Czyszczenie budy

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
keler

Czyszczenie budy

Post autor: keler » śr lip 09, 2003 11:06 pm

Witam

Wreszcie uruchomiłewojego sprzęta, pojeździłem troche i mi obiło, postanowiłem wziąć sę za zrobienie nowego lakieru, jak myślicie, czym najlepiej zerwać stary lakier wraz ze starą szpachlą, bo już mi poszło 3litry płynu do zdejmowania powłók laierniczych i 5 szczotek drucianych.

Apropo. Nie kupujcie pistoletu do piaskowania made in castorama wypsikałem już 50 kilo pisaku i ani śladu, z piaskowania.

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » czw lip 10, 2003 7:26 am

nagrzewać dmuchawą i zdrapywać szpachelką....

Awatar użytkownika
Jagoda
Post autor: Jagoda » czw lip 10, 2003 7:40 am

Najlepiej wypiaskować, ale nie tym z Castoramy czy Obi, tylko u porzadnego piaskarza.
A tak na marginesie, to żeby mozna było piaskować, to musisz mieć kompresor, który bedzie Ci trzymał 8 atm non stop, to wtedy i tym z Castoramy dasz radę.
W razie jak by co, to 601-34-87-25

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » czw lip 10, 2003 7:55 am

to zależy w jakim stanie jest kasta.....bo z mojej po piaskowaniu to by tylko durszlak został :)21
także obciąłem tył, podłoge i zrobiłem nowe :)21

Awatar użytkownika
keler

Post autor: keler » czw lip 10, 2003 10:59 pm

Co do piaskowania to kompresor to mam dobry bo można go ustawić do 16 atm. Ale chyba raczej ten pistolet jest do d... na 10cm powierzchni idzie 10 kg piasku. Co prawda zrobiłem zapas bo kupiłem 200kg, ale chyba zostane przy starej metodzie - szczotka druciana na szlifierke i na przód.
Jedyne co się dobrze piaskuje tym sprzętem to twarz i rence, pomimo okularów na oczach piasku mam poprostu wszędzie.

A swoją drogą to jestem bardzo zadowolony z jakości mojej budy, bo jest poprostu w stanie idealnym, żadnych przekorodowań.

garry
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: garry » pt lip 11, 2003 12:46 pm

Stare wygi twierdzą że szczotka+wiertara to kiepski pomysł bo starsznie wygłaszczesz materiał "na lusterko" i farba się nie zadomowi na twoim autku. Piaskowanie to jedyne słuszne wyjście... i zaoszczędzisz kupę zdrowia :wink: . Zresztą na frum uazowym w temacie: lakier; 3 pytania masz kilka innych ciekawych rad w temacie.

Awatar użytkownika
keler

Post autor: keler » pt lip 11, 2003 8:37 pm

Ile może kosztować wypiaskowanie całej budy wraz z błotnikami i ramką szyby, oraz oczywiście rama, I gdzie to można zrobić za rozsądną cenę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”