Budowa „budy” dla Gaz-a 66 - HELP ME!!!

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

malibu

Budowa „budy” dla Gaz-a 66 - HELP ME!!!

Post autor: malibu » ndz wrz 21, 2003 5:59 pm

Ponieważ próbuję z Gaza66 zrobić auto wyprawowe (silnik + skrzynkę już praktycznie mam dobraną - 170KM) zostaje najtrudniejszy moment – budowa nowej budy (liczę, że przez zimę podołam). Dlatego jeśli ktoś ma jakieś informacje, kto się tym bawił, gdzie można coś dostać żeby poskładać to bardzo proszę o podpowiedzi ewentualnie uwagi czy też własne doświadczenia – ALE BEZ KASZTANIENIA – szkoda czasu, póki strona jeszcze za darmo. W szczególności aktualnie mnie interesują dwa najtrudniejsze tematy szyby i drzwi. SZYBY - coś na temat zamawiania na wymiar tudzież ich klejenia (ewentualnie uszczelki), adresy firm które się tym zajmują oraz DRZWI – podobno można nabyć profile stalowe o kształcie właśnie odpowiednim do drzwi, tudzież uszczelki itp. Może coś w temacie gdzie w miarę tanio można kupić blachę ryflowaną, klejenia blach np. aluminiowych oraz elementów karoserii z włókna szklanego. W najbliższym czasie jak zapłacę haracz umieszczę parę zdjęć. Pomóżcie. Pozdrawiam Malibu

Qwintus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Qwintus » ndz wrz 21, 2003 6:42 pm

kompletny 66 (bez wyciągarki)stoi i "robi za reklame" na Gdańskiej... jakieś 70 km od wa-wki
wizualnie ok...

malibu

buda do gaza66

Post autor: malibu » ndz wrz 21, 2003 7:01 pm

Dzięki za informację ale nowa buda będzie zupełnie inna, to nie będzie replika starej budy ale coś podobnego do ruskiego Barchana lub ty podobna. Zabudowana będzie na całej długości, na dachu będzie część przeznaczona na bagażnik oraz część przeznaczona na namiot dachowy.
Pozdrawiam Malibu

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » ndz wrz 21, 2003 7:41 pm

:)21
Ostatnio zmieniony ndz wrz 21, 2003 8:41 pm przez Drako, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » ndz wrz 21, 2003 7:43 pm

u nas w gliwicach prezes klubu ma straa wojskowego przerobionego na campera - jakbys chcial to dam ci nr i se z nim pogadaj co i jak i gdzie przerabial.. A poza tym wdzialem w kietlicach na orlenie 66 z nalozona przyczepa kampigowa :)21 troszke szokujace ale fajne :)21 i chyba duzo tansza alternatywa bo przyczepy nie sa takie drogie a poza tym rocznik obojetny bo nie potrzebujesz osi ani nic :) ja w ten sposob chce zabudowac honkera - + mosty ze 160 ale to juz na dluzsza rozmowe przy piwie.... ogolnie wlasnie jestem w trakicie kupowania cywilnego kampera :) na ducato lub na mesiu,...zobaczymy co sie uda sprowasdzic :_)pozdrawiam
Drako

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » ndz wrz 21, 2003 7:53 pm

a ja widziałem na przetargach w wojsku budy z samochodów ciezarowych np z pod radjostacji i wydaje mi sie ze to najlepszy element do przeróbek
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Qwintus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Qwintus » pn wrz 22, 2003 5:39 am

Kasprol pisze:a ja widziałem na przetargach w wojsku budy z samochodów ciezarowych np z pod radjostacji i wydaje mi sie ze to najlepszy element do przeróbek
taki właśnie stoi przy trasie

Maq

Post autor: Maq » pn wrz 22, 2003 6:36 am

Kasprol pisze:a ja widziałem na przetargach w wojsku budy z samochodów ciezarowych np z pod radjostacji i wydaje mi sie ze to najlepszy element do przeróbek
Tylko, że ciężkie takie coś jest.

A kemping z kartonu to środka ciężkości wogóle nie ruszy. Tylko ten wygląd...
LR2 - jej
LR3 - jego

malibu

nowa buda dla Gaza66

Post autor: malibu » pn wrz 22, 2003 7:25 am

Moim ambitnym założeniem jest także (ale nie wiem czy mi się to uda) jest zarejestrowanie tego wehikułu jako auta do 3,5T. Staram się go odchudzić gdzie się da (łącznie z felami i oponami).

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pn wrz 22, 2003 7:51 am

oj mam obawy czy Ci sie to uda skoro fabrycznie był jako ciężarówka powyżej 3,5 t . Alew zawsze można próbować i jako "sam" zarejestrować.
Gazy 69

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pn wrz 22, 2003 8:59 am

Zrób se najpierw kosztorys czy to się opłaca czy nie lepiej postawić na to jakieś nadwozie. Znajomy ale na uazie robił zmonta i wymyślił sobie własna koncepcję nadwozia całego z aluminium . Zrobił nadwozie własnego pomysłu z klatka z drzwiami z blachy ryflowanej alum. , szyby proste wklejane. Przez trzy miesiące pracowało przy tym trzech ludzi po 8 godz a sam koszt materiału wyniósł około 20 tyś zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”