Gaz z Ukrainy
Moderator: Student
Gaz z Ukrainy
Witam chcialbym sie dowiedziec jak to jest z przywiezieniem Gazika z ukrainy jakie ceny i jak najlepiej to zrobic zeby bylo w miare tanio moze ktos wie cos o tym to prosilbym o pomoc. i nie potrzebne mi sa na niego zadne papiery chodzi mi tylko o auto. z gory dziekuje za pomoc
Gdyby na gównie szło zarobic, biedni rodzili by sie bez dupy
Re: Gaz z Ukrainy
Juz kiedys pisalem, ze z GAZami z Ukrainy czy ogólnie ze Wschodu wcale nie jest tak fajnie. Auta zwykle sa bardzo mocno zniszczone. Mają owszem oryginalne czesci mechaniczne, silnik ale budy, ramy są fatalne
Tam gaziki wczesniej wyszly z wojska i dluzej byly w cywilnym uzytkowaniu. Poziom i jakosc napraw byla tam fatalna. Jaki Ivan znalazl kawalek stali na ziemi to wzial i przysmarkal elektroda w dziure. Widzialem kilka gazow ze wschodu i wszystkie podobnie wygladaly 

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
ale lepszy taki troche zniszczony ale w oryginale niz to co za te pieniadze mozna kupic w polsce tak mi sie wydaje.ale jak bym kupowal tam to bym sam pojechal najpierw obejrzec. a tak zeby jechac tam z polskimi papierami i na nich wrocic to sie raczej nie da bo tzeba miec wbite w paszporcie jakim autem sie jechalo i na granicy zaraz bedzie "nazat" jedyny pomysl to zeby ruski tu nim przyjechal albo na lawecie go przytachac
Odradzam przewóz na lawecie przez Polaka.
Po drodze i na granicy "zjedzą" go wziatki.
Po drodze i na granicy "zjedzą" go wziatki.
Czyli zostaje tylko zeby Ruski przyjechal nim tu na wlasnych kolach i tyle. bo inaczej ciezko 

Skąd się bierze przekonanie że na UK są lepsze GAZy niż u nas ?
Przecież oni mają taki sam stosunek do GAZa, jak my do ŻUKa..... jeździ...? Dobrze !
Nie jeździ...? Młotek ,spawarka i co pod rękę wpadnie.... nawet części od lokomotywy
bo to jeszcze więksi badziewiarze od nas.
Przecież oni mają taki sam stosunek do GAZa, jak my do ŻUKa..... jeździ...? Dobrze !
Nie jeździ...? Młotek ,spawarka i co pod rękę wpadnie.... nawet części od lokomotywy
bo to jeszcze więksi badziewiarze od nas.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
To zalezy jakiego sobie znajdziesz
trzeba sobie samemu jechac i wybrac bo podobno tam tego nie brakuje. i nie brac od chlopa co nim w polu gnoj rozwozil! tylko cos konkretnego wybrac. w przyszlym tygodniu sie tam wybieram i bede wiedzial jak tam jest z tym tematem

grubszy5 pisze:To zalezy jakiego sobie znajdziesztrzeba sobie samemu jechac i wybrac bo podobno tam tego nie brakuje.(...)

Podobno... słyszałem.... bo... inni.... bo...ktoś tam...... gdzieś tam.....
Jedz. Przynajmniej sam się przekonasz że to wszystko wygląda inaczej niż w opowieściach.
Wszystkim się wydaje że GAZiory to pęczkami na każdym skrzyżowaniu stoją i czekają.....
Nic bardziej mylnego.
Łatwiej kupić w kraju i prościej.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
ja mam do granicy 60km. pojade zobacze i sie podziele tym co tam zastalem. jak bedzie lipa to kupie tu bez papierow. moze ktos ma w stodole jakiegos 

Przecież bez papierów tylko mnożysz sobie problemy.
No chyba że potrzebujesz tak zwanego "dawcę"..... no to myślę że u nas prościej i taniej.
No chyba że potrzebujesz tak zwanego "dawcę"..... no to myślę że u nas prościej i taniej.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
tak mozna to nazwac ze dawce
potzebuje cale auto bez papierow. na allegro nie ma nic ciekawego w dobrych pieniadzach. moze byc bez silnika bo i tak mam w planach inny niz oryginalny.

ps. jedyne co tanio kupiłem to manualne sorzęgiełka do napędu... bo wyszły na złotówki coś około 130 zł za 2
"Jeżdżę z kim chcę"
jak ma się dużo dolców $$$$$ to można jechać ale rozmawiałem z kilkoma Ukrainkami i sami mówili, że za małe pieniądze to tylko wódę można kupić, dobre czasy się skończyły - szkoda chyba czasu i pieniędzy (może się mylę ale nie sądzę, że jest teraz inaczej) 

w polsce łatwiej kupić, niż na ukrainie
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
z pewnego źródła wiem,że w ichniejszym ZN jest jeszcze kupę szpeja, tak poskładali SebastianowiS, nową komandorkę .
sam szukam dróg dojścia,bo potrzebuje nowej budy do komandorki.
cały dół mam funkel nófka

cały dół mam funkel nófka

LJ 70
- goralski
-
- Kontaktowanie:
kasztaniąc- @sebastianS jeszcze się udziela na forum?pamiętam jego stare tematy o tuningowaniu silników jak się spierał z kimś...warto było poczytać takie mądre rzeczy... 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
mam cały czas kontakt z Sebastianem, na forum się nie udziela, bo brak czasu,zarobiony jest
i chyba w nowym miejscu zamieszkania nie ma neta

i chyba w nowym miejscu zamieszkania nie ma neta

LJ 70
Tiaaa... Robić Ci się nie chce.......Mag69 pisze:(...)
(...)

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
nie to,że robić się nie chce,
sam blacharki nie umiem zrobić ,a nie znam nikogo kto zrobił by dobrze i pod moje dyktando.Firmy które robią to profesjonalnie chcą chore pieniądze.
a byle ciaprokom nie dam do roboty

sam blacharki nie umiem zrobić ,a nie znam nikogo kto zrobił by dobrze i pod moje dyktando.Firmy które robią to profesjonalnie chcą chore pieniądze.
a byle ciaprokom nie dam do roboty

LJ 70
W sumie lepiej mieć świadomość że się czegoś nie umie i zostawić,
niż spieprzyć i iść w zaparte że się "umi"....
niż spieprzyć i iść w zaparte że się "umi"....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
A wiec bylem u naszych wschodnich sasiadow i powiem tak jest bida z nedza jesli chodzi o gazy! owszem sa ale stan jest tragiczny i ceny tez nie za dobre! czyli lepiej szukac tu na miejscu.
Bez komentarza.....grubszy5 pisze:A wiec bylem u naszych wschodnich sasiadow i powiem tak jest bida z nedza jesli chodzi o gazy! owszem sa ale stan jest tragiczny i ceny tez nie za dobre! czyli lepiej szukac tu na miejscu.
Był na samym początku......

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
ale jakby dobrze poszukal to by cos znalazl ale na pewno nie za 500$ oni juz wiedza ze ludzie tego szukaja i za dobre egzemplarze sobie cenia! tak jak z motorami jeszcze kiedys mozna bylo cos fajnego kupic za 200$ a teraz trezeba 1000$ przynajmniej . wiec ukraina to zly pomysl!!!
...gdybanie.... a kiedyś z Wojska Polskiego można było kupić za jedną wypłatę legalnie kilka uazów, gazików i stara66 na dokładkę, i nikt nie chciał
a teraz trzeba zapłacić duzo duzo więcej....tak samo jest na Ukrainie.

"Jeżdżę z kim chcę"