Tabliczka
Moderator: Student
Tabliczka
Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć co było napisane na tabliczce pod maską?? Po lewej stronie patrząc od przodu, w okolicach filtra oleju. U mnie widać tylko wybite numery ramy i jeszcze jakieś.
Rzeczoznawca musi mi wystawić opinę, że jest "wyjąttkowy" i potrzebuje danych z tej tabliczki (nie wiem po co) a jest zamalowana i nie da się nic odczytać.
Rzeczoznawca musi mi wystawić opinę, że jest "wyjąttkowy" i potrzebuje danych z tej tabliczki (nie wiem po co) a jest zamalowana i nie da się nic odczytać.
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
numer nadw. był wybijany na dwóch tabliczkach.
na jednej był model, rok produkcji, nr silnika i nr ramy ( w tej kolejnosci od góry)
a na drugiej tabliczce gdzie byl nr ramy była cała masa danych o aucie m.in. moc masa ładowność masa przyczepy i informacje o olejach i benzynie.
specjalistą od tych tabliczek jest wiking. powinien wiedziec ktora gdzie
na jednej był model, rok produkcji, nr silnika i nr ramy ( w tej kolejnosci od góry)
a na drugiej tabliczce gdzie byl nr ramy była cała masa danych o aucie m.in. moc masa ładowność masa przyczepy i informacje o olejach i benzynie.
specjalistą od tych tabliczek jest wiking. powinien wiedziec ktora gdzie

Zobacz na foto i bedzie wszystko jasne http://gazon.fajnafotka.pl/?linkedUserP ... UID=188291
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
Z tego co widzę na tym zdjęciu to chyba ta środkowa tabliczka. Żadnego napisu na niej nie ma tylko zostały wytłoczone cyfry i w tym wiem, że jeden to nr ramy. Jutro jadę do warsztatu dokładniej się jej przyjżeć.Gazon pisze:Zobacz na foto i bedzie wszystko jasne http://gazon.fajnafotka.pl/?linkedUserP ... UID=188291
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

Witam Kolegów i już prezentuję to co Was boli

Wykaz błędów: pierwsza tabliczka ta duża .na schemacie biegów powinno być BX-czyli wstecznyj chod.tabliczka "sdiełano w CCCP" powinna mieć zaokrąglone rogi.
W trzecim rzędzie są tabliczki znamionowe,według mnie ta po prawej jest od starszych modelów GAZika albowiem w mojej komandorce rocznik 57 taka występuje.Całość jak wiecie do nabycia na allegro.Przepraszam za jakość fotki ale zrobiona na prędce na potrzebę tego tematu.
ostatni wiking w Rzeczpospolitej

Ja mam gazika z 68r i trochę inną tabliczkę, taką (mniej więcej) jak wcześniej Gazon wkleił na forum.
Przynajmniej tak mi się wydaje, bo z nadruku nic nie zostało tylko wybite numery. Ale po rozmiarze mogę tak wywnioskować.
Wysłałem rzeczoznawcy co miałem niech dalej sam się buja. I niech się buja po mojej myśli bo inaczej nie dostanie więcej pieniędzy
Dzięki za szybką odpowiedź
Przynajmniej tak mi się wydaje, bo z nadruku nic nie zostało tylko wybite numery. Ale po rozmiarze mogę tak wywnioskować.
Wysłałem rzeczoznawcy co miałem niech dalej sam się buja. I niech się buja po mojej myśli bo inaczej nie dostanie więcej pieniędzy

Dzięki za szybką odpowiedź

[quote="wiking"]
Uwaga ludziska wikingowie przybyli
Wiking mam pytanie , czy te tabliczki sa trwale zrobione ? jak to mozliwe poprosze o namiary na allegro . Ja tu kupilem ruskie i po pol roku klient mial pretensje zardzewialy prawdziwy szmelc
Pozdrawiam z Kalkazau
Gazon
p.s. wczoraj bylo 19 stopni ciepla a dzisiaj sie ochlodzilo do 14

Wiking mam pytanie , czy te tabliczki sa trwale zrobione ? jak to mozliwe poprosze o namiary na allegro . Ja tu kupilem ruskie i po pol roku klient mial pretensje zardzewialy prawdziwy szmelc

Pozdrawiam z Kalkazau
Gazon
p.s. wczoraj bylo 19 stopni ciepla a dzisiaj sie ochlodzilo do 14

Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
maksz pisze:i od kiedy na angielskiej jest "ó"JA'JACEK pisze:wiking pisze: (...)
gdybym mial wzór to bym sié podiál
i nie robcie takichoczków bo pisze na angielskiej klawiaturze
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

ostatni wiking w Rzeczpospolitej

Wracając do tabliczki to zrobiłem jej zdjęcie, zostały tylko wytłoczone numery. Na samej górze wytłoczona jest litera M, niżej nr ramy.
A co jest nizej?? Bo ani mi to ładownosci nie przypomina ani nie jest numerem silnika, bo mam inny. Chyba, że jeszcze coś w wojsku podmienili.
http://gaz.69.fajnafotka.pl/?linkedUser ... UID=191600
A co jest nizej?? Bo ani mi to ładownosci nie przypomina ani nie jest numerem silnika, bo mam inny. Chyba, że jeszcze coś w wojsku podmienili.
http://gaz.69.fajnafotka.pl/?linkedUser ... UID=191600
TiaaaaaJerry pisze: Jacku![]()
No wiesz co ...
Trzecia linijka po rosyjsku napis "dwigatiel" to nie podwozie...
tylko silnik. Tu podany jest nr silnika.

Ale ja napisałem nadwozie.... też pewnie źle.....

No dobra ..."dwigatiel" to silnik chociaż fonetycznie jakoś kojarzyłem z podwoziem.......
A co określa „kuzow” ?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.