Jaki kolor na Gaza-a 69?
Moderator: Student
Jaki kolor na Gaza-a 69?
Witam serdecznie, jestem w trakcie finalizowania zakupu Gaz-a 69 (to już w piątek) i chce go przemalowac na kolor militarny rzecz jasna, bo w tej chwili kolor (trudno określić jaki) nie bardzo wygląda. Pytanie brzmi, czy ktoś z Was może mi określić barwę, RAL, czy inne oznaczenie, które będzie czytelne dla znajomego lakiernika? Widziałem w sieci, że niektóre Gaz-y są pomalowane na jasny oliwkowy, ale to chyba made in ZSRR, a ja chcę mieć go made in WP i wydaje mi się, że wtedy kolor jest ciemniejszy. Gaz 69 jest z 1969 roku, właściwie to UAZ, taka wytłoczkę ma na masce. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam, Kuba68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
Widziałem wczoraj posta o sprzedaży farby a'la LWP. Była też dawna dyskusja:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... ht=farb%EA
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... ht=farb%EA
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Re: Jaki kolor na Gaza-a 69?
Kuba68 pisze:Witam serdecznie, jestem w trakcie finalizowania zakupu . Gaz 69 jest z 1969 roku, właściwie to UAZ, taka wytłoczkę ma na masce. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam, Kuba68

ostatni wiking w Rzeczpospolitej

Raczej nie wie , i teraz sie zacznie , bo kolor juz obczaił ale zaraz podniesie maske , zajrzy pod spód itp itd
, jazda pojazda na zjezdzie w pojezdzie 

http://www.gaz69.pl
MIĄŻSZ - słuchajcie tego zespołu , wygraliśmy tegoroczną FAME 2010
MIĄŻSZ - słuchajcie tego zespołu , wygraliśmy tegoroczną FAME 2010
Hahahaha...dobra, nie róbcie sobie jaj, bo wiem, doskonale, że to GAZ 69 tylko zaznaczyłem, że ma wytłoczke UAZ-a, zanim go kupiłem (dziś odbiór i trasa Wrocław-Poznań) przeryłem siec w poszukiwaniu informacji, mam nadzieje, że przy Waszej pomocy dam sobie z nim radę. Pozdrawiam serdecznie w radosci wielkiej, że dzwiek przedziurawionego tłumika w....i kilka osób na trasie.
Zajrzałem pod maskę... w tej chwili jest tam żuk z instalacją gazową, tylko i wyłącznie, ale razem z GAZ-em dostaję "dolniaka" dodatkowy reduktor, zapasowe resorki w stanie ideał, mosty na zapas plus furę innych klamotów na oko to 500 kg żelaza, dalej... mam nawet nowy komplet uszczelek do ramki... Panowie powinno być ok.koolor pisze:Raczej nie wie , i teraz sie zacznie , bo kolor juz obczaił ale zaraz podniesie maske , zajrzy pod spód itp itd, jazda pojazda na zjezdzie w pojezdzie
Zastanawiam się, bo wiedza jeszcze dość krucha, czy zamieniać silnik z obecnego na "dolniaka" czy zostawić tak jak jest? Śni mi się full oryginał, ale... no właśnie to "ale" Proszę o słów kilka, co o tym myślicie, pozdrawiam K68
Ja bym pod maskę coś innego włożył, a na zewnątrz zostawił full oryginał jeśli jest w dobrym stanie.Kuba68 pisze:Zajrzałem pod maskę... w tej chwili jest tam żuk z instalacją gazową, tylko i wyłącznie, ale razem z GAZ-em dostaję "dolniaka" dodatkowy reduktor, zapasowe resorki w stanie ideał, mosty na zapas plus furę innych klamotów na oko to 500 kg żelaza, dalej... mam nawet nowy komplet uszczelek do ramki... Panowie powinno być ok.koolor pisze:Raczej nie wie , i teraz sie zacznie , bo kolor juz obczaił ale zaraz podniesie maske , zajrzy pod spód itp itd, jazda pojazda na zjezdzie w pojezdzie
Zastanawiam się, bo wiedza jeszcze dość krucha, czy zamieniać silnik z obecnego na "dolniaka" czy zostawić tak jak jest? Śni mi się full oryginał, ale... no właśnie to "ale" Proszę o słów kilka, co o tym myślicie, pozdrawiam K68
GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
Jak opowiedziałem kolegom z firmy, (branża motoryzacyjna) że nabywam to cudo, to zaraz posypały sie rady w stylu "dawaj 300 od beczki, czy tam inne nissanny" Kto wie, może w przyszłości do tego dojdzie, ale na tę chwile zostanie, tak jak jest. Nie będę sprzętu katował (takie mocne postanowienie) zachowam na tyle, na ile się uda oryginał, bo w końcu, to spory kawał polskiej historii wojskowej, zresztą muszę Wam powiedzieć, że synowie (ważny powód) chcą mieć oryginała rodem prawie z WP. Pozdrawiamzaq pisze:Ja bym pod maskę coś innego włożył, a na zewnątrz zostawił full oryginał jeśli jest w dobrym stanie.Kuba68 pisze:Zajrzałem pod maskę... w tej chwili jest tam żuk z instalacją gazową, tylko i wyłącznie, ale razem z GAZ-em dostaję "dolniaka" dodatkowy reduktor, zapasowe resorki w stanie ideał, mosty na zapas plus furę innych klamotów na oko to 500 kg żelaza, dalej... mam nawet nowy komplet uszczelek do ramki... Panowie powinno być ok.koolor pisze:Raczej nie wie , i teraz sie zacznie , bo kolor juz obczaił ale zaraz podniesie maske , zajrzy pod spód itp itd, jazda pojazda na zjezdzie w pojezdzie
Witam, pragnę poinformować, że nabyłem, zapłaciłem i pokonałem dystans Wrocek-Poznań bez większych przeszkód w czasie 4 godziny. Sprzęt w tej chwili odpoczywa... zresztą ja też. Poprzedni użytkownik zamontował w moim sprzęcie alarm (w 1993 roku) działa do tej pory... aż nazbyt skutecznie, jedyne dwa razy nie załączył mi instalacji elektrycznej, ale to piwko i do opanowania. Pozdrawiam K68. Wiecie co zauważyłem? Młode laski mi sie śmiały do maski! Kuchnia, to do mnie, czy do Pana GAZ-a?
To tylko wierzchołek góry lodowej, teraz sie dopiero zacznie....... żegnaj.....
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Dobry wieczór,
Gaz wykonał objazdówkę, bomba! fantastyczny wóz, wiec zasłużył na kolorek khaki, jutro go lakiernik obejrzy. Tak na marginesie, to widziałem temat o instrukcji obsługi Gaz-a, więc jesli ktoś potrzebuje, to służę pomocą, bo dostałem śliczną czerwoną książeczkę z MON-u w stanie jak z półki w księgarni. Pozdrawiam, K68
Gaz wykonał objazdówkę, bomba! fantastyczny wóz, wiec zasłużył na kolorek khaki, jutro go lakiernik obejrzy. Tak na marginesie, to widziałem temat o instrukcji obsługi Gaz-a, więc jesli ktoś potrzebuje, to służę pomocą, bo dostałem śliczną czerwoną książeczkę z MON-u w stanie jak z półki w księgarni. Pozdrawiam, K68
Witam,JA'JACEK pisze:No dobra..... przestań cmokać i się ślinić tylko dawaj zdjęcia...Kuba68 pisze:(...)
Gaz wykonał objazdówkę, bomba! fantastyczny wóz, wiec zasłużył na kolorek khaki, (...)
jasne że zrobie fote i zamieszczę ja jeszcze dziś, potem poczytam, co o tym myślicie.
Pozdrawiam, K68
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Kuba , mój imienniku zamieść fotę , czekamy.Kuba68 pisze:Witam,JA'JACEK pisze:No dobra..... przestań cmokać i się ślinić tylko dawaj zdjęcia...Kuba68 pisze:(...)
Gaz wykonał objazdówkę, bomba! fantastyczny wóz, wiec zasłużył na kolorek khaki, (...)
jasne że zrobie fote i zamieszczę ja jeszcze dziś, potem poczytam, co o tym myślicie.
Pozdrawiam, K68
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
- wladimir.r
- Kontaktowanie: