Gdzie kupic Czapka

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Gdzie kupic Czapka

Post autor: Wojtek W » czw wrz 27, 2007 1:56 pm

Witam serdecznie wszystkich. Jestem tutaj nowy i w zasadzie w sprawach Gazów również. Chciałem uzyskać od kolegów informację gdzie i za ile można kupić 67. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tematów oryginału itp. Elementem bardzo rygorystycznie ukierunkowywującym jest kasa. Mam wolne moce przerobowe i chciałem coś nabyć nawet do dłubania. łatwiej bowiem będzie mi wydawać co m-c niż jedorazowo. Nie potrzebuję auta do muzeum a więc zbytnio na oryginał patrzeć nie będę. Liczy się raczej stan i kasa o przepraszam kasa i stan miało być. Pozdrawiam i proszę o jakies sugestie

Awatar użytkownika
Dziku2

Re: Gdzie kupic Czapka

Post autor: Dziku2 » czw wrz 27, 2007 2:05 pm

Wojtek W pisze:a więc zbytnio na oryginał patrzeć nie będę.
jeśli nie będziesz patrzeć na oryginał to IMHO nie warto poświęcać Czapka :)3

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wojtek W » czw wrz 27, 2007 2:13 pm

Chodziło mi raczej o to,że jak będzie w jakimś procencie nieoryginalny to nic sie nie stanie. Zobaczę na co kasy wystarczy i dopiero podejmę decyzję

Awatar użytkownika
nie_mientki

Post autor: nie_mientki » czw wrz 27, 2007 3:46 pm

Zastanów się nad gazem 69. Z Twoich słów wnioskuję, że chcesz mieć fajną, starą, oryginalną (w miarę) terenówkę do podłubania. Zabawa z czapkiem(chcąc robić oryginał) to robota żmudna i baaaaardzo kosztowna. A części do 69 można jeszcze znaleźć w niezłej cenie. A ładnie odrestaurowany gaz 69 jest sto razy lepszy niż zgwałcony czapajew :wink:

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wojtek W » czw wrz 27, 2007 8:02 pm

No dobra. Rozważmy 69 tez mi się podoba. Zatem który. Może ktoś coś zaproponuje. Muszę się zmieścić w 7tys. póżniej mogę dokładać to już nie problem. Tak na marginesie jak sprawdzić czy dobra jest rama?

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » czw wrz 27, 2007 8:07 pm

idac tym tropem to moze dojdziesz do uaza? :wink:

Awatar użytkownika
wladimir.r
Kontaktowanie:

Post autor: wladimir.r » czw wrz 27, 2007 10:03 pm

Wojtek W pisze:Zatem który.
Wybór raczej mało skomplikowany. Komandorka lub standard.

Awatar użytkownika
Doktor200
Kontaktowanie:

Post autor: Doktor200 » pt wrz 28, 2007 6:39 am

wladimir.r pisze:
Wojtek W pisze:Zatem który.
Wybór raczej mało skomplikowany. Komandorka lub standard.
zlezy coo sie komu podoba mi no wersja Coupe 3 drzwiowa :)21
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project :)17

Awatar użytkownika
Kuba68

Post autor: Kuba68 » pt wrz 28, 2007 8:34 am

Zabiore głos w tej dyspucie...
Czapek mi się bardzo podoba, ale własnie ze względu na dostęp do części i potencjalne koszty odrestaurowania do stanu oryginał są nie do oszacowania... a nikt chyba dziś nie sprzeda Czapka juz zrobionego za 7 koła...
Ja mam Gaziorka-nie-komandorka i jestem bardzo z tego zadowolony, a dokładnie jego wygladu i dużej uniwersalności ze względu na boczne siedziska, jest jakby z mojego punktu widzenia bardziej "integracyjny" w podróży i użytkowaniu. Właśnie kombinuję taki sympatyczny stoliczek między ławeczkami, taki z otworkami na takie aluminiowe puszki od piwka na przykład... oczywiście stolik z mozliwością szybkiego demont/mont. Nie obrażając broń Panie Boże kolegów z komandorkami, stawiam na Gaziorka z ławeczkami. Na zlocie w Bornem odkryłem jeszcze jednę zaletę... razem z synem spałem na pace, bo nam się nie chciało namiotu rozbijać. Dobra, koniec słowotwórstwa... Pozdrawiam,
K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim

Awatar użytkownika
Żurek

Post autor: Żurek » pt wrz 28, 2007 8:46 am

Wojtek W pisze: 69 tez mi się podoba. Zatem który. Może ktoś coś zaproponuje. Muszę się zmieścić w 7tys. póżniej mogę dokładać to już nie problem. Tak na marginesie jak sprawdzić czy dobra jest rama?
nawet jak uda ci sie kupuć Gaza 67 za 7 tys to przy co miesięcznych inwestycjach wyjedziesz nim za garażu za kilka lat- ratowanie Czapajów zostaw ludziom którzy maja na to kase i wiedzę - ratuj Gaza 69 bo ich też niewiele, a najlepiej komandorkę
co do ramy to opis jak sprawdzać jest na tej stonie - poszukaj dobrze i powodzenia
Gaz do końca-mojego albo jego
Gaz 69 dolniak prawie oryginał
Gaz 69 Wołga zmota

Awatar użytkownika
HAndy

Post autor: HAndy » pt wrz 28, 2007 10:38 am

Witam
Cena co prawda dwucyfrowa że o zerach nie wspomnę
http://moto.allegro.pl/item248808013__p ... 1951_.html
Bywały tańsze.
Życzę powodzenia w poszukiwaniach.
Ja już zrobiłem przedpłatę na 69. Może za tydzień będzie mój.
Pozdrawiam
zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wojtek W » pt wrz 28, 2007 12:19 pm

Czy na tym forum jest jakieś miejsce na ogłoszenia typu kupię, czy wali się prosto z mostu.

Awatar użytkownika
nie_mientki

Post autor: nie_mientki » pt wrz 28, 2007 1:31 pm

Wojtek W pisze:Czy na tym forum jest jakieś miejsce na ogłoszenia typu kupię, czy wali się prosto z mostu.
Na forum nie można(nawet nie radzę próbować), od tego jest giełda na stronie głównej.

Awatar użytkownika
moto

Post autor: moto » pt wrz 28, 2007 6:43 pm

Pare lat temu pomagałem w restaurowaniu 67 z 44r oprócz hamulców hydraulicznych wsio było jak trzeba ....nawet podcisnieniowy napęd wycieraczek ( w tym na aukcji cos innego chyba jest) koszt po jakis 2 latach to prawie 50tyś zł. był kupiony troche przydrogo jako kupa rdzy....ale posiadał pewne gadzety których szukać nie trzeba było...

sama drewniana kierownica to 600 zł

tydzień temu sie dowiedziałem że lesniczy niedaleko mojej miejscowosci 2 lata temu sprzedał 67B na chodzie z instalką 12V z oryginalnym motorem 3,3 i LPG na pokłądzie....niechciłem mu uwierzyć ze tak długo użytkował go, ale znajomy potwierdził...wiec cuda czasami sie zdażają.

--- wiekszosc niezdaje sobie sprawy z kosztów restaurownia i w efekcie czego powstają wydumki, tzw. "PRAWIE " oryginały :(
Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » pt wrz 28, 2007 8:07 pm

HAndy pisze:Witam
Bywały tańsze.
Pozdrawiam
Nie jestem znawcą 67 ale troszq niebardzo mi to wygląda na oryginał... głównie szczegóły (np. umiejscowienie zegarów) - ale jak wiadomo owy diabeł tkwi w szczegółach hehe

Jest tylko jeden sposób nabycia tanio i wmiare oryginalnego czapajewa:
Znaleść rolnika co w stodole ma starego dżipka, po dziadku, który nawet nie wie że to gaz-67 i sprzeda go po cenie złomu 8)
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » sob wrz 29, 2007 1:05 am

GikroV pisze: (...)
Jest tylko jeden sposób nabycia tanio i wmiare oryginalnego czapajewa:
Znaleść rolnika co w stodole ma starego dżipka, po dziadku, który nawet nie wie że to gaz-67 i sprzeda go po cenie złomu 8)
Te czasy to się już dawno skończyły......
Zdumiewa mnie patent mocowania siekiery....:)21
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

nygus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Gdzie kupic Czapka

Post autor: nygus » sob wrz 29, 2007 7:40 am

mysle ze pomimo uplywu lat od zjechania z lini montazowej ostatniego egzemplarza Czapajewa jeszcze przy odrobinie szczescia mozna cos znaleźć w Polsce - oczywiscie do zrobienia - ale za pieniadze ponizej 7 tys.

Oczywiscie jest to dalsza zabawa w skarbonke i pomimo nie zawsze dojscia do 100% oryginalu i tak uwazam ze Czapajew zrobiomy na podzespolach uaza - np. mosty, silnik, cala transmisja napedu czy silniczki elektryczne wycieraczek jest czyms o wiele lepszym niż taki co to stoi na klockach , gdzies w stodole czy w krzakach ...
Ja swojego kupilem rok temu w świetokrzyskiem i jeszcze go robie ... ale mi sie nie spieszy - mam czas - a czesci faktycznie bardzi żadko sie trafiaja - ale wbrew pozorom - udalao mi sie kupic na allego oryginalna ramke z szybami czy bak zapasowy... trzeba przegladac internet...ale i na motoweteranbazarze tez cos mozna znaleźć - nawet na zlocie w Darlowie gość kiedyś sprzedawal do Czapajewa kierownice drewnianą ( oczywiście do renowacji) . Pozdrawiam :wink:
RZEŹBA 4x4 TORUŃ

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » sob wrz 29, 2007 7:48 pm

HAndy pisze:Witam
Bywały tańsze.
Pozdrawiam
Co do ceny - nie dyskutuje
w tym gazie jest brak zbiornike ,zegarów
skrzynia to chyba uaz
przedni most - podejrzany
mam dwa czapki to wiem co to czas i kasa
pozdr.
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wojtek W » sob paź 06, 2007 10:20 am

Oj nie tak do końca jest tak. Są ludzie którzy sprowadzają czapaje do remontu za 12 tys. zarabiaja pewnie połowę. Mój problem polega na tym,że chciałem coś kupić przed zimą a nie dysponuje taką dużą gotówką. Zakup podczas odbudowy np silnika za 2.5 tysiaka nie stanowi już dla mnie problemu a części po 300 czy 400 zł też nie. Początek czyli baza jest najgorsza. Mam gdzie i czym robić natomiast problem jest z zakupem gaza. Tak samo pozwolę się nie zgodzić,że nie można zrobić oryginału. Można wszystko jest kwestią ceny. Nieraz dla jeden części opłaca się kupić cały samochód a potem sprzedać resztę i jeszcze na tym dobrze zarobić. :wink:

Awatar użytkownika
Demi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Demi » sob paź 06, 2007 7:40 pm

jakby co to widzialam ostatnio czapka na niemieckim ebayu,polecam tam poszukać
Mr Gaz69 ;)
Mr Patrol GR ;)

Wojtek W
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Wojtek W » sob paź 06, 2007 9:00 pm