czy to jest reduktor do gaza ? (zdjęcie)
Moderator: Student
czy to jest reduktor do gaza ? (zdjęcie)
czy to jest reduktor do gaza tak jak gosciu pisze ?
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 3&ile_o=25
cos mi sie niewydaje, a moze ktoś wie do czego to
pozdrawiam
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 3&ile_o=25
cos mi sie niewydaje, a moze ktoś wie do czego to
pozdrawiam
szybki911
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przecież piesz chłopak że to jest od
marka: Aro
model: Muscel
a tylko sam wkład do orzecha to że może byc od Gaza,
a to jest skrzynka rozdzielcza od muszczela, a nie reduktor bo takiego muszczel nie posiadał
marka: Aro
model: Muscel
a tylko sam wkład do orzecha to że może byc od Gaza,
a to jest skrzynka rozdzielcza od muszczela, a nie reduktor bo takiego muszczel nie posiadał

Ostatnio zmieniony wt sty 24, 2006 1:35 pm przez Darek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gazy 69
spoko to ze most i wkład muscel to wiem bo mam takich kilka 
tylko chodzi mi o reduktor mam reduktor od aro i skrzynie rozdzielczą od muscela i jest to inne na 100 %
a co powiecie na ziła jakiego ?
albo reduktor do gaza 66 mowy model ? troche mały rozstaw srub do wałów
co do wyjscia na wyciagarke w 66 to jest ze skrzyni, a z reduktora jest tylko wyjscie na swider do tyłu dla wiertnicy ale jest to osobna przystawka nie w standardzie

tylko chodzi mi o reduktor mam reduktor od aro i skrzynie rozdzielczą od muscela i jest to inne na 100 %

a co powiecie na ziła jakiego ?
albo reduktor do gaza 66 mowy model ? troche mały rozstaw srub do wałów
co do wyjscia na wyciagarke w 66 to jest ze skrzyni, a z reduktora jest tylko wyjscie na swider do tyłu dla wiertnicy ale jest to osobna przystawka nie w standardzie
szybki911
Co do reduktora, to nie jest to ani Gaz69 ani Muscel, i to na 100% (a nawet na 110%
).
Zauważcie, że tuleja z wielowypustem na tylnym wałku czyli "wyjście" mocy na tył, ma kołnierz okrągły z otworami na sześć śrub, czyli inaczej niż w Gaziku i Muscelu. Znowu, kołnierze na wałkach z przodu mają otwory na cztery śruby.
I do tego ten reduktor jest podwieszany na jakiejś belce-elemencie ramy, a nie montowany na belce jak w Gaziku i jest zawieszony pod pewnym kątem względem swojej poprzecznej osi symetrii (czyli wisi "krzywo")- wydaje mi się, że w takim przypadku pochodzi z jakiegoś sporego samochodu z dużym prześwitem.
Może faktycznie Gaz66, a może Gaz 63? Tylko zgaduję, ale sądząc po mocowaniu, to coś większego niz Gazik albo Muscel.

Zauważcie, że tuleja z wielowypustem na tylnym wałku czyli "wyjście" mocy na tył, ma kołnierz okrągły z otworami na sześć śrub, czyli inaczej niż w Gaziku i Muscelu. Znowu, kołnierze na wałkach z przodu mają otwory na cztery śruby.
I do tego ten reduktor jest podwieszany na jakiejś belce-elemencie ramy, a nie montowany na belce jak w Gaziku i jest zawieszony pod pewnym kątem względem swojej poprzecznej osi symetrii (czyli wisi "krzywo")- wydaje mi się, że w takim przypadku pochodzi z jakiegoś sporego samochodu z dużym prześwitem.
Może faktycznie Gaz66, a może Gaz 63? Tylko zgaduję, ale sądząc po mocowaniu, to coś większego niz Gazik albo Muscel.
Ostatnio zmieniony wt sty 24, 2006 8:56 pm przez Bubu, łącznie zmieniany 1 raz.
kiedys wiercilem wiertnica zamontowana na gazie 66 ktora posiadala PTO w reduktorze stad pamietam ze reduktor byl z wyjsciem mocy
moze faktycznie zwykle gazy tego nie mialy
musze zobaczyc u znajomych jaki oni maja reduktor w gazie bo akurat ich wiertnica UGB ma naped pomp hydraulicznych napedzany osobnym silnikiem wiec mozliwe ze reduktor bedzie bez PTO

musze zobaczyc u znajomych jaki oni maja reduktor w gazie bo akurat ich wiertnica UGB ma naped pomp hydraulicznych napedzany osobnym silnikiem wiec mozliwe ze reduktor bedzie bez PTO

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień