Zółte tablice
Moderator: Student
- Mateusz Woj
Zółte tablice
Niedługo bede musiał przerejestrować mojego Gaza na zabytek. Czy ktoś może wie jak wygląda cała ta procedura, wszystkie płatności, jakie papiery mają być przygotowane itd??..
Tylko oryginał się liczy. Gaz 69M 1970r.
Nissan Patrol Gr Y60 1992r lift 4"
gg 8708171
gg 8708171
- Mateusz Woj
- Mateusz Woj
Oj, to trzeba bedzie się nachodzić trochę. U mnie w wydziale kominikacji wisiała cała procedura i trochę tego jest. Z tego co pamiętam to rzeczoznawca, konserwator zabytków, kilka zaświadczeń...
Niestety szczegółów nie pamiętam.
Wiem za to jak zarejestrować pojazd wyrejestrowany. Od miesiąca wydeptuję ścieżkę: dom - wydział komunikacji - dom ...
Na szczęście jeszcze tylko przegląd mi został, albo aż przegląd, bo już 2 razy mnie zawrócili. Jutro kolejna próba - do 3 razy sztuka
Niestety szczegółów nie pamiętam.
Wiem za to jak zarejestrować pojazd wyrejestrowany. Od miesiąca wydeptuję ścieżkę: dom - wydział komunikacji - dom ...

Na szczęście jeszcze tylko przegląd mi został, albo aż przegląd, bo już 2 razy mnie zawrócili. Jutro kolejna próba - do 3 razy sztuka

Ostatnio zmieniony czw sty 05, 2006 10:24 pm przez drwal, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
Re: Zółte tablice
Mateusz Woj pisze:Niedługo bede musiał przerejestrować mojego Gaza na zabytek. Czy ktoś może wie jak wygląda cała ta procedura, wszystkie płatności, jakie papiery mają być przygotowane itd??..

Ktoś Cię zmusza....... ?
Zacznij od zapoznania się dokładnie z konsekwencjami jakie
Cię dopadną po otrzymaniu żółtych tablic, a potem zastanów się
czy to się kalkuluje......
Zyski wynikające z posiadania zabytku mogę być pozorne.....
A o wymianie tablic z żółtych na białe.........zapomnij

Mateusz........... Ty nic nie musisz.............Mateusz Woj pisze:Niedługo bede musiał (...)

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Mateusz ...
było juz ze trzy czy cztery razy.
Wklejam jeszcze raz.
ŻÓŁTE TABLICE
http://skrzelinski.com/untitled/rzeczoz ... blice.html
Wklejam jeszcze raz.
ŻÓŁTE TABLICE
Disco 300 ES
- Mateusz Woj
Jerry pisze:Mateusz ...
Wklejam jeszcze raz.
ŻÓŁTE TABLICE
o to właśnie chodziło, dzieki

Tylko oryginał się liczy. Gaz 69M 1970r.
gg 8708171
gg 8708171
mateuszu radze ci zostawa biale tablice na zoltych tylko stracisz,
Na zoltych zyskasz przeglad i znizke w ubezpieczeniu ale bedziesz musial na kazdy wyjazd dostac zezwolenie od konserwatora co sie wiaze z lataniem i oplata, przepis ten dopiero wchodzi takze zastanow sie. Nie wyjedziesz za granice bez zezwolenia i specjalnej oplaty. Na bialych tablicach mozesz robic co chcesz kosztuje cie tylko co roczny przeglad i ubezpieczenie.
Na zoltych zyskasz przeglad i znizke w ubezpieczeniu ale bedziesz musial na kazdy wyjazd dostac zezwolenie od konserwatora co sie wiaze z lataniem i oplata, przepis ten dopiero wchodzi takze zastanow sie. Nie wyjedziesz za granice bez zezwolenia i specjalnej oplaty. Na bialych tablicach mozesz robic co chcesz kosztuje cie tylko co roczny przeglad i ubezpieczenie.
Gaz 69 A, 69 M, 67b, jeep wyllis MB 42r
gg. 7185505
gg. 7185505