gaz v6 skrzynia
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
gaz v6 skrzynia
Cześć! Dwa pytania natury technicznej. Gaz 69 (silnik Ford V6, skrzynia 3 biegi, mosty Uaz).
* czy jakaś skrzynia fordowska (lub inna) wejdzie na długość między reduktor a
sprzęgło; obecnie jest tam oryginalna skrzynia o długości ok. 28 cm,
założona na zmocie
* czy można bezkarnie wymienić oryginalną gazowską chłodnicę na jakąś
mniejszą (układ posiada dwa wentylatory ale stara chłodnica jest
cholernie duża i cieknie)
Wiem że koledzy wsadzali całość - silnik, sprzęgło, skrzynia - z Forda, ale ze względu na długość tej ostatniej wymaga to maksymalnego przesunięcia silnika do przodu, czego chciałbym uniknąć. Zmota o której piszę polega na tym, że w skrzyni są bebechy podobno z VW VR6 i tarcza Musso, która ostatnio była łaskawa rozsypać się na kawałki bo jak się okazało jest za mała i za słaba. Uprzedzam, że ja tego nie robiłem i teraz korzystając z okazji chciałbym to zrobić lepiej.
* czy jakaś skrzynia fordowska (lub inna) wejdzie na długość między reduktor a
sprzęgło; obecnie jest tam oryginalna skrzynia o długości ok. 28 cm,
założona na zmocie
* czy można bezkarnie wymienić oryginalną gazowską chłodnicę na jakąś
mniejszą (układ posiada dwa wentylatory ale stara chłodnica jest
cholernie duża i cieknie)
Wiem że koledzy wsadzali całość - silnik, sprzęgło, skrzynia - z Forda, ale ze względu na długość tej ostatniej wymaga to maksymalnego przesunięcia silnika do przodu, czego chciałbym uniknąć. Zmota o której piszę polega na tym, że w skrzyni są bebechy podobno z VW VR6 i tarcza Musso, która ostatnio była łaskawa rozsypać się na kawałki bo jak się okazało jest za mała i za słaba. Uprzedzam, że ja tego nie robiłem i teraz korzystając z okazji chciałbym to zrobić lepiej.