GAZ 63 reduktor
Moderator: Student
-
GAZ 63 reduktor
Witam. Mam do zlozenia skrz. rozdzielcza od gaza 63 ( jest cala rozebrana) i potrzebuje katalog czesci albo jakis rysunek pogladowy takiej skrzyni . Z gory dziekuje 

cale zycie z wariatami
Szymon tu masz link na calego Gaza 63 http://acat.autodealer.ru/index.php?model=186 trzeba wybrac Трансмиссия pozniej Раздаточная коробка i wyswietli sie rozdatka w rysunku, a nizej wypisane wszystkie jej czesci jak bedziesz klial ma niebieskie nazwanie to na rysunku bedzie sie oznaczac ta czesc. Po skopiowaniu i powiekszeniu wychodzi calkiem ladny rysunek.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
-
-
Witam. Dzieki, dostalem przystawkę do skrzyni, ale nie wiadomo od czego jest. Chyba pasuje do reduktora od GAZ-a 63 , ale pewności nie mam. Napewno nie jest to GAZ 66 i mamy tu wielki spór między kolegami czy ta skrzynia którą posiadam ( defakto w częściach ) jest napewno od GAZ-a 63.
cale zycie z wariatami
Jak mozesz zrob foto moze ktos to rozpozna , na tej skrzyni powinien byc numer ktory powinien sie zgadzac z tymi nr. z katalogu czesci . a jak nie jest od Gaza 63 to wejdz na glowna strone tego linka co dawalem i wybierz model i dalej jak pisalem wybierzesz skrzynie jaka potrzebujesz.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
-
Witam. Wielkie dzieki za pomoc rysunek wydrukowany i bardzo przydatny. Na reduktorze znalazlem tylko takie numery 77302 , a na przystawce 5062a 0101000. Praktycznie wszystko sie zgadza z rysunkiem oprocz zabezpieczenia jednego walka, poprostu na szkicu jest on zabezpieczany podkladka przykrecona na dwie srobki , a u mnie jest centralna nakretka. I teraz nie wiem czy poprostu to juz bylo jakies ulepszenie czy ja jednak nie mam reduktora od Gaza 63
. Ale cieszy mnie ze nie brakuje zadnej czesci icos jeszcze z niego wyda. Jeszcze raz wielkie dzieki
Pozdrowienia

cale zycie z wariatami
Wszystko sie zgadza na rysunku to zabezpieczenie jest starszego modelu .szymon milimetr pisze:Witam. Wielkie dzieki za pomoc rysunek wydrukowany i bardzo przydatny. Na reduktorze znalazlem tylko takie numery 77302 , a na przystawce 5062a 0101000. Praktycznie wszystko sie zgadza z rysunkiem oprocz zabezpieczenia jednego walka, poprostu na szkicu jest on zabezpieczany podkladka przykrecona na dwie srobki , a u mnie jest centralna nakretka. I teraz nie wiem czy poprostu to juz bylo jakies ulepszenie czy ja jednak nie mam reduktora od Gaza 63. Ale cieszy mnie ze nie brakuje zadnej czesci icos jeszcze z niego wyda. Jeszcze raz wielkie dzieki
Pozdrowienia
Wesolych Swiat
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
-
Dla porownania tu jest link na rozdatki wszystkich ciezarowych sam. produkowanych w rosji http://www.os1.ru/article/service/2003_ ... -12_15_37/
Co do porownania nr. to firmy sprzedajace czesci maja swoje numery na czesci a nie wg. nr wybitym w realu, a do katalogu Gaza jeszcze nie znalazlem wejscia.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Co do porownania nr. to firmy sprzedajace czesci maja swoje numery na czesci a nie wg. nr wybitym w realu, a do katalogu Gaza jeszcze nie znalazlem wejscia.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
- Miskiller
-
moj znajomy nabyl reduktor od gaza 63, przynajmniej tak nam sie wydaje, ze od gaza 63... i ma on flansze w miejscu wskazania strzalka ... myslelismy, ze to PTO ale to kreci sie tylko jak dopiety jest przod... wiec do czego sluzy ta flansza ?
S- silnik, T- tyl, P- przod i strzalka to tajemnicza flansza...

S- silnik, T- tyl, P- przod i strzalka to tajemnicza flansza...

4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
W miejsce strzałki przykręcasz to -> http://www.allegro.pl/item156070109_gaz ... garek.html
A wszystko razem powinno wyglądać wtedy tak -> (post seby) http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
A wszystko razem powinno wyglądać wtedy tak -> (post seby) http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- Miskiller
-
fajnie... i co dalej ? naped do pto mozliwy jest tylko wtedy kiedy obraca sie wal na tyl i wal na przod... wiec wykorzystanie takiego reduktora do napedzania mechanicznej windy jest bez sensu...JA'JACEK pisze:W miejsce strzałki przykręcasz to...
-
wlasnie W tej skrz. przystawka jest przykrecana z boku .Miskiller pisze:fajnie... i co dalej ? naped do pto mozliwy jest tylko wtedy kiedy obraca sie wal na tyl i wal na przod... wiec wykorzystanie takiego reduktora do napedzania mechanicznej windy jest bez sensu...JA'JACEK pisze:W miejsce strzałki przykręcasz to...
cale zycie z wariatami
Ja tego nie mam, ja się na tym nie znam.......Miskiller pisze:fajnie... i co dalej ? (...)JA'JACEK pisze:W miejsce strzałki przykręcasz to...

Pokazałem Ci tylko że temat był wałkowany i to całkiem nie dawno.
Radził bym przeczytać dokładnie oba tematy z linków które podałem.
Wszystkie wypowiedzi..... było o tym.
Albo pogadaj z sebą, On to motał, to niech się teraz tłomaczy.

@szymon ....... A niby gdzie twoim zdaniem powinna być ?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- Miskiller
-
jeden link to allegro a drugi temat dotyczy gaza 69 a ja pytam o flansze reduktora gaza 63... czy ktos wie do czego ta flansza ? do trzeciego mostu ?JA'JACEK pisze:Pokazałem Ci tylko że temat był wałkowany i to całkiem nie dawno.
Radził bym przeczytać dokładnie oba tematy z linków które podałem.
a ja na to dupa panowie
tez mam taka skrzynke i jak ja kupowalem to bylem swiecie przekonany,ze to gaza 63 po doglebnej analizie okazalo sie,ze chcac zeby to wszystko dzialalo jak nalezy ten 'gaz' powinien...miec silnik z tylu a wyjscie mocy do przodu... na szczescie okazalo sie, ze wystarczy obrocic walek tylem na przod i wszystko pasi...poza tym ta skrzynka nie ma napedu licznika i bebna od recznego..

-
Miałem kiedyś to samo i równierz obruciliśmy wyjscie na wyciągarke z wejściem mocy i działa!toldi pisze:a ja na to dupa panowietez mam taka skrzynke i jak ja kupowalem to bylem swiecie przekonany,ze to gaza 63 po doglebnej analizie okazalo sie,ze chcac zeby to wszystko dzialalo jak nalezy ten 'gaz' powinien...miec silnik z tylu a wyjscie mocy do przodu... na szczescie okazalo sie, ze wystarczy obrocic walek tylem na przod i wszystko pasi...poza tym ta skrzynka nie ma napedu licznika i bebna od recznego..