silnik 2,4 TD z beczki
Moderator: Student
silnik 2,4 TD z beczki
mam taka sprawe do kogos kto ma taki silnik w gazie i w jakiś sposób podnosił moc w silniku np. przez zastosowanie sportowego wałka rozrządu lub sprężarki od czego ona moze spasować i gdzie można dostać taki wałek
- chiquito83
Re: silnik 2,4 TD z beczki
michal003 pisze:mam taka sprawe do kogos kto ma taki silnik w gazie i w jakiś sposób podnosił moc w silniku np. przez zastosowanie sportowego wałka rozrządu lub sprężarki od czego ona moze spasować i gdzie można dostać taki wałek
ma ....
człowiek z Zamoscia , w Gaziku na rolnikach
ale chyba nie przebywa na forum

LJ 70
- pierzynka2
-
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- chiquito83
-
- jestem tu nowy...
No właśnie mi się wydaje że jedyny TD z beczki to był 3,0, a już to była rzadkość. w życiu nie widziałem 2,4, a kumpel ma warsztat co mercerobi i to głównie dezle....
To jakieś dziwadło, może on jest z beczki 240TD a nie silnik 2,4TD...
Pozdro Dziku
To jakieś dziwadło, może on jest z beczki 240TD a nie silnik 2,4TD...
Pozdro Dziku
Byle do wiosny... potem remoncik(gaz 69 brata) tylko kasy brak
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
widziałem na własne oczy beczke kombi (123) 2,4TD w rzeszowie. poprosiłem faceta żeby maskę otworzył a tam turbinka z 2,4D jak to fajnie wyglądało i mówił że nie sprzeda a ma z 100 KM kurde gumy orginalne tylne szerokie zajebista fura chciałbym mieć jej serce (albo tylko przedsionek) przeszczepił bym sobie do swojego i byla by jazda
-
- jestem tu nowy...
Jakoś mi się wierzyć nie chce że to orginał był... Jak wszyscy wiedzą jak merol( stary) ma napisane TD to znaczy że kombi a nie że turbo. Jakiś szczep musiał być. A nie pamietasz michale jakie miał z przodu światła? pod kloszem były okrągłe odbłyśniki, czy prostokątne?
Pozdro Dziku
Pozdro Dziku
Byle do wiosny... potem remoncik(gaz 69 brata) tylko kasy brak
- chiquito83
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- chiquito83
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
Twoja opowiesc powinna sie zaczynać - Za gorami za lasami ,tam gdzie zyły smoki i krasnaleMichał(student) pisze:widziałem na własne oczy beczke kombi (123) 2,4TD w rzeszowie. poprosiłem faceta żeby maskę otworzył a tam turbinka z 2,4D jak to fajnie wyglądało i mówił że nie sprzeda a ma z 100 KM kurde gumy orginalne tylne szerokie zajebista fura chciałbym mieć jej serce (albo tylko przedsionek) przeszczepił bym sobie do swojego i byla by jazda
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
kurcze jeszcze 2,4 z beczki potrafię rozpoznać mam takie coś w garażu...selim pisze:Twoja opowiesc powinna sie zaczynać - Za gorami za lasami ,tam gdzie zyły smoki i krasnaleMichał(student) pisze:widziałem na własne oczy beczke kombi (123) 2,4TD w rzeszowie. poprosiłem faceta żeby maskę otworzył a tam turbinka z 2,4D jak to fajnie wyglądało i mówił że nie sprzeda a ma z 100 KM kurde gumy orginalne tylne szerokie zajebista fura chciałbym mieć jej serce (albo tylko przedsionek) przeszczepił bym sobie do swojego i byla by jazda