Co wy na to?
Moderator: Student
Co wy na to?
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... 0/archiwum
Nasze GAZ-y i UAZ-y maja przewaznie wiecej niz 10 lat i pojemnosc ponad 2l.
Nie wyglada to za ciekawie.
Pozdrawiam.
zenith
Nasze GAZ-y i UAZ-y maja przewaznie wiecej niz 10 lat i pojemnosc ponad 2l.
Nie wyglada to za ciekawie.
Pozdrawiam.
zenith
Kolejny kur*wa podatek, by zapchać mordę niewydolnemu systemowi rządzących w tym kraju. To może od razu ustalić obowiązkowe daniny od ludzi na 95% ich przychodów i wtedy nam miłościwie panować...
Jeśli ten podatek przejdzie, to trzeba będzie się chyba zastanowić nad spakowaniem walizy i znalezieniem sobie nowej ojczyzny...
Jeśli ten podatek przejdzie, to trzeba będzie się chyba zastanowić nad spakowaniem walizy i znalezieniem sobie nowej ojczyzny...
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2006 9:15 am przez Błażej, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie spokojnie:
nalezy przeczytać artykuł dwa razy.
wydaje mi się, ze dotyczy to aut sprowadzanych z zagranicy, a nie jeźdźacych po drogach, ponieważ mowa o zastąpieniu akcyzy 3,1 i 13%, która obowiązuje od 1 grudnia.
Pan redaktor wg.mnie myli dwie rzeczy, ponieważ podpis pod zdjęciem jest: "Masz auto? To zapłacisz. Im starsze i im większy silnik, tym więcej. Za najstarsze trzeba będzie zapłacić tysiąc złotych rocznie. "
a dalej pisze:"Gdy zniknie akcyza, samochód powinien kosztować mniej...Podatek uderzy we wszystkich właścicieli starych, używanych pojazdów. Przez dwa ostatnie lata wjechało ich do Polski ponad dwa miliony aut, a do Lubuskiego sto tysięcy."
brak logiki
a jak wiemy akcyzę płaci się od samochodów sporowadzanych z zagranicy, a nie od jeżdżących.
pozdrawiam
BS
nalezy przeczytać artykuł dwa razy.
wydaje mi się, ze dotyczy to aut sprowadzanych z zagranicy, a nie jeźdźacych po drogach, ponieważ mowa o zastąpieniu akcyzy 3,1 i 13%, która obowiązuje od 1 grudnia.
Pan redaktor wg.mnie myli dwie rzeczy, ponieważ podpis pod zdjęciem jest: "Masz auto? To zapłacisz. Im starsze i im większy silnik, tym więcej. Za najstarsze trzeba będzie zapłacić tysiąc złotych rocznie. "
a dalej pisze:"Gdy zniknie akcyza, samochód powinien kosztować mniej...Podatek uderzy we wszystkich właścicieli starych, używanych pojazdów. Przez dwa ostatnie lata wjechało ich do Polski ponad dwa miliony aut, a do Lubuskiego sto tysięcy."
brak logiki
a jak wiemy akcyzę płaci się od samochodów sporowadzanych z zagranicy, a nie od jeżdżących.
pozdrawiam
BS
Z tekst artykułu wynika chyba jednak, że chodi o auta sprowadzane, co nie tłumaczy w żaden sposób ruchów władzy, aby walić po kieszeniach wszystkich jak leci. To podobnie jak z finansowaniem leczenia ofiar wypadków samochodowych przez wszystkich kierowców. Płacić mają firmy ubezpieczeniowe, a i tak przerzucą to na nas. Może to być wzrost nawet o 20% składki. I jak tu nie kląć ?
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
Oto cytat:
"Dlatego opracowaliśmy kilka wersji nowego podatku, który byłby płacony co roku przez wszystkich zmotoryzowanych, czyli około 14 milionów właścicieli aut. Wysokość ma zależeć od stanu technicznego pojazdu, normy emisji spalin, może od pojemności silnika"
Nie wiem jak wy, ale ja slowa: "co roku" i "wszyscy zmotoryzowani" rozumem ze kazdy z nas permanentnie, co rok bedzie placil haracz, tym wyzszy im starszy samochod i wieksza pojemnosc silnika.
Jednorazowa nawet tak duza wplata przy sprowadzeniu samochodu byla by nawet do przyjecia, ale co rocznie placic kilka stow to lekka przesada.
No ale "Tanie Panstwo" musi kosztowac i podejzewam ze nawet gdyby PO bylo u wladzy mieli bysmy podobne kwiatki, wszak to podobno pomysly Gilowskiej.
"Dlatego opracowaliśmy kilka wersji nowego podatku, który byłby płacony co roku przez wszystkich zmotoryzowanych, czyli około 14 milionów właścicieli aut. Wysokość ma zależeć od stanu technicznego pojazdu, normy emisji spalin, może od pojemności silnika"
Nie wiem jak wy, ale ja slowa: "co roku" i "wszyscy zmotoryzowani" rozumem ze kazdy z nas permanentnie, co rok bedzie placil haracz, tym wyzszy im starszy samochod i wieksza pojemnosc silnika.
Jednorazowa nawet tak duza wplata przy sprowadzeniu samochodu byla by nawet do przyjecia, ale co rocznie placic kilka stow to lekka przesada.
No ale "Tanie Panstwo" musi kosztowac i podejzewam ze nawet gdyby PO bylo u wladzy mieli bysmy podobne kwiatki, wszak to podobno pomysly Gilowskiej.
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2006 7:55 pm przez zenith, łącznie zmieniany 1 raz.
- Duży kloss
- Duży kloss
Czy ja Cie znam?? chyba nie....JA'JACEK pisze:No to na co czekasz....?Ela pisze:coraz większą liczbę ludzi z naszą ojczyzna łączy tylko grawitacja...mnie na szczęście też
Pa, pa.....
więc jeśli się chcesz żegnać, pożegnaj sobie kogoś z rodziny:)
..ale rozumiem Cie doskonale zawsze to post więcej...kolejna gwiazdka jest blisko

- chiquito83
jak juz i tak kasztanicie temat to ja sie zapytam czy powiekszone zdjecie z avatara gdzies mozna obejrzecEla pisze:Czy ja Cie znam?? chyba nie....JA'JACEK pisze:No to na co czekasz....?Ela pisze:coraz większą liczbę ludzi z naszą ojczyzna łączy tylko grawitacja...mnie na szczęście też
Pa, pa.....
..ale rozumiem Cie doskonale zawsze to post więcej...kolejna gwiazdka jest blisko![]()

chiquito83 pisze:jak juz i tak kasztanicie temat to ja sie zapytam czy powiekszone zdjecie z avatara gdzies mozna obejrzecEla pisze:Czy ja Cie znam?? chyba nie....JA'JACEK pisze: No to na co czekasz....?
Pa, pa.....
..ale rozumiem Cie doskonale zawsze to post więcej...kolejna gwiazdka jest blisko![]()

- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Skoro już jesteś na forum to pewnie znasz. Na własną odpowiedzialność, raczej z własnej i nie przymuszonej woli, wstąpiłaś do tej dziwnej rodzinki.Ela pisze:Czy ja Cie znam?? chyba nie....JA'JACEK pisze:No to na co czekasz....?Ela pisze:coraz większą liczbę ludzi z naszą ojczyzna łączy tylko grawitacja...mnie na szczęście też
Pa, pa.....

- chiquito83
heheh wstąpiłam dużo wcześniej niz niektórzy:) więc szacunek się należy dla starszej stażem osoby hahahawladimir.r pisze:Skoro już jesteś na forum to pewnie znasz. Na własną odpowiedzialność, raczej z własnej i nie przymuszonej woli, wstąpiłaś do tej dziwnej rodzinki.Ela pisze:Czy ja Cie znam?? chyba nie....JA'JACEK pisze: No to na co czekasz....?
Pa, pa.....