Silnik s21 Tuning
Moderator: Student
Silnik s21 Tuning
czy ktos modyfikowal silnik s 21
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
nie przesadzacie ?
normalnie sie zapytal
tuning to nie tylko dolepianie swiatelek, ale i mechaniczne modyfikacje.
silniki s21 kiedys byly czesto tuningowane. Niektorzy potrafili cuda wyciagnac z tych zdechlakow.
przed sprzedaza wsadzilem do mojego uaza rmpstowy s21, ktory byl w gaziku szarego. Przepasc w porownaniu do tego co mialem wczesniej, a silnik juz byl po ostrym katowaniu.

normalnie sie zapytal
tuning to nie tylko dolepianie swiatelek, ale i mechaniczne modyfikacje.
silniki s21 kiedys byly czesto tuningowane. Niektorzy potrafili cuda wyciagnac z tych zdechlakow.
przed sprzedaza wsadzilem do mojego uaza rmpstowy s21, ktory byl w gaziku szarego. Przepasc w porownaniu do tego co mialem wczesniej, a silnik juz byl po ostrym katowaniu.
dziwie sie bo mozecie czasami odpowiedziec normalnie.
na forum gazika jest duzo osob , ktore maja duza wiedze techniczna.
przez silnik s21 przeszedl prawie kazdy , ktory mial uaza albo gaza pare lat temu.
ogolnie odewzwalem sie bo czasami nie da sie czytac tego forum przez takie kasztany w stylu forum onetu. dla samej zasady
na forum gazika jest duzo osob , ktore maja duza wiedze techniczna.
przez silnik s21 przeszedl prawie kazdy , ktory mial uaza albo gaza pare lat temu.
ogolnie odewzwalem sie bo czasami nie da sie czytac tego forum przez takie kasztany w stylu forum onetu. dla samej zasady
Pisze na tym forum już kilka lat, czytam jeszcze dłużej i powiem wam że żałość mnie bierze. Nic już sie nie można tu dowiedzić, siedzi to kilku mega ważniaków, którzy uważają że już wszytko zostało powiedziane i tylko potrafią pisać głupie żarty i docinki. Nie przywitał sie?! I co z tego? A co on przysiada sie do was do stolika w kanjpie?! Nie, to jest forum, tu sie zadaje pytania i Ci co wiedzą odpowiadają, dzielimi sie wiedzą. Nie piszemy tu swoich biografii. Ale chyba niektórzy już o tym zapomnieli.
Poprostu zalatuje tu ztęchlizną...
A jak gdzieś już padła odpowiedź to można jak człowiek napisać: "poszukaj", albo jeszcze lepiej podesłać linka bo wyszukiwarka na tym forum działa marnie. Nie każdy jest na tym forum już kilka lat. Tu mają sie dzielić wiedzą posiadacze (maniacy) gazików, a jak już nie czujesz tego klimatu to sprzedaj gaza i nie docinaj!
Dlatego mam apel do tych wszytkich mega ważniaków co nie potrafią odzielić normalnej odpowiedzi:
NIE MASZ NIC DO NAPISANIA NA TEMAT - TO NIE PISZ NIC!!
CHCESZ PISAĆ GŁUPTY, DOCINKI ITP. - PISZ TO W TOWARZYSTKICH!
Poprostu zalatuje tu ztęchlizną...
A jak gdzieś już padła odpowiedź to można jak człowiek napisać: "poszukaj", albo jeszcze lepiej podesłać linka bo wyszukiwarka na tym forum działa marnie. Nie każdy jest na tym forum już kilka lat. Tu mają sie dzielić wiedzą posiadacze (maniacy) gazików, a jak już nie czujesz tego klimatu to sprzedaj gaza i nie docinaj!
Dlatego mam apel do tych wszytkich mega ważniaków co nie potrafią odzielić normalnej odpowiedzi:
NIE MASZ NIC DO NAPISANIA NA TEMAT - TO NIE PISZ NIC!!
CHCESZ PISAĆ GŁUPTY, DOCINKI ITP. - PISZ TO W TOWARZYSTKICH!
Ostatnio zmieniony ndz cze 22, 2008 9:07 pm przez luk, łącznie zmieniany 1 raz.
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
To jak masz pisać komentarze na poziomie onetu.....to pisz ja na onecie a nie tuJA'JACEK pisze:Czasami możemy..., ale często nam się nie chce...Drako pisze:(...)mozecie czasami odpowiedziec normalnie.
(...)

Choroba Gaz69.
cudownie, że bronicie... ale jak się chce coś dostać i ma odrobinę kultury w sobie to przynajmniej wypada wyartykułować potrzebę
sklep spożywczy to nie filharmonia ale tez wypada dzień dobry powiedzieć i poza bezokoliczniki wykroczyć bo z postawą roszczeniowo agresywną to tylkos amemu sobie świadectwo pacjent wystawia
sklep spożywczy to nie filharmonia ale tez wypada dzień dobry powiedzieć i poza bezokoliczniki wykroczyć bo z postawą roszczeniowo agresywną to tylkos amemu sobie świadectwo pacjent wystawia
właśnie chciałem się dowiedzieć co ma na myśli mówiąc tuning?Mroczny pisze:przynajmniej wypada wyartykułować potrzebę
poprawić niezawodność?
poprawić osiągi?
...brzmienie?

są różne formy tuningu

nie powiedział też jak szeroki ma być zakres prac.. bo tak naprawdę można wszystko. Niektórzy wymieniają świece i są zadowoleni. Inni cały zapłon przerabiają... zakres prac ogranicza fantazja i portfel... na upartego to nawet diesla można z żukiety zrobić

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- goralski
-
- Kontaktowanie:
ja w tym temacie widzę tylko jedną osobę, która sensownie by odpowiedziała....
Sebastian S....ale niestety nie widziano go już sporo czasu (szkoda
)
co do działu "gazik" z problemem należałoby jakiś chociaż wstęp zrobić,cokolwiek...takie pytanie mogło być potraktowane tylko w jeden sposób. Następnym razem okaż ciut szacunku i trudu dla innych użytkowników a opłaci Ci się (a i reszta się czegoś ciekawego dowie
)
zacznij raz jeszcze
Sebastian S....ale niestety nie widziano go już sporo czasu (szkoda

co do działu "gazik" z problemem należałoby jakiś chociaż wstęp zrobić,cokolwiek...takie pytanie mogło być potraktowane tylko w jeden sposób. Następnym razem okaż ciut szacunku i trudu dla innych użytkowników a opłaci Ci się (a i reszta się czegoś ciekawego dowie

zacznij raz jeszcze

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- nie_mientki
oj co się dzieje z tym forum... od dawna do działu gazikowego nie zaglądałem, dzisiaj coś mnie podkusiło... i taka dyskusja tylko mnie utwierdza w przekonaniu że szkoda czasu, parę lat temu takie pytanie wywołało by burzę mózgów, setki pomysłów, wymianę doświadczeń... szkoda gadać.
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
W dawnych czasach kumpel dodał sporo mocy w S21, zmienił wał na wał od dolniaka 2430 cm3, rozwiercił tłoki o około 2 mm, splanował głowicę, zwiększył średnicę zaworów, polerował kolektory. Przyrost mocy był znaczący, na hamowni wyszło około 125 KM na kole. Jedyny mankament to szybko uciekające panewki