mocowanie amortyzatorów
Moderator: Student
mocowanie amortyzatorów
Mam pytanie jak zrobić dolne mocowanie przednich amortyzatorów w gazie?? amorki od uaza. Czy dolne mocowania pasują dobrze od uaza,nie przeszkadza,że uaz ma szersze resory?? Jezeli te mocowania pasują i ktoś ma takowe na zbyciu to proszę o kontakt na priv. 

"Jeżdżę z kim chcę"
niestety nie, ale jakiś taki słaby rysunek poglądowy strzeliłem...
całe dziadostwo siedzi między resorem a kołnierzem łączącym pochwę mostu z końcówką... trochę było kombinowania, bo mało tam miejsca, moze coś uda Ci sie wyrzeźbić...

całe dziadostwo siedzi między resorem a kołnierzem łączącym pochwę mostu z końcówką... trochę było kombinowania, bo mało tam miejsca, moze coś uda Ci sie wyrzeźbić...

uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
-
- Kontaktowanie:
Ja mialem przyspawana dluga srube do tego gowna co nie pamietam jak sie nazywa ale skreca sie to z cybantami. To jest proste rozwiacanie i dzialalo mi do konca.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Można jeszcze inaczej. Robisz szubienicę, która jest idealnie prosto nad mostem, a dół amortyzatora montujesz z odpowiednio wyciętego ceownika bezpośrednio na resor... amortyzator pracuje wtedy najbardziej prawidłowo, gdyż jest idealnie w pionie... ja tak mam i nie narzekam... się latało już nawet i wszystko się trzyma. A dolne mocowania z tyłu - do tej stopki, która trzyma w kupie most z resorem dospawalem sruby 12mm z mostu od poloneza - dlaczego akurat te? Bo są niebywale wytrzymałe
A na górę odpowiedni ceownik w profil ramy i tam zasadniczo nic nie trzeba spawac. Wszystko działa już pare lat w kilku samochodach wykonane tak samo i jest git 

Zasadniczo jakbym się uparł to mógłbym ten post wywalićkUBI pisze:Panowie najbardziej pasuje mi opcja z łapami od uaza....tylko nikt w okolicy nie ma na sprzedanie takowych![]()
![]()
...więc jak ktoś ma na zbyciu niech da znać

Student pisze:Zasadniczo jakbym się uparł to mógłbym ten post wywalićkUBI pisze:Panowie najbardziej pasuje mi opcja z łapami od uaza....tylko nikt w okolicy nie ma na sprzedanie takowych![]()
![]()
...więc jak ktoś ma na zbyciu niech da znać![]()
![]()
Ale jest to na tyle deficytowy towar, że spokojnie może tu zostac... raczej ciężko będzie Ci kupić... proponuję podróżując po kraju pilnie rozglądać się po wioskach za jakimiś zwłokami uaza za stodołą... czasami się coś trafia i z tamtąd mozna pozyskać w/w element

"Jeżdżę z kim chcę"
Student pisze:Można jeszcze inaczej. Robisz szubienicę, która jest idealnie prosto nad mostem, a dół amortyzatora montujesz z odpowiednio wyciętego ceownika bezpośrednio na resor... amortyzator pracuje wtedy najbardziej prawidłowo, gdyż jest idealnie w pionie... ja tak mam i nie narzekam... się latało już nawet i wszystko się trzyma. A dolne mocowania z tyłu - do tej stopki, która trzyma w kupie most z resorem dospawalem sruby 12mm z mostu od poloneza - dlaczego akurat te? Bo są niebywale wytrzymałeA na górę odpowiedni ceownik w profil ramy i tam zasadniczo nic nie trzeba spawac. Wszystko działa już pare lat w kilku samochodach wykonane tak samo i jest git

"Jeżdżę z kim chcę"
cybantytiger pisze:Ja mialem przyspawana dluga srube do tego gowna co nie pamietam jak sie nazywa ale skreca sie to z cybantami. To jest proste rozwiacanie i dzialalo mi do konca.

a z tym spawaniem to jak jest bo ja myslalem ze to "cos" jest zeliwne
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Zamiast się dopominać, to poszperaj w tym dziale, a napewno znajdziesz...kUBI pisze:Darek pisze:to jest stalowe i ja tez do tego spawałem z tym że tulejki w które dopiero wsadziłem śruby m12.panowie wykazac sie prosze inwencją twórczą....i zapodawac zdjecia pomysły schematy, projekty
![]()
![]()
Kolega RudeBoy bardzo szczegółowo ten problem opisywał,

zamieścił nawet zdjęcia na których wszystko jak na dłoni było widać.
Niestety było to rok albo dwa lata temu i nie pamiętam tytułu tematu....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
znowu....to samo poszperaj i poszperaj....JA'JACEK pisze:Zamiast się dopominać, to poszperaj w tym dziale, a napewno znajdziesz...kUBI pisze:Darek pisze:to jest stalowe i ja tez do tego spawałem z tym że tulejki w które dopiero wsadziłem śruby m12.panowie wykazac sie prosze inwencją twórczą....i zapodawac zdjecia pomysły schematy, projekty
![]()
![]()
Kolega RudeBoy bardzo szczegółowo ten problem opisywał,![]()

"Jeżdżę z kim chcę"
niestety wyszukiwarka nei dziala tak jak powinna i ciezko jest znalezc cos starego za jej pomocaJA'JACEK pisze:Zamiast się dopominać, to poszperaj w tym dziale, a napewno znajdziesz...

..i tu się z kolegą w 100% zgadzam...wupasek pisze:niestety wyszukiwarka nei dziala tak jak powinna i ciezko jest znalezc cos starego za jej pomocaJA'JACEK pisze:Zamiast się dopominać, to poszperaj w tym dziale, a napewno znajdziesz...
"Jeżdżę z kim chcę"