Klatka
Moderator: Student
Klatka
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zdjęcia aluminiowej budy z Gaza. Zdjąć nie problem, ale przydałaby się wtedy klatka. Czy orientuje się ktoś jakie mogą być koszty wykonania nowej klatki? Chodzi mi o porządną, mocną klatkę, najlepiej zgodną ze specyfikacją FIA.
GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
ja spawałem w lecie tego roku coś podobnego do klatki Zetora ( zdjęcia na stronie w dziale samochody )
rury kupiłem sam - bezszwowe tzw. gazownicze około 20 zł za m/b
wygieli i pospawali mi to goście w jednym z zakładów u mnie w miejscowości - zaznaczam że musiałem tam z nimi siedzieć coby nic nie zpartolili
efekt
jeden dzień roboty cena 100zł + materiał
rury kupiłem sam - bezszwowe tzw. gazownicze około 20 zł za m/b
wygieli i pospawali mi to goście w jednym z zakładów u mnie w miejscowości - zaznaczam że musiałem tam z nimi siedzieć coby nic nie zpartolili

efekt

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
A czy taka klatka jest wytrzymała, nie chodzi mi o to czy zgodna z zał J bo pewnie nie, ale czy te zastrzały maja sens. Bo klatke trzeba będzie kiedyś zrobić ale nie chce tracić komfortu z tyłu
No i musi to jakoś wyglądać. Klatka zetora wygląda ok, ale czy jest coś warta?

Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
ja pracuje w 1 Warszawskiej brygadzie pancernej w Wesołej więc częściej jestm w wesołej
a i miałem epizod z Sulejówkiem
w wesołej będe za tydzień
ja swoją klatką opierałem się o drzewo całą masą samochodu,
asekurowałem się na trawersach itp
i działa do offroadu w stylu ADVENTURE jest

a i miałem epizod z Sulejówkiem

i działa do offroadu w stylu ADVENTURE jest

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
Szanowny kolego Zaq masz przedstawiciela wymierajacej rasy gazikow w wersji "kibitka" .... profanacja bylo by zdejmowanie tej budki .... takich gaziorkow jest juz bardzo malo .....
No dobra nie chce rujnowac twojej koncepcji ale jakies takie nostalgiczne wspomnienie mnie dopadlo z czasow jak z kumplem jezdzilismy wlasnie takim gaziorkiem
po radjostacji ... jak nie musisz to nie zwalaj budki
No dobra nie chce rujnowac twojej koncepcji ale jakies takie nostalgiczne wspomnienie mnie dopadlo z czasow jak z kumplem jezdzilismy wlasnie takim gaziorkiem

Wykładnikiem nie jest ilość postów i od kiedy na forum, raczej ile lat babrasz sie w błocie:D
Jarem jak tą klatkę montowałeś?? jest przyspawana czy przykręcana??Jarem pisze:ja pracuje w 1 Warszawskiej brygadzie pancernej w Wesołej więc częściej jestm w wesołej![]()
a i miałem epizod z Sulejówkiem![]()
i działa do offroadu w stylu ADVENTURE jest![]()
![]()
![]()
![]()
"Jeżdżę z kim chcę"
a ja go rozumiem. wiesz jak tam jest gorąco latem? widziałem chłopaków na rajdzie jak próbowali się chłodzić otwierając przednią szybę, przez co cały syf łapali w zęby jak motocykliści...
może jednak warto zastanowić się nad tym aby zrobić budę ściąganą? tak żeby latem jeździć bez niej a ewentualnie na chłodniejsze dni sobie założyć?
może jednak warto zastanowić się nad tym aby zrobić budę ściąganą? tak żeby latem jeździć bez niej a ewentualnie na chłodniejsze dni sobie założyć?
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
nie musi być zgodna zraz z homologacją FIA bo nie poruszamy się 200 km/h po drodze szutrowej ale warto zobaczyć stawiane wymagania i jak dla mnie przynajmniej jedna rura przekątna i kabinie musi być i to nie utrudnia tak mocno poruszania się w niej a znacznie usztywnia klatkę
Ostatnio zmieniony ndz sty 21, 2007 5:36 pm przez Kaktus, łącznie zmieniany 2 razy.