pompa hamulcowa
Moderator: Student
pompa hamulcowa
czy podchodzi do gaza pompa hamulcowa od warszawy lub syreny ?
- Mateusz Woj
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72096663
jest cos takiego i nie wiem czy bedzie dobre
jest cos takiego i nie wiem czy bedzie dobre
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Re: pompa hamulcowa
jednostopniowe pompy hamulcowe ( identyczne jak Gaz 69) posiadały takie sprzęty jak: Uaz 469 - stary typ, Warszawa, stare typy Żuka i Nysy a także kuchnie polowe - pracowały tam w formie hamulca najazdowego. W pojeździe typu Ził 135 ( transporter rakiet) znajdziesz też takie pompy - robią tam jako siłowniki ale po wstawieniu zaworka mogą znaleźć zastosowanie w Gazie. Podobną pompę posiada także Gaz 51/63 oraz Wołga 24 - " wnętrzności" takie same - lecz obudowa trochę inna - mocowana na 3 śruby przez specjalną flanszę w przeniej części. Pompę taką dostaniesz bez żadnych problemów w Tarmocie w Poznaniu, często wysępują także na Allegro.rafał29 pisze:czy podchodzi do gaza pompa hamulcowa od warszawy lub syreny ?
[quote="Jerry"]Identyczna byla a w zasadzie jest w wozkach widlowych...
Nie pamietam typu ale caly czas jest dostepna w sprzedazy.[/quote]
tak, jest taka w wózku RAK, stary typ oczywiście, to nie reklama ale pisze na niej "KOWA". Ma wystarczającą wydajność jak na cztery cylinderki fi25. Jest ona niestety jednoobwodowa, jak coś szczeli to amba...
Nie pamietam typu ale caly czas jest dostepna w sprzedazy.[/quote]
tak, jest taka w wózku RAK, stary typ oczywiście, to nie reklama ale pisze na niej "KOWA". Ma wystarczającą wydajność jak na cztery cylinderki fi25. Jest ona niestety jednoobwodowa, jak coś szczeli to amba...
Jeśli coś jest grzechu warte, to i grzech nie spróbować...
Miałem taką w poprzednim uazie zamocowaną pod podłogą w miejscu 1 obwodowej, nie było serwa i wcale nie trzeba było dusić mocniej, a hamowało ciut lepiej. Poza tym w nowszych uazach były montowane pompy 2 obwodowe bez serwa i też działająp69k pisze: bez serwa ?
to musisz mieć strasznie ciężką noge.

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Miałem tak w gaziku założoną w miejscu oryginalnej bez serwa. Szczerze to nie zauważyłem różnicy w porównaniu do poprzedniej.
Niestety miałem słabe mocowanie zrobione i cała konstrukcja sie wyginała. Teraz mam wiszące pedały i serwo. Niestety jeszcze nie testowałem, ale na mikołajki mam nadzieję, że będzie gotowy.
Niestety miałem słabe mocowanie zrobione i cała konstrukcja sie wyginała. Teraz mam wiszące pedały i serwo. Niestety jeszcze nie testowałem, ale na mikołajki mam nadzieję, że będzie gotowy.
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
a ja w muscelu mam nóweczkę pompę jeszcze nie założoną - coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74161343 tyle, ze dwuobwodowa
nówka, wujek kupił kiedyś do syreny, ale nie zdążył zamontować jak syrena się rozleciała, po lekkich modyfikacjach mocowania mam nadzieję, ze bez problemu powinna działac
może coś takiego byś spróbował - bo cena z alegro niezła jest.
nówka, wujek kupił kiedyś do syreny, ale nie zdążył zamontować jak syrena się rozleciała, po lekkich modyfikacjach mocowania mam nadzieję, ze bez problemu powinna działac

może coś takiego byś spróbował - bo cena z alegro niezła jest.
-
- Kontaktowanie:
Wiem ze pasuje od starego zuka starego uaza i warszawy na 100% ale tez wydaje mi sie ze najlepiej kupic zestaw naprawczy i najlepiej ze schematem wszystko ladnie porobic.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Lada moment bede miał na oddanie jednoobwodówkę w bardzo ładnym stanie... jeszcze czekam na pompę heblową do serwa i tarcze zapodaję... jak komuś się przyda to za symboliczny czteropak oddam
jak coś to na PW 

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska