W GAZIE - motory i motorki
Moderator: Student
W GAZIE - motory i motorki
Wkładać do gaza silnik ze skrzynią od Opla Rekorda 2,0l benzyna, czy nie? Kwestia zużycia benzynki jest mi znana. Proszę o info na temat techniczych możliwości takiego montarzu, a także o uwagi ewentualnej eksploatacji pojazdu. Może jakieś uwagi za i przeciw? Pewnie część forumowiczów ma w tym temacie jakieś doświadczenia. Pozdrawiam i życzę udanego week end`u.
Tumiwisizm jest cool
Benzynke jasne ze wkładać, cicho spokojnie,w zime bez problemu pali, i itp... Ja mam benzynke 2,3 co do zużycia paliwa, powiem tak pali nie zaduzo nie zamało zalezy jak kto patrzy pwinna palic 2,0 z 10-11-12 wziaść.Zalezy od terenu ale jesli jest to gaznikowiec to radze instaklacjie gazową za 1250 zł. A jak na wtrysku to +500 zł za gaznik do gazu trza dopłacic i takie tam duperele.
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
Re: W GAZIE - motory i motorki
To jesteś pierwszym który to mówiKoWalik pisze:Wkładać do gaza silnik ze skrzynią od Opla Rekorda 2,0l benzyna, czy nie? Kwestia zużycia benzynki jest mi znana..

w moim gazie ni jak nie idzie wyliczyć jak sie po terenie plącze ile wypije

opel w gazie

KoWalik pisze:Wkładać do gaza silnik ze skrzynią od Opla Rekorda 2,0l benzyna, czy nie? Kwestia zużycia benzynki jest mi znana. Proszę o info na temat techniczych możliwości takiego montarzu, a także o uwagi ewentualnej eksploatacji pojazdu. Może jakieś uwagi za i przeciw? Pewnie część forumowiczów ma w tym temacie jakieś doświadczenia. Pozdrawiam i życzę udanego week end`u.
stary jasne ze wkladać!!!!!!!!!!!!! ja ma opla rekorda 2.0 ze skrzynią 4 silnik chodzi jak pszczola 105 koni wytarcza spalanie gazu w miescie 15-16 l i ma to jeszcze jedną zalete mozesz zawsze włozyc silnik 2.2 120 kon z rekorda pasuje idealnie pod uchwyty na 2.0 jak chcesz przesle ci fotki na maila. Mam 31 calowe MT i auto w terenie daje rade bez najmniejszego problemu problemu. Mój wujek tuninguje gazy zobacz sobie galerie z modrzewiny tam jest czerwony gazik z czarną plandeką który zajął 3 miejsce tez ma silnik rekorda 2.0
KoWalik pisze:Wkładać do gaza silnik ze skrzynią od Opla Rekorda 2,0l benzyna, czy nie? Kwestia zużycia benzynki jest mi znana. Proszę o info na temat techniczych możliwości takiego montarzu, a także o uwagi ewentualnej eksploatacji pojazdu. Może jakieś uwagi za i przeciw? Pewnie część forumowiczów ma w tym temacie jakieś doświadczenia. Pozdrawiam i życzę udanego week end`u.
stary jasne ze wkladać!!!!!!!!!!!!! ja ma opla rekorda 2.0 ze skrzynią 4 silnik chodzi jak pszczola 105 koni wytarcza spalanie gazu w miescie 15-16 l i ma to jeszcze jedną zalete mozesz zawsze włozyc silnik 2.2 120 kon z rekorda pasuje idealnie pod uchwyty na 2.0 jak chcesz przesle ci fotki na maila. Mam 31 calowe MT i auto w terenie daje rade bez najmniejszego problemu problemu. Mój wujek tuninguje gazy zobacz sobie galerie z modrzewiny tam jest czerwony gazik z czarną plandeką który zajął 3 miejsce tez ma silnik rekorda 2.0
Qwinto, nie drzyj łacha z niedoświadczonego. Ja wiem, że pytanie jest nieco głupie, ale tylko wasze uwagi i zdobyte doświadczenia mogą pomóc takim jak ja. W pierwszym gazie miałem żuczka, dobry był ale autko z powodu braku biletów narodowego banku polskiego zmuszony byłem pradać. O silnik Opla pytam dlatego, że wypatrzyłem kolejnego gaziora. Ten jednak ma silnik oryginalny jednak w kiepskim stanie. Jakiś czas temu skasowałem swego Rekorda i mam teraz taką kupę złomu, z której jedynie silnik i skrzynia jeszcze się do czegoś nadaje. To pomyślałem, że warto byłoby go wykorzystać. Co nie?
Tumiwisizm jest cool
Qwinto, a co do zużycia paliwka, to miałem na myśli przyzwoite zużycie w Rekordzie, a nie w Gazie. Gaz niech sobie pali ile chce i tak nie będę nim pomykał codziennie, a jak wypuszczę się w teren, to zużycie nie ma znaczenia. Aby tylko wszędzie dało się wjechać i wrócić do bazy. To jest to, nie?
Tumiwisizm jest cool
Chętnie widziałbym te fotki Climber. Jak możesz to puść je na grafomix@poczta.onet.pl OK? Na tego gościa z I Modrzewiny mam namiary i za jakiś czas zalecę doń na konsultacje. Jak już nabędę tego nowego, starego gaza.
Tumiwisizm jest cool
a może coś więcej..KoWalik pisze:".... ma silnik oryginalny jednak w kiepskim stanie."

nie pasuje mi silnik opla w Gzie ...
zresztą żaden Mi nie pasuje... poza orginałem

Stanowczo mówimy Nie ...
wszelkim innowacjom nowomechanicznym
które w oczach narodu stawiają nas w jednym szeregu z ludzmi
z marginesu dla których dobro klasy stoi na innym niż 1-wszym miejscu
a tradycja i historia zmieniana jest przez owych wywrotowców tak ...aby każdy pożądny obywatel nie mógł spostrzec...gdzie jest prawda..a gdzie fałsz...

- bilans
- Kontaktowanie:
odp
qwinto pisze:a może coś więcej..KoWalik pisze:".... ma silnik oryginalny jednak w kiepskim stanie."powiesz
zresztą żaden Mi nie pasuje... poza orginałem....i uazam
Stanowczo mówimy Nie ...
wszelkim innowacjom nowomechanicznym
które w oczach narodu stawiają nas w jednym szeregu z ludzmi
z marginesu dla których dobro klasy stoi na innym niż 1-wszym miejscu
a tradycja i historia zmieniana jest przez owych wywrotowców tak ...aby każdy pożądny obywatel nie mógł spostrzec...gdzie jest prawda..a gdzie fałsz...
CO TY KU...... WA PALIŁEŚ ? WYWAL TO ZIELSKO !
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Re: odp
TO BYŁO MURLLLBORRO PODOBNO Z CANADY ale kupiłem na stadioniebilans pisze:qwinto pisze:a może coś więcej..KoWalik pisze:".... ma silnik oryginalny jednak w kiepskim stanie."powiesz
Stanowczo mówimy Nie ..
CO TY KU...... WA PALIŁEŚ ? WYWAL TO ZIELSKO !

kołami kręci - w jedną stronębanan pisze:qwinto pisze: nie pasuje mi silnik opla w Gzie ...
![]()
![]()
![]()
![]()
kołami nie kręci, silnik zarżniety, dystanse od nysy, szpachlu 1,7 tony, rama zesrana ale oryginał![]()
![]()
jak to było..........POMNIK!!!![]()
![]()

silnik zmęczony wiekiem

dystans to ja mam ale semantyczny

szpachla - co nie co...

rama - troszke przód - lewy..z prawej o dziwo zdrowo

ALE ORGINAŁ

Dzięki za szczere chęci pomocy i cenne uwagi. Nie zależy mi na oryginalności autka bo i tak już takie nie jest. Jakieś nowatorskie usprawnienia poprzedniego właściciela pozbawiły go cech pomnika historii. Zresztą niewiele jest ciekawych pomników made in russia (przynajmniej w Polsce), no może z wyjątkiem przecudnej urody Pałacu Kultury, he, he, he. Kasę zamiast ma odrestaurowanie wolę zostawić w restauracji, a jeszcze lepiej to wydać na złocistą zupę chmielową. Gazik ma jeździć i sprawiać przyjemność właścicielowi, czyli mnie. On jest po prostu mój i tyle.
Tumiwisizm jest cool