowy z silnika dolno zaworowego do silniczka S-21? A ewentualnie jeśli by pasował to czy, to się może wiązać np. z trudniejszą regulacją albo z jakimiś innymi niespodziankami?
Z góry dziękuje za pomoc
i Pozdrawiam
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
Od S-21 aparaty też miewają kable z góry.Babol pisze:a sprawa wygląda tak że mam takie nowe cudo i w dodatku jakieś 10 kopułek do niego. te kopułki mają inne ustawienie kabli tzn. od góry. więc łatwiej to uszczelnić do nurkowania![]()
Ale dzieki za pomoc
Przekładaj...tyle że tam się strasznie ciasno zrobi....
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
-
- Kontaktowanie:
Ja za aparat dalem ok 150 i teraz lezy prawie nowy w garazu bo zmienilem silnik. 

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Lepiej dmuchac powietrze w aparat wtedy nie ma problemu. A jak kable sa dobre to im nic nie bedzie przeszkadzac.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Hmm, no więc przerabiałem podobny temat w GIEZ-ie więc pozwolę sobie wypowiedzieć się...
Otóż oczywiście aparat pasuje jak wspomnieli Koledzy. kopułki z kablami do gury to rarytas. Ich zaletą jest większa odległość między kablami, co za tym idzie - mniejsza możliwość przebicia (przebadane naukowo i doświadczalnie - naprawdę
!).
Jeżeli chodzi o sprężarkę to nawierca się otwór w kopułce (miejsce dowolne - byle z dala od kabli) i wkleja się metalową rureczkę. następnie do rureczki doprowadza się wężykiem powietrze z mini kompresorka od klaksownów. I jeszcze jedno. na dole aparatu zapłonowego jest otworek. należy w niego wkleić też rurkę metalową i wyprowadzić ją do góry. Tym sposobem nadal będzie zachowany przepływ powietrza w aparacie zapłonowym, a woda się nie dostanie...
Otóż oczywiście aparat pasuje jak wspomnieli Koledzy. kopułki z kablami do gury to rarytas. Ich zaletą jest większa odległość między kablami, co za tym idzie - mniejsza możliwość przebicia (przebadane naukowo i doświadczalnie - naprawdę

Jeżeli chodzi o sprężarkę to nawierca się otwór w kopułce (miejsce dowolne - byle z dala od kabli) i wkleja się metalową rureczkę. następnie do rureczki doprowadza się wężykiem powietrze z mini kompresorka od klaksownów. I jeszcze jedno. na dole aparatu zapłonowego jest otworek. należy w niego wkleić też rurkę metalową i wyprowadzić ją do góry. Tym sposobem nadal będzie zachowany przepływ powietrza w aparacie zapłonowym, a woda się nie dostanie...
KOJAK (Wertep Klub Wawa)
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD

Więc ja też mam takie wspomnienia z moich prób adaptacyjnych....banan pisze:no kurde ja chciałem założyć od dolniaka ale ruskiego do s-21 i nie pamiętam już co ale nie pasował...coś tam trza było ciąć i motać...wyluzowałem...
Też już nie bardzo pamiętam w czym był problem, ale
wiem że jakoś takoś ciasnawo się porobiło i był problem z regulacją....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.