elektryczna pompa paliwa
Moderator: Student
elektryczna pompa paliwa
niezmiescila mi sie pompka paliwa.czy mozna zamontowac elektryczna ale ze zbiornika pod fotelem pasazera.moze ktos robil cos takiego.no i jaka bedzie dobra.w gazie mam motor 2l z opla rekorda.gaznik.
Re: elektryczna pompa paliwa
Musisz mieć pompę od gaźnikowca, pompy do wtrysków mają za duże ciśnienie.
Drugi problem to przewód powrotny z gaźnika - nie każdy gaźnik ma powrót i jeszcze bardziej nie każda pompa może pracować w opcji bez powrotu
Drugi problem to przewód powrotny z gaźnika - nie każdy gaźnik ma powrót i jeszcze bardziej nie każda pompa może pracować w opcji bez powrotu

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
dzieki za info.ten moj gaznik niema powrotu.wczoraj wyczytalem ze montuje sie pompke ale nie w zbiorniku tylko na przewodzie.podobno z jakis motorow.jakbys cos wiecej slyszal daj cynk.obicalem dzieciakowi bieszczady a do wakacji malo czasu.
można zamontować niskociśnieniową pompę elektryczną,
a do przelewu zastosować trójdrożny zaworek przelewy, zawory takie były stosowane w gaźnikowcach VW i MB i gaźnikach Pierburg
http://img253.imageshack.us/my.php?image=dsc07282.jpg

a do przelewu zastosować trójdrożny zaworek przelewy, zawory takie były stosowane w gaźnikowcach VW i MB i gaźnikach Pierburg
http://img253.imageshack.us/my.php?image=dsc07282.jpg

LJ 70
Pewnie można by się pokusić o zainstalowanie pompy z np. hondy shadow 700/750 (i chyba 1100) z lat 80-tych, ale pojęcia nie mam, czy wydatek będzie wystarczający. Rozwiązanie Maga69 wydaje się ciekawsze.
SJ416
dzieki.napisz jak mozesz w jakim modelu vw jest ten truj.zawor przelewu.w tym zbiorniku obok wlewu paliwa jest jakies ustrojstwo 12v.myslalem ze to pompka.juz mi sie micha cieszyla a tam zonk.jakis plywak jak w kiblu.co to jest.aha i jak pddlaczyc przewod paliwa z ty zbiornikiem
Magu dzieki.bede kminil.
Witam,
trochę jak widzę po czasie, ale ja mam elektryczną pompkę na przwodzie i gaźnik Ikova przy silniku S-21 i wszystko działa bardzo dobrze. Przelewu nie mam.
Pompka jest z wózka widłowego, który miał silnik dolnozaworowy, sześciocylindrowy. Jakiś amerykaniec.
Jak by co mogę odpisać parametry pompki.
Pozdrawiam,
K-68
trochę jak widzę po czasie, ale ja mam elektryczną pompkę na przwodzie i gaźnik Ikova przy silniku S-21 i wszystko działa bardzo dobrze. Przelewu nie mam.
Pompka jest z wózka widłowego, który miał silnik dolnozaworowy, sześciocylindrowy. Jakiś amerykaniec.
Pozdrawiam,
K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
Czy aby nie z Dodge.Kuba68 pisze: Pompka jest z wózka widłowego, który miał silnik dolnozaworowy, sześciocylindrowy. Jakiś amerykaniec.
Pozdrawiam,
K-68
Taka pompa z ciśnieniem do 0,3 bara http://moto.allegro.pl/item599518068_po ... _tico.html
Pompa z linka Mag'a ma za duże ciśnienie.
Pompa z linka Mag'a ma za duże ciśnienie.
UAZ 469B 80'
Nie, to nie był Dodge, ale kiedyś wspominałem o tym wózku z którego mam pompkę. Był do wydania za friko i myślałem, że ktoś będzie chętny ze względu na silnik.Bosman pisze:Czy aby nie z Dodge.Kuba68 pisze: Pompka jest z wózka widłowego, który miał silnik dolnozaworowy, sześciocylindrowy. Jakiś amerykaniec.
Pozdrawiam,
K-68
Chętnych nie było i wózek został dalej pracując.
Poszperam, to znajdę nazwę.
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
dzieki za namiary na pompe.wlasnie piaskowalem zbiornik wedlug pomyslu;szklo kamien i do betoniarki.efekt oszalamiajacy.rdzy niema.zato wypadly 4 dziury.bajka,zalutuje.te zawory przelewu od Maga sa stosowane w wielu autach starszych.tak ze niema problemu z kupnem.