Szukam kogoś, kto wyremontowałby Gaza 69 (Wielkopolsk)
Moderator: Student
Szukam kogoś, kto wyremontowałby Gaza 69 (Wielkopolsk)
Cześć, potrzebuję wyremontować Gaza 69: wymiana silnika (obecnie żuk benz+gaz), elektryka, łatanie blach. Szukam kogoś w Wielkopolsce (najlepiej okolice Leszna), kto chciałby się tym zająć. Moja żona kocha ten samochód bardziej ode mnie, więc zależałoby mi na tym, żeby ktoś Gazika z sercem potraktował...
Re: Szukam kogoś, kto wyremontowałby Gaza 69 (Wielkopolsk)
Dzień Dobry,
informacja poszła na PW.....
.....zaraz wpadnie tu Jacek i zrobi powitanie nowego

Gaz 69M (E) 1972r.
Serdeczne dzięki za namiar.
piotr759 pisze:Dzień Dobry,

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Nie bawię się z wami....
Bosman z Igorem zrobili ze mnie potwora...... A ja przecież jestem uosobienie dobroci, chodząca łagodność.......... Pax, bracia, pax.........

Bosman z Igorem zrobili ze mnie potwora...... A ja przecież jestem uosobienie dobroci, chodząca łagodność.......... Pax, bracia, pax.........

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Tacy ludzie którzy mogliby wyremontować GAZA (z sercem dawno już wymarli ) bez urazy dla mechaników , teraz liczy się pieniądz , który wynika z czasu poświeconego w tym przypadku na GAZA , ale i tak w tej trudnej sprawie życze Ci powodzenia.Ricichett pisze:Cześć, potrzebuję wyremontować Gaza 69: wymiana silnika (obecnie żuk benz+gaz), elektryka, łatanie blach. Szukam kogoś w Wielkopolsce (najlepiej okolice Leszna), kto chciałby się tym zająć. Moja żona kocha ten samochód bardziej ode mnie, więc zależałoby mi na tym, żeby ktoś Gazika z sercem potraktował...

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Wszystko jest kwestią ceny....
"Jeżdżę z kim chcę"
Wszystko jest kwestia ceny - ,która i tak nie odzwirciedla efektów , tudież środków wpakowanych w tym przypadku w GAZA
(zazwyczaj) .

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
Robiąc uczciwie, wedle cennika....za roboczogodzine itd. to koszt jest kosmiczny, ale dogadując się mozna to zrobic w sensownych, aczkolwiek niemalych pieniądzach 

"Jeżdżę z kim chcę"
- terenowiec69
-
Policz sam koszt części i materiałów i wystarczy.
Roboczogodzin nie ma co liczyć.

terenowiec69,GAZ 69 AM 1964r,GAZ 69 M 1971r,
Bynajmniej ja nie jestem instytucja charytatywna i za coś rodzinę trzeba wyzywić....więc najbardziej interesuje mnie ile za prace dutków dostanęterenowiec69 pisze:Policz sam koszt części i materiałów i wystarczy.

"Jeżdżę z kim chcę"
- terenowiec69
-
Gdyby liczyć każdą roboczogodzinę którą trzeba by poświęcic przy odbudowie Gaza-a to trzeba brać z 25 tys za samą robocizne i rozłożyć to przynajmniej na 12-15 miesięcy.
- terenowiec69
-
Oczywiście odbudowa kompleksowa wg.oryginału.
koledzy nie straszcie z tą ceną zawsze można poszukać domowego starszego pana co wyspawa gaziora za nieduże pieniążki i dużo takich ludzi jest co za młodu naprawiali żukiety uazy czy gaziory tylko trza dobrze poszukać a jak ktoś naprawia furę to czasu się nie liczy
a druga sprawa żeby było taniej to samochód naprawia się samemu

taa, i zrobi remont blacharki za 500 zł, która sie posypie za dwa lata
zejdz na ziemię ...
zejdz na ziemię ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
chyba boblami spawałeś samochód, nie o takich mechaników mi chodzi
mówię o mechanikach starych i dobrych a nie o kitmenach
mówię o mechanikach starych i dobrych a nie o kitmenach

stary i dobry - to nigdy nie bedzie tanio, jakość musi kosztować ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
W Wielkopolsce nie musi być drogo
ps temat idzie na inne tory
ps temat idzie na inne tory

- goralski
-
- Kontaktowanie:
no,na prawidłowe-nie da się często zrobić czegoś dobrze i tanio,w dodatku np szybko i na lata...
swoje to będzie kosztowało pewnie..
żeby cokolwiek wnieść do rozmowy to...spytaj się @bulasa,on pewnie przekona Cię że lepiej będzie postawić gaza na ramie mercedesa ale:
1-poznań
2-dobrze
cena pewnie osobista sprawa ale spytać myślę warto
swoje to będzie kosztowało pewnie..
żeby cokolwiek wnieść do rozmowy to...spytaj się @bulasa,on pewnie przekona Cię że lepiej będzie postawić gaza na ramie mercedesa ale:
1-poznań
2-dobrze
cena pewnie osobista sprawa ale spytać myślę warto

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Gadka sratka........
Auto już dawno na kanale stoi, a facet ma w dupie co macie do powiedzenia bo to auto żony....
Przywitać się nawet nie potrafi a Wy się martwicie ile On zapłaci......A niech płaci.... I niech ktoś zarobi
Auto już dawno na kanale stoi, a facet ma w dupie co macie do powiedzenia bo to auto żony....
Przywitać się nawet nie potrafi a Wy się martwicie ile On zapłaci......A niech płaci.... I niech ktoś zarobi

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
piotr759 pisze:Dzień Dobry,
JA'JACEK pisze:Nie bawię się z wami....![]()
Bosman z Igorem zrobili ze mnie potwora...... A ja przecież jestem uosobienie dobroci, chodząca łagodność.......... Pax, bracia, pax.........![]()
Znają Cię na wylotJA'JACEK pisze:Gadka sratka........

zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)

Oj ..... od razu na wylot.....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Kurna chata chłopoki ja tu podchody robie alledrogo przeglądam, szukam ruiny gazika za góra 1000 zł., już prawie mi się tu na forum przyznali kto za 500 zł tego gazika do super stanu przywróci...
a Wy mi popłoch zasiali
...a juz w myslach układałem sobie: gazik 1000, remont 500....sprzedaż gazika w okazyjnej cenie 5000 , zarobek 3500... 2 gaziki w miesiącu...życie rokefelera było przede mną....ach zawistny ten nasz naród, i jak tu się majątku dorobić

...a juz w myslach układałem sobie: gazik 1000, remont 500....sprzedaż gazika w okazyjnej cenie 5000 , zarobek 3500... 2 gaziki w miesiącu...życie rokefelera było przede mną....ach zawistny ten nasz naród, i jak tu się majątku dorobić

"Jeżdżę z kim chcę"
Jacek, i Ty się dziwisz, że robią z Ciebie potwora
. Serdecznie dziękuję wszystkim za posty. Trochę postraszyliście mnie tymi kosztami, ale mus to mus- Gazik stoi zamiast brnąć, grzęznąć, przedzierać się i staczać. Żal patrzeć. Fakt, że weteran, ale na emeryturę sporo za wcześnie. Prawda, że to auto żony, ale nie znaczy to, że mam w dupie i oddam je do jakiegoś rzeźnika tylko dlatego, że jest najtańszy. Z kasą się nie przelewa, ale... przecież Gazik to jak rodzina.
Iskra, zgadzam się z Tobą. Próbowaliśmy już u kilku mechaników, ale wszyscy podchodzili do Gaza jak do zwykłego słoika drogowego: zakitować, zamalować, zainkasować, pożegnać.

Iskra, zgadzam się z Tobą. Próbowaliśmy już u kilku mechaników, ale wszyscy podchodzili do Gaza jak do zwykłego słoika drogowego: zakitować, zamalować, zainkasować, pożegnać.
GAZikami (remonty, przeróbki) zajmuje się znajomy. Zrobiony dobrze GAZik na gotowo (nie oryginał) do odbioru to koszt 18-25tys (razem z zakupem auta) w zaleznosci od konfiguracji auta.
Robiac na oryginał jest trudniej.
Albo zbierasz kilka lat i placisz duuuużą kasę dajac auto do specjalistycznego zakladu (remont zabytkow) albo nabierzesz kilka lat duuuzego doswiadczenia i zrobisz sam
.
Ja 13 lat temu wybrałem 2 opcję, bardziej oplacalna
Robiac na oryginał jest trudniej.
Albo zbierasz kilka lat i placisz duuuużą kasę dajac auto do specjalistycznego zakladu (remont zabytkow) albo nabierzesz kilka lat duuuzego doswiadczenia i zrobisz sam

Ja 13 lat temu wybrałem 2 opcję, bardziej oplacalna

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)