Gaz 66
Moderator: Student
Gaz 66
Witam szanowne grono poszukuję przytawki przykręcanej do redukora gaza 66 z góry tej co napędza wiertło, hydrałlike. Może ktoś posiada tą przystawke lub wie dzie ją można nabyć. I jeszcze jedno pytanie czy jest różnica w przystawce gaza 66 a gaza 63.
~ 4x4 Tczew ~
Róznica chyba jest, bo skrzynie są różne. A co do samej sztuki to chyba wiem kto ma, dowiem się dziś 

Poduszkowiec master 
http://www.gdansk4x4.pl

http://www.gdansk4x4.pl
Skrzynie rozdzielcze Gaz 63 i 66 są niemal identyczne. Różnice to inny hamulec ręczny, napęd prędkościomierza, uszczelnienie( simering) tylnej kapy. Trochę inne są także wodziki włączania przedniego mostu i reduktora.
Skrzynie są wzajemnie wymienne - mocowanie do ramy jest identyczne. Co do przystawki - Gaz 63A miał przystawkę przykręcaną do skrzyni biegów - napędzała ona wyciągarkę. Gaz 66 ma przystawkę przykręconą do skrzyni rozdzielczej - z wyjściem na przód (wyciągarka) i czasem na tył ( odbiór mocy) Skrzynie do Gaza 66 i przystawki można kupić w firmie Motodemont pod Poznaniem.
Skrzynie są wzajemnie wymienne - mocowanie do ramy jest identyczne. Co do przystawki - Gaz 63A miał przystawkę przykręcaną do skrzyni biegów - napędzała ona wyciągarkę. Gaz 66 ma przystawkę przykręconą do skrzyni rozdzielczej - z wyjściem na przód (wyciągarka) i czasem na tył ( odbiór mocy) Skrzynie do Gaza 66 i przystawki można kupić w firmie Motodemont pod Poznaniem.
Witam kolego głównie chodzi mi o przystawke od gaza czy jest różnica w zębach i mocowaniu bo mojim zdaniem jest. Ale nie mam pewności.piotr759 pisze:Skrzynie rozdzielcze Gaz 63 i 66 są niemal identyczne. Różnice to inny hamulec ręczny, napęd prędkościomierza, uszczelnienie( simering) tylnej kapy. Trochę inne są także wodziki włączania przedniego mostu i reduktora.
~ 4x4 Tczew ~