"Długi" Gaz 69
Moderator: Student
"Długi" Gaz 69
Witam-poszukuje jakichkolwiek info lub starych zdjęć na temat wydłużonej wersji Gaza 69-podobno były robione na potrzeby polskiej armii-służyły na lotniskach-miały otwierany dach, blaszana zabudowę i płytę drewniana oddzielajacą przedział kierowcy od tylnego.
Przykładowe foto z netu:
http://img171.imageshack.us/img171/6797/gazwagonyk4.jpg
Przykładowe foto z netu:
http://img171.imageshack.us/img171/6797/gazwagonyk4.jpg
Topolino'39;Tatra 805 '60; Gaz69 '66; Gaz 69 '69; Pajero II '95
Tak,ale nie potrafię nic znaleźć na jego temat. Wiem tylko,że były produkowane gdzieś w polskich zakładach /chyba wrocław?/na potrzeby wojska-konkretnie lotniska. Taki egzemplarz to solidna wytłoczka,nie żadna wiejska przerobka- ma duuuży otwierany właz na dachu. Szukam jakichkolwiek fotek archiwalnych, informacji- może ktoś cos znajdzie?
Ten GAZ ze zdjęcia należał do mojego znajomego leśniczego więc znam to auto
To produkt naszego wojska a nie samoróbka garażowa
silnik jest tam z tego co pamietam Żuk a reszta jest w całkiem niezłym stanie, tablica i instalacja el. , siedzenia zachowane w oryginale
Można zobaczyć takie GAZy w serialu "Przygody psa Cywila". W jedym z odcinków szukają zaginionego chłopca i jeżdżą właśnie takie GAZiki z antenami

silnik jest tam z tego co pamietam Żuk a reszta jest w całkiem niezłym stanie, tablica i instalacja el. , siedzenia zachowane w oryginale

Można zobaczyć takie GAZy w serialu "Przygody psa Cywila". W jedym z odcinków szukają zaginionego chłopca i jeżdżą właśnie takie GAZiki z antenami

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
właśnie czegoś takiego szukam-jakiejś fotki, opisu,czegokolwiek.Piter69A pisze: Można zobaczyć takie GAZy w serialu "Przygody psa Cywila". W jedym z odcinków szukają zaginionego chłopca i jeżdżą właśnie takie GAZiki z antenami
Z takim Gazem będzie pewnie podobna historia jak z Gazem 63, ktory na oryginalnej ramie miał montowane juz w Polsce nadbudowy na potrzeby wojska-robione bodajże w Jelczańskich zakładach...
ja tam mam dobre mniemanie o sobieklucz13 pisze: A rozróżnisz oba z 50 metrówba nawet z 5m.

poza tym nawet na tym zdjęciu widać "kołyskową"ramę z przodu na ktorej Aro nie był budowany,oraz dzieloną przednia szybę,ktorej Aro nie posiadał

poza tym są papiery,tablica przyrządow rosyjskich i inne takie,ktore niezbicie mowią:GAZ 69

No ja takiego posiadalem pare lat temu i sprzedalem
pod farba wojskowa jak zdrapalem widniala niebieska farba i biale pasy no i na drzwiach MO, mi sie wydaje ze to byla wieźniarka, oryginalnie byla tak zabudowana, i był to napewno GAZ 69
tylko u mnie byl silnik od diesla ...

Gaz 69 A, 69 M, 67b, jeep wyllis MB 42r
gg. 7185505
gg. 7185505
Re: "Długi" Gaz 69
Czy są znane losy tego Gaz z pierwszego zdjęcia? Wiadomo kto go posiada? Kiedys jak był oferowany na All....o próbowałem go przechwycić ale się nie udało.
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Ten gazik nalezy do mojego znajomego i dalej stoi tak samo pod tą sciana jak na fotce.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
jakby znajomy chciał zrobic sobie więcej miejsca to proszę o kontakt, jestem zainteresowany.
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Jak uda mi się znaleźć chwilę to podjadę i zapytam jakie ma plany z tym GAZikiem.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Było więcej takich gazów.
W Opolu miał gość takiego jako ambulans, ze 3-4 lata temu, ale chyba się go pozbył.
Był nim na Hellowisku.
W Opolu miał gość takiego jako ambulans, ze 3-4 lata temu, ale chyba się go pozbył.
Był nim na Hellowisku.
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8