Mam maly problem i nie wiem jak sie za niego zabrac. Otoz w moim Gaziku od pewnego czasu zaczely walic sie szpilki w tylnim moscie(uazowy). W koncu zrobilo sie tak brzydko, ze zaczelo mi wychlapywac olej przez dekielek a trzy szpilki da sie wykrecic i zakrecic palcami, wiec postanowilem cos z tym zdzielac. I oto moje pytanie:
Jak zrobic najlepiej? Czy wymienic szpilki na nowe i wkrecic ot tak, czy przegwintowac te dziurki i wsadzic nowe szpilki, czy tez przegwintowac i wsadzic stare szpilki? Moze ktos ma z tym juz doswiadczenie?
Aha, jeszcze jedno: Czy te szpilki sa jakies specyficzne i musze ich szukac w firmowych sklepach uaza czy dostane je w przecietnym sklepie moto?
szpilki do mostu
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
szpilki do mostu
Czy to gory, rzeka, las
w teren zawsze najlepszy Gaz
w teren zawsze najlepszy Gaz

- cowboy_3151
Re: szpilki do mostu
Mag ma racjie można tak zrobić, ale to że tak ci się dzieje zwiazane jest przedewszystkim z powstaŁymi w czasie eksplatacji luzami w tylnym mosci po prawidŁowej regulacji szpilki nie powinny się wykrecać - ja przynajmniej kiedyś tak radziŁem sobie z tym problemem i spokojnie jeżdziŁ - a jednocześnie byŁa sygnalizacjia by zajrzeć do tylnego masy bo inaczej mogą być wieksze wydatki.Ukabi pisze:Mam maly problem i nie wiem jak sie za niego zabrac. Otoz w moim Gaziku od pewnego czasu zaczely walic sie szpilki w tylnim moscie(uazowy). W koncu zrobilo sie tak brzydko, ze zaczelo mi wychlapywac olej przez dekielek