DUŻE spalanie :(((
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
DUŻE spalanie :(((
Witam wstępnie przelitrażowałem gazika pali 40 litrosów na 100 - jazda głównie leśnymi ścieżkami no i asfaltem rzecz jasna. Test przeprowadziłem na 10 litrach benzyny po uprzednim odpisaniu licznika przjechałem zaledwie 25 kilometrów
i teraz powiedzcie za co sie zabrac co by to zmienić??? zapewne gaźnik , mam jikova , jak go wyregulowac tak łopatologicznie jakbyście mogli wytłumaczyć laikowi??? za wszelką pomoc dzieki wam!!!

Re: DUŻE spalanie :(((
Ta metoda na sprawdzenie spalania nie jest najlepsza.Dave2 pisze:Witam wstępnie przelitrażowałem gazika pali 40 litrosów na 100 - jazda głównie leśnymi ścieżkami no i asfaltem rzecz jasna. Test przeprowadziłem na 10 litrach benzyny po uprzednim odpisaniu licznika przjechałem zaledwie 25 kilometrówi teraz powiedzcie za co sie zabrac co by to zmienić??? zapewne gaźnik , mam jikova , jak go wyregulowac tak łopatologicznie jakbyście mogli wytłumaczyć laikowi??? za wszelką pomoc dzieki wam!!!
Teren musi być jednolity (asfalt).
Na stacji tankujesz do pełna (tak żebyś paliwo zobaczył).
I jedziesz 25 km, zawracasz, podjeżdżasz na stację i tankujesz do pełna (jak poprzednio).
Patrzysz ile wlałeś i mnożysz przez dwa.
Taki pomiar jest bardziej wiarygodny.
W terenie leśno polnym nie uzyskasz faktycznego zużycia,
tylko w czasie jednostajnej pracy silnika pomiar może być optymalny.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Reguluj.....Wymień dysze......on musi zejść do 15 / 100szpak pisze:to i ja 3 grosze - wykonałem wlaśnie test długodystansowy - 200km - taka skromna przejażdżka po Mazowszu - spalił 47l benzynysilnik dolniak 2120, gaźnik zdaje się K22.
poruszałem się z prędkością 40-60km/h![]()
autko na oryginalnych olsztynskich stomilach
Na małym silniku, przy prędkości 40/60 km/godz. , jazda po czarnym.......22 litry to za dużo.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Nawet Cie widziałem jak pędzisz przez bemowoszpak pisze:to i ja 3 grosze - wykonałem wlaśnie test długodystansowy - 200km - taka skromna przejażdżka po Mazowszu - spalił 47l benzynysilnik dolniak 2120, gaźnik zdaje się K22.
poruszałem się z prędkością 40-60km/h![]()
autko na oryginalnych olsztynskich stomilach

A co z uazem

uaz po kozackich dochodzi do ładu i chyba go wystawię do sprzedazy za 2 tygodnie natomiast podstawowym autem od przysłego sezonu (mam nadzieję) bedzie 67my; na razie w proszku; myślę, że składanie ruszy koło października.
co do spalania 23/100 to nie wiem czy da się zejść do 15 - jeżeli ktoś może podać mi szczegóły regulacji, numerację dysz itd - będę dzwięczny
aaa i szukam stelażu do 69 - jakby ktoś miał - proszę na pw
co do spalania 23/100 to nie wiem czy da się zejść do 15 - jeżeli ktoś może podać mi szczegóły regulacji, numerację dysz itd - będę dzwięczny

aaa i szukam stelażu do 69 - jakby ktoś miał - proszę na pw
- student 69
-