Wspomoganko
Moderator: Student
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Wspomoganko
Ma ktoś pomysł na wspomaganko w Gazie? Podobno są oryginalne sowieckie zestawy tyle że kurewsko droge. Widziałem przerubkę z przekładnie mercedesa, ale może jest coś prostszego.[/code]
Ja widzaiłem na gdziełdzie na tej że stronie komlety zestaw do montarzu( nowa przedkładnia, pompa i wszystkie przewody i inne doperele) za 1800
. Tyle kasy to chyba nie warto za to dać, tym bardziej że jakość wykonania pewnie jak wszystko co sowieckie dość marna

Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Jak jest dobrze zrobiony to rewelacja i raz na zawsze spokój.---Ryba--- pisze:A na dluższą mete to mercedes ja się sprawuje? Warto wogule?
Jak ciulato to czasem przy zbyt dużych laćkach i słabej rami potrafi przekładnię z ramy wyszarpać (ale to rzadkość, częściej pękają spawy)
No i na koniec: WARTO jak najbardziej, w ciężkim terenie rewelacja.
Miałem w gazie i mam w uazie

Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
A miałeś już powybijane paluchy jak Ci kierownice z rąk wyrwie?radegand pisze:a wstyd panowie!!![]()
cuda jakieś takie do gazika ładować!! wspomagania jakieś....kto to widział??:
![]()
siedzenia podgrzewane....elektryczne szyby
![]()
i potem to się wszystko psuje....
i jak samochód gdzieś w trasie stanie to się okaże że aby jechać dalej trza windowsa przeinstalować....![]()
Jak nie to postaraj się nie zauważyć jakiegoś ostrego wyboju. Polecam.
Ja miałem wybite. Chciałem przyszpanować na zakręcie i .....---Ryba--- pisze:A miałeś już powybijane paluchy jak Ci kierownice z rąk wyrwie?radegand pisze:a wstyd panowie!!![]()
cuda jakieś takie do gazika ładować!! wspomagania jakieś....kto to widział??:
![]()
siedzenia podgrzewane....elektryczne szyby
![]()
i potem to się wszystko psuje....
i jak samochód gdzieś w trasie stanie to się okaże że aby jechać dalej trza windowsa przeinstalować....![]()
Jak nie to postaraj się nie zauważyć jakiegoś ostrego wyboju. Polecam.
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Pasuje czy nie ? Oto jest pytanie ! Odkręcam gazowską i przykręcam uazowską wspomaganą.Dodatkowy pasek,zbiorniczek to drobiazg.Jeśli montaż uazowskiej odbywa się przy pomocy spawarki,szlifierki i innych urządzeń to pasującymi można nazwać wszystkie wspomagane przekładnie.Ciekawy jestem jak naprawdę działa rosyjska przekładnia ?
Napewno nie tak ze odkrecasz stara i przykrecasz nowa.BABCIA I pisze:Pasuje czy nie ? Oto jest pytanie ! Odkręcam gazowską i przykręcam uazowską wspomaganą.Dodatkowy pasek,zbiorniczek to drobiazg.Jeśli montaż uazowskiej odbywa się przy pomocy spawarki,szlifierki i innych urządzeń to pasującymi można nazwać wszystkie wspomagane przekładnie.Ciekawy jestem jak naprawdę działa rosyjska przekładnia ?
Byc moze pasuje nieco bardziej niz od np. mesia ale przerabiac i tak trzeba.
Co do samej przekladni to dziala ale czesto rosyjskie wykonanie elementow daje duzo do zyczenia. Uzytkownicy takowego zestawu od razu wywalaja oryginalna pompe i wstawiaja od bmw na przyklad.
Disco 300 ES