GAZ UKŁ.WYDECHOWY NA SILNIKU S-21(ŻUK)
Moderator: Student
- bilans
- Kontaktowanie:
GAZ UKŁ.WYDECHOWY NA SILNIKU S-21(ŻUK)
JAKIEŚ PROPOZYCJE CO DO TEMATU RYSUNKI POMYSŁY ...... BYŁ BYM WDZIĘCZNY JAK TO WYKONAĆ ?
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Nierozumiem pytania!!! Co tu opisywać kupujesz jakis tłumik od jakies benzynki o podobnych parametrach od 2,0 juz starczy, puszczasz go jak w orginale montujesz pod prawym stopniem wywalasz rure na bok i gra!!! Trudno to opisac, poprostu trzeba miec warunki zeby cos takiego wykonac to sie poprostu robi (tnie,spawa,gnie,tnie,spawa itp). Ja mam merca 115 2,3 benz i mam wydech puszczony pomiedzy rama po prawej stroni przechodzi obok reduktora zaraz jest tłumik i wypust na wprost do tyłu. Bardzo dobre rozwiazanie bo dobrze jest schowany ten wydech i cieszko go urwać,lecz jest on bardzo tudny do wykonania mi zjeło az 3 dni, (a fachura jestem) duzo trzeba giać spawac i itp.
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
- cowboy_3151
Niewiem czy niemożna wiem ze jak ktoś ma żuka to tak najłatwiej zrobić. (tak było w orginale a co orginał to orginał ). Ja mam merca i przesto musiałem troche inaczej poprowadzić rury!!!
A zresza chyba jest takie prawo. Ze jak tak autko zostało skonstruowane i dopuszczone do ruchu to tak ma być.(Naprzykład trabanty i syreny jeszcze mogą jeździć na normalych rejestracjach(nie zabytkowych) a przeciesz nie spełniaja norm ekologicznych i tez powinno sie je przerobić na co na 4 sówny!!!!!)(Prawo niedziała wstecz)Chyba ze bedzie jakie nowe autko na nasz rynek wchodzić to niedopuszcza je z rura po prawej stronie
!! Zreszta jak rejestruje je jako np. zabytek to wszystkie odstepsta sa dopuszczalne ale musza byc zgodne z orginałem!!!
A zresza chyba jest takie prawo. Ze jak tak autko zostało skonstruowane i dopuszczone do ruchu to tak ma być.(Naprzykład trabanty i syreny jeszcze mogą jeździć na normalych rejestracjach(nie zabytkowych) a przeciesz nie spełniaja norm ekologicznych i tez powinno sie je przerobić na co na 4 sówny!!!!!)(Prawo niedziała wstecz)Chyba ze bedzie jakie nowe autko na nasz rynek wchodzić to niedopuszcza je z rura po prawej stronie

Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
- cowboy_3151
Z tym zabytkiem to prawda.
Co do dopuszczenia do ruchu to różnie bywa.
6
Nie zapominaj ze ten samochód byŁ dla wojska,policji i taki mógŁ być.
Np. Policyjne rejestrowane samochody w roku 1989 nie miaŁy przeciwmgielnego z tyŁu niektÓre modele:o ( pomimo obowiazku) , a ten sam prywatny musi mieć, aby jezdzic spokojnie.

Co do dopuszczenia do ruchu to różnie bywa.

Nie zapominaj ze ten samochód byŁ dla wojska,policji i taki mógŁ być.
Np. Policyjne rejestrowane samochody w roku 1989 nie miaŁy przeciwmgielnego z tyŁu niektÓre modele:o ( pomimo obowiazku) , a ten sam prywatny musi mieć, aby jezdzic spokojnie.
- Żuczek
-
- Kontaktowanie:
O ile się orientuję nie jest istotne jak coś zostało skonstruowane ani rok produkcji. Najważniejsza jest data pierwszej rejestracji i przepisy wówczas obowiązujące. Niestety większość naszych autek pochodzi z wojska i dla nich liczy się pierwsza "cywilna rejestracja" - U mnie (w dowodzie rej) wygląda to tak jaby gazik 28 lat czekał w salonie na kupca 

Gaz- Designed for Żuczek
- cowboy_3151
Polecam Agencję Mienia Woskowego w Olsztynie. Chyba jeszcze mają oryginalne tłumiki Gaza 69. Taniocha. Ja kupiłem po 12 lub 14 zł - nie pamietam dokładnie. Adres Agencji www.amw.gov.pl albo coś takiego
Tumiwisizm jest cool
- cowboy_3151
- cowboy_3151
- cowboy_3151