Plandeka - Samter - prosze o opinie
Moderator: Student
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Plandeka - Samter - prosze o opinie
Czy ktoś kupował z forumowiczów plandeke do GAZ-a 69 w Samterze w Poznaniu ? Czy może podzielić się opinia na temat wykonania, trwałosci ?
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Re: Plandeka - Samter - prosze o opinie
Właśnie w temacie powyżej wyraziłem swoją opinię na temat pewnej firmy.Jakub_AK77 pisze:Czy ktoś kupował z forumowiczów plandeke do GAZ-a 69 w Samterze w Poznaniu ? Czy może podzielić się opinia na temat wykonania, trwałosci ?
Pzdr
Ogólnie, szukaj gdzie indziej.
Nie widzę powodu, żeby kupować plandekę do Gazika za 1100,-.
Ja kupowałem od faceta z Torunia. Mogę poszukać namiary jak chcesz. Za 700,- czy 650,- o ile dobrze pamiętam.
"Leśny potwór."
Tez kupiłem plandeke od gościa z Torunia. Kosztowała ok 650zł. Wykonana jest z gumowanego materiału, szyta. Jest troche problemów przy zakładaniu bo dosyć ciasna, ale wszystko ładnie przylega i jest napięte. Są tez boczki na dzrzwi, trzeba tylko swoje szybki mieć.
Ogólnie polecam
Ogólnie polecam
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
Firma Samt.. plandeki pewnie bierze od producenta który jest po drugiej stronie drogi w Poznaniu a dokładnie z WZM nr 5 i daje cenę x2. Ciągle je tam robia wg dobrego wzoru. Miałem takich plandek (zwykły brezent) kilka i wykonane były bardzo dobrze.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
ja kiedyś kupiłem plandekę do gaziora w WZM w Poznaniu wykonana była dobrze ale drugi raz bym jej nie kupił materiał z którego została uszyta to brezent ale z marnego materiału, nie było szyby z tyłu a boczki zrobione na sztukę ale najlepsze jest to, jak kilka dni jest sucho i słonecznie to plandeka robi się większa a jak popada to za ciekawie się nie robi.
ps. ale to było kilka lat temu

ps. ale to było kilka lat temu

Absolutnie normalne zjawisko w przypadku brezentu.klon pisze: (...)ale najlepsze jest to, jak kilka dni jest sucho i słonecznie to plandeka robi się większa a jak popada to za ciekawie się nie robi.![]()
(...)
Mokra plandeka nie do założenia, a na stelażu napięta jak bęben.
Natomiast sucha zawsze powiewa i furkoce jak chorągiewka na wietrze.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Miałem i sprzedałem (na giełdzie była)oryginalną do komandorki. Może jeszcze będę miałDarek pisze:a ja nie mogąc znaleźć plandeki w rozsądnej cenie sam sobie uszyłem
w pierwszym miesiącu przeciekała ale jak tak parę razy zmokła i wyschła to się sama uszczelniła i już nieciecze

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
http://www.wzm.pl/wiking pisze:Piter69A pisze:Zgadza się Wojskowe Zakłady Motoryzacyjne nr 5 w Poznaniu.
Najlepiej się tam udać i dowiedzieć.![]()
no dobra,wszystko gra tylko jakiś adres...choć ulicę
![]()
Disco 300 ES
Witam ponownie, czy ktoś już ustalił jakieś namiary na telefon "do gościa z Torunia", który szyje te gumowane plandeki? jeśli by ktoś miał to będę dźwięcznydrwal pisze:Tez kupiłem plandeke od gościa z Torunia. Kosztowała ok 650zł. Wykonana jest z gumowanego materiału, szyta. Jest troche problemów przy zakładaniu bo dosyć ciasna, ale wszystko ładnie przylega i jest napięte. Są tez boczki na dzrzwi, trzeba tylko swoje szybki mieć.
Ogólnie polecam
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
JaFuzz pisze: Witam ponownie, czy ktoś już ustalił jakieś namiary na telefon "do gościa z Torunia", który szyje te gumowane plandeki? jeśli by ktoś miał to będę dźwięczny

tel.061 84 77 237
To jest Gościu , który całe życie szył plandeki w WZMot.

ostatni wiking w Rzeczpospolitej