Gdzie Numery?
Moderator: Student
Gdzie Numery?
Było to już poruszane na forum UAZ-a, a teraz analogiczne pytanie dotyczące GAZ-a 69/69AM:
- GDZIE TEORETYCZNIE POWINNY SIĘ ZANJDOWAĆ NUMERY NA RAMIE GAZ-A 69/69AM I W JAKIEJ FORMIE (wybite, namalowane czy po prostu przekaz ustny)???
- GDZIE TEORETYCZNIE POWINNY SIĘ ZANJDOWAĆ NUMERY NA RAMIE GAZ-A 69/69AM I W JAKIEJ FORMIE (wybite, namalowane czy po prostu przekaz ustny)???
W razie jak by co, to 601-34-87-25
Gaz miał tak samo, dokładnie tak samo. - te numery orginalne , wojskowe, malowane białą farbą.Jagoda pisze:UAZ miał namalowane na prawej podłużnicy ramy nad tylną osią, a GAZ tak samo czy gdzie indziej?
Jak poszedł do cywila i pojechał na nabijanie numerów na stacji diagnostycznej to w 3/4 przypadków bili numerki na ramie po prawej stronie haka.
Pozdrawiam
Dobrze jak dobrze, ty to wiesz, ja to wiem, a upierdliwy policjant tego nie rozumie i probelmy robi, poniekąd słusznie, z tego co sie orientuje to przy rejestracji numery ramy malowane są jakby niewazne i trzeba pojechac na stacje i nabić. Wiec w teori przynajmniej wszystkie zarejestrowane gaziki /uazy powinny miec juz numery nabite, a one sie tak łątwo nie zacierają...BĄKU pisze:Pewnie w wyniku "upływu czasu" w 95% uazogazów zatarło numery, no i dobrze.

BĄKU pisze:Jaki by się przeszczep nie zrobiło to i tak można wyjść na legala., nie to co z "makowymi" zmotopapierami. Ostatnio widziłem Suzukę S. na papierach z Simki coś tam coś tam.
A wlasnie, odnosnie przeszczepów, ktos mi powiedział ze wg. przepisów od nowego roku (1.1.2003), jest tak ze czesci numerowane to silnik i nadwozie, o ramie nie jest wspomniane... czyzby rama stała sie częscią zamienną wreszcie /?? jak to z tym jest ? czy między bajki włożyc i wracac do szlifowania ?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
noo...Mag69 pisze:Az mi wstyd za Was wy wszyscy Gazmani nie wiecie gdzie Gaz ma numery,oryginalnie GAZ69M ma wybity numer tylko nadwozia ,jest on w prawym tylnym rogu na tym trójkąciku łaczacym tył i prawy bok.
69M NIE POSIADA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NUMER RAMY.
dosć egzotyczna teoria
dzwonią...słychać że dzwonią...ale [cenzura] gdzie?

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: