przeróbka gaza
Moderator: Student
przeróbka gaza
mam taki pomysł żeby na zawieszeniu gaza zamontować karoserie od jakiejś osobówki widziałem już ten patent z garbusem jest spoko ale ja chce zrobic coś innego mam już silnik ze skrzynia biegów z beczki 2,4D i niewiem jaka karoseria mi wejdzie na ta rame chodzi o wielkość komory silnika żeby on tam wlazł i żeby sie zgadzał rozstaw kół z szerokoscią błotników
- Mateusz Woj
Re: przeróbka gaza
Zlituj się, zdrowa rama od gaza najlepiej pasuje pod gaza właśnie.michal003 pisze:mam taki pomysł żeby na zawieszeniu gaza zamontować karoserie od jakiejś osobówki
jak chcesz motać składaka to weź jakąś mniej zabytkową ramę.
Myślę że i bardziej opłacalne finansowo to może wyjść.
Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....
UAZ -expect the unexpected....
Majkello pisze:Zlituj się, zdrowa rama od gaza najlepiej pasuje pod gaza właśnie.michal003 pisze:mam taki pomysł żeby na zawieszeniu gaza zamontować karoserie od jakiejś osobówki
jak chcesz motać składaka to weź jakąś mniej zabytkową ramę.
Myślę że i bardziej opłacalne finansowo to może wyjść.

Np uaz
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Syrena bostomichal003 pisze:niewiem jaka karoseria mi wejdzie na ta rame

a ja kiedys chorowalem na Syrene R20 na ramie UAZaleon zet pisze:Syrena bostomichal003 pisze:niewiem jaka karoseria mi wejdzie na ta rame

UAZ 469, Vitara 1.6, Mercedes "beczka"
No i wyjdzie ładna rekonstrukcja GAZ-a 72 (zobacz na stronie Janka Szatana:
http://www.szatan.de/r_5_pl.htm
Pozdr.
http://www.szatan.de/r_5_pl.htm
Pozdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Owszem, owszem. Po zakończeniu robót nad komandorką chyba poddam moją zmotę rekonstrukcji w celu przywrócenia stanu conajmniej quasi-oryginalenegoMateusz Woj pisze:Kolega Bubu ma coś takiego ale zmotanego z Golfem

Mimo że Gazik jakkolwiek pomotany i zepsuty pozostanie Gazikiem i ciągle można go lubić, to zdecydowanie najlepiej mu gdy nikt go nie kaleczy obcymi blachami, siedzeniami, hardtopami, nie przerabia na Wranglera, Syrenę, Golfa, Mercedesa i kto tam jeszcze wie co.
I tyle.
MIchal003, zostaw w spokoju ramę Gazika, to cenna rzecz i bardzo deficytowa (przynajmniej jeśli chodzi o ramy w dobrym stanie).
"Leśny potwór."
- Grzegorz G.
Trochę mi wstyd, ale ja mam taką zmotę. Do przedniej szyby gaz 69, dalej golf I. No i poza tym jeszcze kilku innych dawców jak golf II, suzuki, uaz, alfa, daf, polonez, fiat ... . Nie jest to oryginał, ale przynajmniej nie żal pojazdu w trenie, a przy oryginale każdy wgniot przeszkadza. Zresztą mi było łatwiej, bo gaz - ortodoks spłonął i jak to go ktoś kiedyś na forum nazwał powstał "gazolf". Jeśli lubisz się pobawić w nowomechanike to zachęcam. Zabawa świetna, satysfakcja gwarantowana ( no może nie zawszeMateusz Woj pisze:Kolega Bubu ma coś takiego ale zmotanego z Golfem

Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
- pierzynka2
-
- pierzynka2
-
- pierzynka2
-