Budowa „budy” dla Gaz-a 66 - HELP ME!!!
Moderator: Student
Budowa „budy” dla Gaz-a 66 - HELP ME!!!
Ponieważ próbuję z Gaza66 zrobić auto wyprawowe (silnik + skrzynkę już praktycznie mam dobraną - 170KM) zostaje najtrudniejszy moment – budowa nowej budy (liczę, że przez zimę podołam). Dlatego jeśli ktoś ma jakieś informacje, kto się tym bawił, gdzie można coś dostać żeby poskładać to bardzo proszę o podpowiedzi ewentualnie uwagi czy też własne doświadczenia – ALE BEZ KASZTANIENIA – szkoda czasu, póki strona jeszcze za darmo. W szczególności aktualnie mnie interesują dwa najtrudniejsze tematy szyby i drzwi. SZYBY - coś na temat zamawiania na wymiar tudzież ich klejenia (ewentualnie uszczelki), adresy firm które się tym zajmują oraz DRZWI – podobno można nabyć profile stalowe o kształcie właśnie odpowiednim do drzwi, tudzież uszczelki itp. Może coś w temacie gdzie w miarę tanio można kupić blachę ryflowaną, klejenia blach np. aluminiowych oraz elementów karoserii z włókna szklanego. W najbliższym czasie jak zapłacę haracz umieszczę parę zdjęć. Pomóżcie. Pozdrawiam Malibu
buda do gaza66
Dzięki za informację ale nowa buda będzie zupełnie inna, to nie będzie replika starej budy ale coś podobnego do ruskiego Barchana lub ty podobna. Zabudowana będzie na całej długości, na dachu będzie część przeznaczona na bagażnik oraz część przeznaczona na namiot dachowy.
Pozdrawiam Malibu
Pozdrawiam Malibu
u nas w gliwicach prezes klubu ma straa wojskowego przerobionego na campera - jakbys chcial to dam ci nr i se z nim pogadaj co i jak i gdzie przerabial.. A poza tym wdzialem w kietlicach na orlenie 66 z nalozona przyczepa kampigowa
troszke szokujace ale fajne
i chyba duzo tansza alternatywa bo przyczepy nie sa takie drogie a poza tym rocznik obojetny bo nie potrzebujesz osi ani nic
ja w ten sposob chce zabudowac honkera - + mosty ze 160 ale to juz na dluzsza rozmowe przy piwie.... ogolnie wlasnie jestem w trakicie kupowania cywilnego kampera
na ducato lub na mesiu,...zobaczymy co sie uda sprowasdzic :_)pozdrawiam
Drako

Drako
nowa buda dla Gaza66
Moim ambitnym założeniem jest także (ale nie wiem czy mi się to uda) jest zarejestrowanie tego wehikułu jako auta do 3,5T. Staram się go odchudzić gdzie się da (łącznie z felami i oponami).
Zrób se najpierw kosztorys czy to się opłaca czy nie lepiej postawić na to jakieś nadwozie. Znajomy ale na uazie robił zmonta i wymyślił sobie własna koncepcję nadwozia całego z aluminium . Zrobił nadwozie własnego pomysłu z klatka z drzwiami z blachy ryflowanej alum. , szyby proste wklejane. Przez trzy miesiące pracowało przy tym trzech ludzi po 8 godz a sam koszt materiału wyniósł około 20 tyś zł.