blokada z uaza w gazie??

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
CLIMBER

blokada z uaza w gazie??

Post autor: CLIMBER » śr cze 04, 2003 1:02 pm

Słyszałem ze istnieje cos takiego jak blokada mechanizmu róznicowego do uaza i pasuje do gaza tylko podobno montaz nie jest prosty czy ma ktos wiecej informacji na ten temat albo jakies doswiadczenia z takim ustrojstwem??

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » śr cze 04, 2003 1:36 pm

o tym juz bylo na forum :)6 :)6 :)6 poszykaj w dziale uaza :wink:
Jedno jest pewne napewno uazoska pasuje do gaza.
Co do montażu to sama czynność jest prosta trzeba tylko wyregulowac potem luzy Łożysk i koa talerzowego względem ataku.

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » śr cze 04, 2003 1:52 pm

no i trzeba ja doistac....

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » śr cze 04, 2003 1:58 pm

Drako pisze:no i trzeba ja doistac....
z tym to nie ma problemu tylko różnice cenowe sa ogromne
minimum - 350
maksimum 2100

Awatar użytkownika
Mag69

Re: blokada z uaza w gazie??

Post autor: Mag69 » śr cze 04, 2003 2:12 pm

[quote="CLIMBER"]Słyszałem ze istnieje cos takiego jak blokada mechanizmu róznicowego do uaza i pasuje do gaza tylko podobno montaz nie jest prosty czy ma ktos wiecej informacji na ten temat albo jakies doswiadczenia z takim ustrojstwem??[/quote

Szit gowno wart :)11 ,mam takową założoną, zmieliłem ją nawet nie wiem kiedy,a montaż prosty -problem tylko z wyregulowaniem luzów na moscie. :)23
LJ 70

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » śr cze 04, 2003 8:57 pm

wielkie dzieki za odpowiedz teraz tylko chciałbym wiedziec z czego wynikają róznice cenowe pewnie zjakości:) jak i ze wszystkim. Ale ja nie jeżdze jakos bardzo ekstremalnie raczej turystycznie ale blokady sie czasem przydają i nie wiem czy przy moim uzytkowaniu bym ją tak szybko zmielił. Jeszcze jedno jak sie tą blokade załącza podczas jazdy?? jaest jakaś dzwignia czy cos??

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » śr cze 04, 2003 9:08 pm

Ja miałem automatyczną tzn.załonczała się sama jak jedno koło boksowło ,to siła odśrodkowa wyrzucała jakieś takie bolce które blokowałydrugie koło.Nie ma znaczenia czy jeździsz extremalnie czy lajtowo.Wiem jedno że to gówno przestało działać (650 zeta poszło się j...bać) i to tyle,moja opinia. :)3
LJ 70

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » śr cze 04, 2003 10:00 pm

dzieki za opinie ale znając życie pewnie te lokady były robione z róznych materiałów. Ja np miałem takie doswiadczenia ze sprzegiełkami jedne były gówno warte gieły sie i wogóle miekka stal a drugie..... wiertło i rozwiertak poszły w drzazgi a na stali ani sladu. Moze tak samo jest z tymi blokadami.

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » czw cze 05, 2003 6:36 am

Mag69 pisze:Ja miałem automatyczną tzn.załonczała się sama jak jedno koło boksowło ,to siła odśrodkowa wyrzucała jakieś takie bolce które blokowałydrugie koło.Nie ma znaczenia czy jeździsz extremalnie czy lajtowo.Wiem jedno że to gówno przestało działać (650 zeta poszło się j...bać) i to tyle,moja opinia. :)3
Być moze trafia ci sie jakas felerna albo naprawde jesteś zdolny :)2
Mam to usrojstwo zaŁozone na przodzie i tyle i jedżdze juz spory czas okoŁo 16000 tys. kilometrów z czego conajmniej 80% to teren taka praca bez zadnych kopotów choć aŁta tez nie osczędzam.

Co do róznic cenowych to wynikają one z tego co sie orientuje raczej z checi zysku niektórych firm niz z jakości materiaów.

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw cze 05, 2003 5:31 pm

Cowboy wielkie dzieki za konkretną i rzeczową odpowiedz czy masz moze jakies namiary na kogoś kto sprzedaje takie cacka oczywiscie jak najtaniej:)) aha czy nie masz czasem problemu ze blokada ci sie włacza sama np na ostrym zakrecie albo cus podobnego czyli tam gdzie sie nie powinna włączyc???

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » czw cze 05, 2003 5:49 pm

cowboy_3151 a jesteś pewny,że te blokadzy ci dzialają??? bo u mnie jak na lewarku podniosę to sprawiają wrażenie,że niby wszystko działa ,ale w terenie jak się wkopię to kaplica jedno kółko sie kręci a drugie nie :cry:
LJ 70

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw cze 05, 2003 7:09 pm

powaznie?? cholera niby chciałbym to kupić ale jako uczen liceum nie mam kasy na wyrzucenie w błoto chce te blokady ale zeby działały jak nalezy. Najbardziej bym chciał takie załączane cięgnem wtedy załączam kiedy chce, i wiem ze ma byc ok, ale takich chyba nie ma wiec skusiłbym sie na automatyczne byle działały dobrze w terenie nie na lewarku

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » czw cze 05, 2003 7:11 pm

Mag69 pisze:cowboy_3151 a jesteś pewny,że te blokadzy ci dzialają??? bo u mnie jak na lewarku podniosę to sprawiają wrażenie,że niby wszystko działa ,ale w terenie jak się wkopię to kaplica jedno kółko sie kręci a drugie nie :cry:
a ty to w ogole umiesz jezdzic? czy tylko tak wirtualnie? :)21
Mistrzow uprasza sie o spokoj

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw cze 05, 2003 7:17 pm

myśle ze jak ktos kupuje blokady to chyba umie do wirtualnej jazy blokady nie sa potrzebne:))))))) ale nie kasztańcie tematu zalezy mi na info na temat tych blokad:)

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » czw cze 05, 2003 7:34 pm

no przeciez napisal ze wirtualne ma blokady - na lewarku :)21
Mistrzow uprasza sie o spokoj

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » czw cze 05, 2003 8:42 pm

tybero pisze:
Mag69 pisze:cowboy_3151 a jesteś pewny,że te blokadzy ci dzialają??? bo u mnie jak na lewarku podniosę to sprawiają wrażenie,że niby wszystko działa ,ale w terenie jak się wkopię to kaplica jedno kółko sie kręci a drugie nie :cry:
a ty to w ogole umiesz jezdzic? czy tylko tak wirtualnie? :)21
Sie odgryzasz,a ponoć nie jesteś mściwy :oops: .Otóż jeżdzę i nie tylko wirtualnie,ale sie nis scigam, :P
LJ 70

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw cze 05, 2003 9:09 pm

no i jak sie scigasz to sprawdzają ci sie te blokady czy tez nie???

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » czw cze 05, 2003 9:44 pm

CLIMBER pisze:no i jak sie scigasz to sprawdzają ci sie te blokady czy tez nie???
Przeciez pisałem że sie nie ścigam,a blokady działają ale na lewarku a w terenie dupa. :evil: (ale możesz nabyć takową i jak wyjedziesz parę razy w teren to pogadamy,może ta którą kupiłem była z gównolitu)
LJ 70

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » czw cze 05, 2003 9:48 pm

aha ok sorki nie doczytałem twojego postu:) spotkalem sie z róznymi opibniami nie kazdy mówi ze mu sie sypią wiec moze miałes pecha co nie zmienia faktu ze ja tez moge go miec:(

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » pt cze 06, 2003 7:31 am

Blokady mi dziaŁają napewno. :oops: :oops:
zarówno w terenie jak i gdzie indziej.
Prosty test w zimie trzeba stanac na slizkim tŁem mieszanina sniego bota, przód na twardym przy ostrym gazie auto powinno zaczać poruszać się na boki ( ci co jedzdza tirami wiedza oco chodzi) i po zrównaniu obrotów pojedzie.
Druga rzecz dodac gazy przy skrecaniu kŁo bliższe srodka okregu powinno piszczeć.
Uwaga blokady nie blokują na staŁe nie trzeba ich w zaden sposób rozblokowywać blokuja tylko do zrównania momentów obrotowych i tak w kóŁko i to na tym polegja te samoblokujace- dlatego można na nich normalnie jezdzić tj. skrecać z dużą predkośćią
Co do samoczynnego zaŁączania np na ostrym zakręcie to tylko przy maych predkośćiach czasami zapiszczy koŁo, podczas normalnej jazdy po drogach nie ma zadnych ubocznych efektów.
Co do miejsc zakupu to trzeba poszukać jest wiele ogoszeń, podobno na sąmczynie ktoś sprzedaje. Ja kupiem swoje na teretorjum frderacji rosujskiej.
Pozatym MAG69 to nie ma takich części których nie daŁo by się ukręcić poprostu mialeś pecha, a co do zakopywania i dzialania w bloc :P ie to troche szczególów bo może uważasz ze jak masz blokady to przejedziesz wszystko a to bląd. :P :P :P

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » pt cze 06, 2003 3:31 pm

dzieki za konkretna odpowiedz jednak sie chyba skusze an te blokady ale to sa 100% blokady prawda? czyli jedno koło stoi na lodzie drugie na asfalcie to auto normalnie pojedzie tak? Moze pytanie głupie ale to tak dla pełnej pewności:))

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » pt cze 06, 2003 5:44 pm

CLIMBER pisze:dzieki za konkretna odpowiedz jednak sie chyba skusze an te blokady ale to sa 100% blokady prawda? czyli jedno koło stoi na lodzie drugie na asfalcie to auto normalnie pojedzie tak? Moze pytanie głupie ale to tak dla pełnej pewności:))
Tak jest ,tak powinny dzialać.Poszukaj tych blokad na targowisku w Przemyślu (jeśli jeszcze jest) kiedyś było tam dużo części które przywozili
z Ukrainy.
LJ 70

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » sob cze 07, 2003 9:02 pm

hehehhe oj na targowisku w przemyślu juz dłuuugo nie ma takich rzeczy teraz handluja tu polacy, niestety:((

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » pn cze 09, 2003 7:47 am

PO co szukać na targowisku!!!
Skoro jesteś z Przemysla lub okolić to można spróbować w Lwowie tam jest sklep i moze być taniej niz w Polsce :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » wt cze 10, 2003 12:53 pm

a znasz adres?? chyba jade na wycieczke klasową do lwowa z przewodnikiem:))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”