Czyszczenie budy
Moderator: Student
Czyszczenie budy
Witam
Wreszcie uruchomiłewojego sprzęta, pojeździłem troche i mi obiło, postanowiłem wziąć sę za zrobienie nowego lakieru, jak myślicie, czym najlepiej zerwać stary lakier wraz ze starą szpachlą, bo już mi poszło 3litry płynu do zdejmowania powłók laierniczych i 5 szczotek drucianych.
Apropo. Nie kupujcie pistoletu do piaskowania made in castorama wypsikałem już 50 kilo pisaku i ani śladu, z piaskowania.
Wreszcie uruchomiłewojego sprzęta, pojeździłem troche i mi obiło, postanowiłem wziąć sę za zrobienie nowego lakieru, jak myślicie, czym najlepiej zerwać stary lakier wraz ze starą szpachlą, bo już mi poszło 3litry płynu do zdejmowania powłók laierniczych i 5 szczotek drucianych.
Apropo. Nie kupujcie pistoletu do piaskowania made in castorama wypsikałem już 50 kilo pisaku i ani śladu, z piaskowania.
Co do piaskowania to kompresor to mam dobry bo można go ustawić do 16 atm. Ale chyba raczej ten pistolet jest do d... na 10cm powierzchni idzie 10 kg piasku. Co prawda zrobiłem zapas bo kupiłem 200kg, ale chyba zostane przy starej metodzie - szczotka druciana na szlifierke i na przód.
Jedyne co się dobrze piaskuje tym sprzętem to twarz i rence, pomimo okularów na oczach piasku mam poprostu wszędzie.
A swoją drogą to jestem bardzo zadowolony z jakości mojej budy, bo jest poprostu w stanie idealnym, żadnych przekorodowań.
Jedyne co się dobrze piaskuje tym sprzętem to twarz i rence, pomimo okularów na oczach piasku mam poprostu wszędzie.
A swoją drogą to jestem bardzo zadowolony z jakości mojej budy, bo jest poprostu w stanie idealnym, żadnych przekorodowań.
Stare wygi twierdzą że szczotka+wiertara to kiepski pomysł bo starsznie wygłaszczesz materiał "na lusterko" i farba się nie zadomowi na twoim autku. Piaskowanie to jedyne słuszne wyjście... i zaoszczędzisz kupę zdrowia
. Zresztą na frum uazowym w temacie: lakier; 3 pytania masz kilka innych ciekawych rad w temacie.