Szyba i Ramka
Moderator: Student
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
Szyba i Ramka
Tak se mysle jak patrze na muscela że po co w gaziku jest rama szyby ta zewnętrzna i zawiasy i do tego mała ramka z uszczelkami i dwoma szybami (przecież to najbardziej rdzewiejący element gza)
Czy jest sposób żeby do tej dużej ramy okna wstawic odrazu tafle szyby wez mozliwości otwierania oczywiście, bez ramki, dzielenia szybki.
Bedzie więcej widać no i odpadnie mi problem poszukiwania całej ramki z szybą, tej wewnetrznej.
Czy jest sposób żeby do tej dużej ramy okna wstawic odrazu tafle szyby wez mozliwości otwierania oczywiście, bez ramki, dzielenia szybki.
Bedzie więcej widać no i odpadnie mi problem poszukiwania całej ramki z szybą, tej wewnetrznej.
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
Z tego co ja pamiętam, jadąc gazikiem nie trzeba uchylać szyby. Tam zawsze jest "podmuch wiatru na twarz".BABCIA I pisze:Rama okna w Gazie jest bardzo praktyczna.Minimalnie uchylona latem daje delikatny podmuch wiatru na twarz.Bardzo mile to wspominam.Posiadałem również Muscela ( z silnikiem Wołgi ).Latem brakowało mi gazowskiej ramki.

Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Jeśli chcesz wybrać się do szklaża który robi szyby do domowych okien to proponuję sobie to darować. W aucie dla bezpieczeństwa powinna być szyba hartowana lub zbrojona (ta z folią w środku a nie z drutami). Szyba hartowana rozpryskuje się na drobne kawałki kalecząc Cię powierzchownie. Szyba zbrojona pozostaje w całości i też najwyżej sobie czoło skaleczysz o drobne krawędzie. Zwykła szyba okienna pęka w kształt sopla lodu który pięknie po spotkaniu z np: drzewem może Ci w gardle utkwić.marcin-gaz pisze:...ale to do szklarza wybiore sie po niedzieli...
Ja dałem za dorobienie dwóch bocznych, zbrojonych, szybek do drzwi 140zł i mam święty spokój (ramki szyb dorobiłem sobie inne, na wymiar jaki mi pasował)
To nie jest auto do jazdy tylko w niedzielę do kościoła i o wypadek prościej niż na ulicy. Szczegulnie w Amoku.
Ja osobiście zakupiłem Gaziora - jak się potem okazało - z szybą czołową wykonaną ze zwykłej szyby okiennej. I dla bezpieczeństwa mojego i moich dzieci, które ze mną jeżdżą często sprawiłem sobie u szklarza szybę klejoną, która kosztowała mnie 80,00 PLN. Nie mam ramki uchylanej a i tak nie mam kłopotu z "wietrzeniem" mojego wynalazku. a szyba jest wstawiona na jakąś zwykłą -np. żukowską- uszczelkę. Pozdrawiam maniaków Gaziorów z Lublina i całej RP a w szczególności Borysa i Zbowida."Jeśli chcesz wybrać się do szklarza ... "
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
W gruncie rzeczy to masz absolutnie racje, jak nie ma wyboru to "kundlić" do oporu.AndGaz pisze:
Nie mam ramki uchylanej a i tak nie mam kłopotu z "wietrzeniem" mojego wynalazku. a szyba jest wstawiona na jakąś zwykłą -np. żukowską- uszczelkę.
Przecież najważniejsze żeby ryja nie pocieło.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
JA'JACEK pisze:
Pewnie, że ważne "żeby ryja nie pocieło" ale nikt Ci nie każe i przecież można dociąć dwuczęściową szybę do oryginalnej ramki.
W gruncie rzeczy to masz absolutnie racje, jak nie ma wyboru to "kundlić" do oporu.
Przecież najważniejsze żeby ryja nie pocieło.
A poza tym proszę Jacek przeczytaj do kogo i na jaki temat tu się pije...
Witam.AndGaz pisze:A poza tym proszę Jacek przeczytaj do kogo i na jaki temat tu się pije...
Andrzeju, (jak mniemam).
Bez urazy, nie zamierzam nikogo obrazić.
Może się niezręcznie wypowiedziałem,
w końcu każda metoda jest dobra, tylko serce mi krwawi
jak widze GAZiora w 60% poskładanego z TOYi , merola, Poldka i
Malucha

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.