GAZ 69 / UAZ 69 - lata produkcji
Moderator: Student
- michal_k
- jestem tu nowy...
GAZ 69 / UAZ 69 - lata produkcji
Witam!
Kiedy zakończono produkcję GAZ-a 69? Od kiedy GAZ-y nazywały się UAZ 69? Czy może produkowano równolegle GAZ-a 69 i UAZ-a 69?
Michał
Kiedy zakończono produkcję GAZ-a 69? Od kiedy GAZ-y nazywały się UAZ 69? Czy może produkowano równolegle GAZ-a 69 i UAZ-a 69?
Michał
- cowboy_3151
troche nie dokŁadne te dane więc postaram sie je uścislić.Jagoda pisze:1956 - 1960 - GAZ
1960 - 1975 - UAZ
Wg. moich informacji potwierdzonych przez rosyjskie dane
Gaz 69 zaczęto produkowac we wrzesniu 1953roku.
a skończono jako model w lipcu 1972 roku
Produkcje gaz69 z oznaczeniem uaz rozpoczeto w uljanowsku na podstawie decyzji ministara przemysŁu samochodowego CCCP z roku 1955.
Jednakże juz w koncu 1954 roku byŁo żŁożone z części z zakadów w gorkim pierwsze tysiać sztuk gaz69.
Z poczatku 1955 roku zakŁady w ulianowsku specjalizowaŁy sie w montazu uaz69 potem juz od 1956 produkcjia bya caŁkowicie przeniesiona do ulianowska byŁy tm wytważane aż do lipca 72roku.
- bilans
- Kontaktowanie:
odp
więc nasz gaz 69 z napisem na masce gaz to unikat ......... hmmm mam jedną maskę zbędną z napisem gaz , zara rozpoczne licytacje kto da więcej
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie klawiszuj...BĄKU pisze:ręce opadają, jakiś shizogazobanan nam się trafiłbanan pisze:a tak ogólnie to zanosi się, że niebawem nie będe miał....ide dziś negocjacje prowadzić....yba się pozbęde gza....za muczos dolaros
sam byś sie swojego pozbył ale tak cie grzybiorze za niego skroili ze szans nie masz

#noichuj
wowwwwwwwww banan obronca Gaza sie wycofuje z biznesu CCCP
co sie dziej ena tym swiecie
wszyscy w japonczyki uciekaja
5
robic sie nie chce
6
tylko ciurlacccccccccccccccccc
w terenie bezawaryjnym japoncem
taaa dlatego chyba tez sprzedalem gaza choc ngdy przy nim nie grzebalem
nigdy=malo 
co sie dziej ena tym swiecie

wszyscy w japonczyki uciekaja

robic sie nie chce

tylko ciurlacccccccccccccccccc

GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ
koyot leszczu....jak nie wiesz co chce kupić to nie rzucaj dziwnych wniosków...
a ty maćku nie pozbędziesz się mnie nawet choćbym jeździł hulajnogą....będe cię zasypywał stadem gówna codziennie pare razy....tak profilaktycznie...
poza tym jeszcze nie sprzedałem....jak sprzedam to powiem i jak kupie to też....
i jeszcze jedno jest pewne - nie dołącze do "drążko-wahaczowców" na pewno
bydzie coś sztywnego, tylko nie wiem czy resor czy sprężyna....albo nic nie kupie ...na razie....poczekam , aż do uni wejdziemy....
a ty maćku nie pozbędziesz się mnie nawet choćbym jeździł hulajnogą....będe cię zasypywał stadem gówna codziennie pare razy....tak profilaktycznie...

poza tym jeszcze nie sprzedałem....jak sprzedam to powiem i jak kupie to też....
i jeszcze jedno jest pewne - nie dołącze do "drążko-wahaczowców" na pewno

bydzie coś sztywnego, tylko nie wiem czy resor czy sprężyna....albo nic nie kupie ...na razie....poczekam , aż do uni wejdziemy....
wiedziałem [cenzura], wiedziałembanan pisze: a ty maćku nie pozbędziesz się mnie nawet choćbym jeździł hulajnogą....będe cię zasypywał stadem gówna codziennie pare razy....tak profilaktycznie...![]()

obybanan pisze: i jeszcze jedno jest pewne - nie dołącze do "drążko-wahaczowców" na pewno![]()

ty, fantasta, chciałbyś, wiagre se zapodajbanan pisze:bydzie coś sztywnego