Czym chłodnicę?
Moderator: Student
-
-
- Kontaktowanie:
Czym chłodnicę?
Z faktu że w innym poście zadałem pytanie i odpowiedzi zbrakło pozwalam sobie je powtórzyć. Czym zaatakować osady, kamień, nagar itp zbierające się w chłodnicy? może jakaś nazwa płynu? może proszek do wsypania? (kamix???-od czajników).... Dziekuje za odpowiedzi na temat:)
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

jak sobie odkamienisz tak sobie pojezdzisz
jezeli jest zakamieniona to niewiele jej juz pomoze, i uaz/gaz sie pewnie zepsuje (chlodnica)
odkamienia sie roztworem octu i wody - tylko nie znam dokladnych proporcji... zawsze tak na oko
jedyny problem ze najlepiej zagotowac, ale jak sobie polezy to tez zadziala
tanszego rozwiazania nie znam

jezeli jest zakamieniona to niewiele jej juz pomoze, i uaz/gaz sie pewnie zepsuje (chlodnica)

odkamienia sie roztworem octu i wody - tylko nie znam dokladnych proporcji... zawsze tak na oko

tanszego rozwiazania nie znam
Re: Czym chłodnicę?
srodek powiniez zawieraćGAZFAN pisze:Z faktu że w innym poście zadałem pytanie i odpowiedzi zbrakło pozwalam sobie je powtórzyć. Czym zaatakować osady, kamień, nagar itp zbierające się w chłodnicy? może jakaś nazwa płynu? może proszek do wsypania? (kamix???-od czajników)
polifos -6- 10% -
wodorotlenek sodu 8-11% ...
wersanjan sodowy do 23-30%
kwas solny do 8-10%
płukac analizując czynnik ph i przewodnośc wody - czas ok 4-6 godzin
udziela się gwarancji

wodorotlenek -
w sprzedaży - nazywa się" kret"( do czyszczenia rur w domach)
jak chcesz to czyścić daj znać wezme sprzęt co byś se krzywdy nie zrobił
...z tym syfem nie ma zabawy

każdy środek ma dokładny opis...więc zapamietaj i napisz...
troche w tym robie ...więc... napewno będę mógł pomóc
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2003 10:41 pm przez qwinto, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Czym chłodnicę?
qwinto pisze:srodek powiniez zawieraćGAZFAN pisze:Z faktu że w innym poście zadałem pytanie i odpowiedzi zbrakło pozwalam sobie je powtórzyć. Czym zaatakować osady, kamień, nagar itp zbierające się w chłodnicy? może jakaś nazwa płynu? może proszek do wsypania? (kamix???-od czajników)
polifos -6- 10% -
wodorotlenek sodu 8-11% ...
wersanjan sodowy do 23-30%
kwas solny do 8-10%
płukac analizując czynnik ph i przewodnośc wody - czas ok 4-6 godzin
udziela się gwarancji
wodorotlenek -
w sprzedaży - nazywa się" kret"( do czyszczenia rur w domach)
jak chcesz to czyścić daj znać wezme sprzęt co byś se krzywdy nie zrobił
...z tym syfem nie ma zabawy6
każdy środek ma dokładny opis...więc zapamietaj i napisz...
troche w tym robie ...więc... napewno będę mógł pomóc

a pozniej wszystko wylej zonie na trawnik....
-
-
- Kontaktowanie:
Qwinto... A nie można by tak po prostu kupić jakiegos środka który zawierałby już te wszystkie składniki w odpowiednich proporcjach? Mieszać, kombinować, robić doświadczenia...? nie, nie nie... od czasu jak kwas z akumulatora całe usta mi poparzył to już nie chce... A sąsiada lubie a żony nie mam:) I podglądałem, podglądałem... 

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

kwasek cytrynowyGAZFAN pisze:Qwinto... A nie można by tak po prostu kupić jakiegos środka który zawierałby już te wszystkie składniki w odpowiednich proporcjach? Mieszać, kombinować, robić doświadczenia...? nie, nie nie... od czasu jak kwas z akumulatora całe usta mi poparzył to już nie chce... A sąsiada lubie a żony nie mam:) I podglądałem, podglądałem...
co do innych musze zobaczyć co jest aktualnie w sklepach
nie wiem czy powinienem pisać ....
ale napisze
... Gazfan z Marc_inem mieli problem z motorkiem który łapał wysokie temp. nawet na asfalcie ....pojechali do MECHANIKA
ten po krótkich oględzinach stwierdził ....
PRZYCZYNĄ WYS. TEMP. SILNIKA JEST ................. ZAPCHANY WYDECH
woow gieńjalne

dzisiaj mowiłem ze znajomym o tym przypadku....an mi na to "i czemu sie dziwisz...u "leprzego byłem" - "mechanik w serwisie seata powiedział mi że powodem notorycznego problemu z akumulatorem ...jest RADIO"
radio to blupunkt seryjny ale mechanik powiedział że w wv-nach jest wyższe napięcie niż w seatach ......

no to Ja juz nie mam pytań...

ten serwis jest w dodatku autoryzowany...

ale napisze

... Gazfan z Marc_inem mieli problem z motorkiem który łapał wysokie temp. nawet na asfalcie ....pojechali do MECHANIKA
ten po krótkich oględzinach stwierdził ....
PRZYCZYNĄ WYS. TEMP. SILNIKA JEST ................. ZAPCHANY WYDECH
woow gieńjalne

dzisiaj mowiłem ze znajomym o tym przypadku....an mi na to "i czemu sie dziwisz...u "leprzego byłem" - "mechanik w serwisie seata powiedział mi że powodem notorycznego problemu z akumulatorem ...jest RADIO"
radio to blupunkt seryjny ale mechanik powiedział że w wv-nach jest wyższe napięcie niż w seatach ......

no to Ja juz nie mam pytań...

ten serwis jest w dodatku autoryzowany...