Ciekawostka
Moderator: Student
Ciekawostka
Dzisiaj wszedłem w posiadanie /wykopano/ bloku do Gaz-a 69 /dolniak/.Nic w tym ciekawego gdyby nie to że jest aluminiowy.
Czy ktoś spotkał już takie wykonanie lub coś wie coś na ten temat?
Czy ktoś spotkał już takie wykonanie lub coś wie coś na ten temat?
Jezeli sie nie myle to byly stosowane dolniaki z aluminiowymi blokami do motopomp i agregatow prad. w wojsku w 50-60-tych latach oczywiscie u ruskich. W tych silnikach byla mniejsza srednica cylindra i blok byl nizszy.
p.s.
dzisiaj u mnie bylo 35 stopni C oczywiscie w cieniu a temp. wody w morzu czarnym 23 stopnie w porywach do 25.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
p.s.
dzisiaj u mnie bylo 35 stopni C oczywiscie w cieniu a temp. wody w morzu czarnym 23 stopnie w porywach do 25.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
- korba
- jestem tu nowy...
Dojechałeś tam Gazikiem?Gazon pisze:Jezeli sie nie myle to byly stosowane dolniaki z aluminiowymi blokami do motopomp i agregatow prad. w wojsku w 50-60-tych latach oczywiscie u ruskich. W tych silnikach byla mniejsza srednica cylindra i blok byl nizszy.
p.s.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

GAZ 69M już prawie oryginał...