most tył
Moderator: Student

- swirojas
- jestem tu nowy...
Słuchaj ja mostu sam w życiu nie złołyłem (most i skrzynka biegów to dla mnie dwa tematy tabu bo już z reduktorem sobie radę daję) i jężeli nie masz doświadczenia to z całego serca polecam ci ZBYSZKA z Sulejówka robiłem u niego kilka mostów i zawsze były idealne. Upierdliwość tego układu polega poza podkładkami dystansującymi na tym że było ich tyle wersji, rodzajów i kombninacji z gaz, uaz, tarpan itp że niech to robią specjaliści. (swoją drogą niewiem czy cokolwiek z mostu czapaja może pasować do gaza/uaza ale nie wykluczam bo tego nie rozkładam)
swirojas (swirojasus neandertalensis) - przeewuolowana forma homosapiens neandertalensis nienormalis. Naszczęście do obecnych czasów uchował się tylko jeden!
--GAZ69--
--GAZ69--
- swirojas
- jestem tu nowy...
POSŁUCHAJ RAZ A DOBRZE JA ZAWSZE ŚWIRUJE OD ŚWIROWANIA TO JESTEM WŁAŚNIE JA. STĄD MAM TE KSYWKĘ- jak się spotkamy to opowiem całą historię.
swirojas (swirojasus neandertalensis) - przeewuolowana forma homosapiens neandertalensis nienormalis. Naszczęście do obecnych czasów uchował się tylko jeden!
--GAZ69--
--GAZ69--
- swirojas
- jestem tu nowy...
Myszkowanie w czasie jazdy nie w czasie hamowania.
najpierw lepsza opcja
1. Niesprawne amortyzatory (rozpoznać można po tym że auto dostaje na nierównościach ruchu góra dół powtarazanego jak podczas stosunku półciowego.)
2. Przedłóżone wieszaki resora : bezwzględnie wymienić to jest niebezpieczna przeróvka (auto kiwa się właśnie na nich)
3. Felgi o takim przekosie że okiem o dużej minusowej nawet zobaczysz
4. Rozpadnięte silent (zimer) blocki w resorach (tzw gumki - znajdujące się w uszach resora) wymieniić na polimerowe czyli żółte cena trochę wyższa ale ja zwykłe czarne miałem do wymiany po jednych wakacjach a te mam trzeci rok i czwarty rajd i nic im nie jest (przeżyły już dwa komplety resorów które popenkały)
gorsza opcja
1. Niewłąściwie założone mosty (mają trzy dziórki na szpic kop - to ta śróbka na środku resora) i jezdzi trochę na ukos jeżeli nie trafiłeś w środkową wszędzei
najgorsza opcja
gazik po dzwonie przekoszona rama sorry winetu nic nie zrobisz.
Miłego szukania.
Auto ma tak proste zawieszenie że nie trzeba nic więcej sprzawdzac.
najpierw lepsza opcja
1. Niesprawne amortyzatory (rozpoznać można po tym że auto dostaje na nierównościach ruchu góra dół powtarazanego jak podczas stosunku półciowego.)
2. Przedłóżone wieszaki resora : bezwzględnie wymienić to jest niebezpieczna przeróvka (auto kiwa się właśnie na nich)
3. Felgi o takim przekosie że okiem o dużej minusowej nawet zobaczysz
4. Rozpadnięte silent (zimer) blocki w resorach (tzw gumki - znajdujące się w uszach resora) wymieniić na polimerowe czyli żółte cena trochę wyższa ale ja zwykłe czarne miałem do wymiany po jednych wakacjach a te mam trzeci rok i czwarty rajd i nic im nie jest (przeżyły już dwa komplety resorów które popenkały)
gorsza opcja
1. Niewłąściwie założone mosty (mają trzy dziórki na szpic kop - to ta śróbka na środku resora) i jezdzi trochę na ukos jeżeli nie trafiłeś w środkową wszędzei
najgorsza opcja
gazik po dzwonie przekoszona rama sorry winetu nic nie zrobisz.
Miłego szukania.
Auto ma tak proste zawieszenie że nie trzeba nic więcej sprzawdzac.
--GAZ69--
--GAZ69--
[quote]
On 2002-08-15 01:09, swirojas napisał:
On 2002-08-15 01:09, swirojas napisał:
_____________________________________________On 2002-08-16 07:54, qwinto napisał:
witam
w sumie sie nie wiele znam ALE
30 cm ........
no chyba żę ---------------------to jest 15cm
"niestabilny"LoL - delikatnie ujęte:)
Tak.., 2 wieszaki, każdy po 15 cm to daje w sumie 30 cm przednie wieszaki, no chyba, że się mylę.
- swirojas
- jestem tu nowy...
Kolego BąKU długie wieszaki to:
1. Śmierć w oczach
2. Niebezpieczeństwo wyrwania mocowań do ramy
3. Pewność wcześniej czy póżniej wyrania szczegónie jak pójdzie w pracę na boki.
4. Roz..pierdolisz krzyżaki na wale! - Jak beedzieśz miał niefart to wielowypust urwie ci głowę!
5. Wypierdziel to!
6. Mało efektu przy dużym ryzyku! - klocki pod budę ewentualie dodatkowo między most a resor wieszak o maks 4 cm dłuższy !
1. Śmierć w oczach
2. Niebezpieczeństwo wyrwania mocowań do ramy
3. Pewność wcześniej czy póżniej wyrania szczegónie jak pójdzie w pracę na boki.
4. Roz..pierdolisz krzyżaki na wale! - Jak beedzieśz miał niefart to wielowypust urwie ci głowę!
5. Wypierdziel to!
6. Mało efektu przy dużym ryzyku! - klocki pod budę ewentualie dodatkowo między most a resor wieszak o maks 4 cm dłuższy !
--GAZ69--
--GAZ69--
On 2002-08-16 20:10, BĄKU napisał:_____________________________________________On 2002-08-16 07:54, qwinto napisał:
witam
w sumie sie nie wiele znam ALE
30 cm ........
no chyba żę ---------------------to jest 15cm
"niestabilny"LoL - delikatnie ujęte:)
Tak.., 2 wieszaki, każdy po 15 cm to daje w sumie 30 cm przednie wieszaki, no chyba, że się mylę.

ze 30 to sie zgadza - ale że nie negujesz że /---------------/tyle to 15 cm ::

LOL może koledze lnijeczke kupić

Z BemoVa. Dokładnie tak. A pivko very chętnie. Proponuję kontakt na priva.On 2002-08-17 12:57, qwinto napisał:witamOn 2002-08-15 18:22, Student napisał:
30- centymetrowe wieszaki5
6
6
6
Przecież to nie powinno wogóle jeździć![]()
![]()
![]()
![]()
czy może z bemowa ?
jak tak to może jakieś <pifko> po sąsiedzku![]()
mój 69 /m/na sokratesa - przy wólczyńskiej odpoczywa
Jeżeli nie masz jakiś poważnych odbiorników prądu w autku, dla których ważna jest polaryzacja (np. radio, elektroniczny zapłon, itp.), to wkładasz alternator (- na masę), regler i tylko akumulec musisz przykręcić odwrotnie. Wycieraczki i tak chodzą na okrągło, tak więc jest to im obojętne, no chyba, że masz inne silniczki elektryczne, dla których ważny jest kirunek obrotów.
<!-- BBCode color Start --><font color="#FF0000">UWAGA
!</font><!-- BBCode color End -->
<!-- BBCode color Start --><font color="#FF0000">W zasadzie nie powinien, ale to zależy od typu - rozrusznik może się kręcić w drugą stronę, wówczas musisz go albo wymienić, albo rozebrać i zmienić biegunowość uzwojeń (wystarczy zamienić miejscami końcówki uzwojeń).</font><!-- BBCode color End -->
<!-- BBCode color Start --><font color="#FF0000">UWAGA

<!-- BBCode color Start --><font color="#FF0000">W zasadzie nie powinien, ale to zależy od typu - rozrusznik może się kręcić w drugą stronę, wówczas musisz go albo wymienić, albo rozebrać i zmienić biegunowość uzwojeń (wystarczy zamienić miejscami końcówki uzwojeń).</font><!-- BBCode color End -->
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Zgadza się, sam osobiście w UAZ-ie 452A mam prądnicę 220W i mi to w zupełności wystarcza, ale jeżeli zapaleńcy chcą zmieniać, to niech im będzie. Z zegarami no problem - odwrotnie podłączyć i już, niektóre silniczki od dmuchawy, wycieraczek itd. mają ten sam kierunek obrotów bez względu na polaryzację, a niektóre nie i te należy wymienić na UAZ-owskie. Czujnikom i cewce zapłonowej to jest wsje-rawno w którą mańkę im prąd płynie, że już o żarówkach nie wspomnę.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: