Pomocy.....
Wywaliło mi tylni cylinder hamulca... się polało i kicha.

Rozkręciłem, a tu zdziwienie.... spodziewałem się jakiś tłoczków, kapturków, a tu takie coś...
Od czego to pasuje, chodzi o te gumki....ŻUK jakiś, UAZ, czy inna cholera... ?
Moderator: Student
Co jest większe?Dziku2 pisze:tylko jak będziesz szukał gumek to uważaj na średnicę jeśli coś miałeś motane i były założone od Uaza. Te od Gaza są większe, a gumki można zamówić w firmie na O... ze Szczecina-grosze, tylko gdzieś namiary posiałemjak znajdę to podeślę na PW. a tak wogóle to ile tego potrzebujesz?? bo może coś się znajdzie...
Obawiam się że jednak muszę wymienić na nowy tłoczek,Bubu pisze: (..)
Raczej nie wymieniaj uszczelki, bo to niewiele da, tylko załóż nowy cylinderek (nie są drogie).
(Ale, jeśli tłoczek był szczelny i tylko wypadł z cylinderka np. przy zdjętych szczękach ktoś nacisnął hamulec, to wsadź go spowrotem na swoje miejsce, odpowietrz i po sprawie.)
Co to za pieprzona konspiracja......powariowaliście z tym strachem przed reklamą ....Dziku2 pisze:tylko jak będziesz szukał gumek to uważaj na średnicę jeśli coś miałeś motane i były założone od Uaza. Te od Gaza są większe, a gumki można zamówić w firmie na O... ze Szczecina-grosze, tylko gdzieś namiary posiałemjak znajdę to podeślę na PW. a tak wogóle to ile tego potrzebujesz?? bo może coś się znajdzie...
no własnie nie....Bubu pisze:Co jest większe?Dziku2 pisze:tylko jak będziesz szukał gumek to uważaj na średnicę jeśli coś miałeś motane i były założone od Uaza. Te od Gaza są większe, a gumki można zamówić w firmie na O... ze Szczecina-grosze, tylko gdzieś namiary posiałemjak znajdę to podeślę na PW. a tak wogóle to ile tego potrzebujesz?? bo może coś się znajdzie...
Wszystko jest takie samo...
A cylinderki mozna bardzo latwo uszkodzic szczegolnie jak sie ma stara pompe...
Przy wlewanu plynu latwo wpada syf do pompy.
Wystarczy jak syf spotka sie z gladzia cylinderka i juz po sprawie...
Nie zawsze da sie potem przeszlifowac
Powyżej jest to napisane.Jakub_AK77 pisze:Witam.
Padł mi cylinderek w przednim kole. Od jakiego innego samochodu mozna podebrać nowy cylinderek ?
Pzdr Jakub
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości