znowu most
Moderator: Student
znowu most
znowu o mostach.panowie tak szybko.wiem ze o tym jest troche napisane ale kazdy gaz to inny temat.czy dobor mostu tylnego ma znaczenie przy danym silniku.w moim wypadku opel rekord 2l.i czy juz moge szukac nowego bo na wstecznym chrobocze niemilosiernie.jak cza kupic to jaki i jaki to koszt.dzieki z gory.
Re: znowu most
te mayer co ty osla strugasz,
most rozbierz wyjmij kosz zobacz co zmieliles a pozniej do Grzesia moze ma jeszcze jakies szpeje z gaza
po zatym niema znaczenia jaki masz silnik bo ktos go kiedys tam zmotal, na tym koszu co masz teraz jest napisane jakie masz przelozenia i takie same musisz zalozyc

siema tomek.wiesz jakie ja mam pojecie o tych sprawach-bliskie zeru.a ztymi mechanikami u nas to ciezki temat.mialem dwoch i niechce wiecej.na drugi tydzien bede odpalal gada.daj numer .moze wpadlbys to zawsze cos podpowiesz.694844647.
A co tam w moście jest ciekawego?
Trzeba się na tym znać?
Rozbieraz i składasz z dobrych części, aby tylko luzu za dużo nie było i heja do przodu.
Pozdrawiam
Jacek
Trzeba się na tym znać?
Rozbieraz i składasz z dobrych części, aby tylko luzu za dużo nie było i heja do przodu.
Pozdrawiam
Jacek
Ciekawe podejście do tematuAgent0700 pisze:A co tam w moście jest ciekawego?
Trzeba się na tym znać?
Pozdrawiam
Jacek

Ruski potrafi...
o to to właśnielandryn pisze: Ciekawe podejście do tematuSądzisz że nie trzeba sie na tym znać ? Bo ja mam inne zdanie... Widziałem juz kilka dyfrów złożonych przez ludzi którzy się na tym nie znali, straszna kaszana,długo nie pochodziły
A pózniej przez takich ludzi rodza się mity że Gazik i Uaz mają słabe dyfry...

8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
Kolego...
Niby masz rację, ale jak się trochę ruszy głową to się da.
Sam robiłem dyfry w Dnieprach i innych zmotach moich i jakoś działają, więc da się.
A po co jest to forum? Żeby się pytać jak się czegoś nie wie.
Znam gościa co nawet aku nie podładuje, koła nie wymieni, bo trzeba do fachowca, ze wszystkim jeździ do fachowca. Fajny gość nie?
Ty też tak?
A znasz powiedzenie, że jak chcesz mieć coś zrobione dobrze, to zrób to sam?
Pozdrawiam
Jacek
Niby masz rację, ale jak się trochę ruszy głową to się da.
Sam robiłem dyfry w Dnieprach i innych zmotach moich i jakoś działają, więc da się.
A po co jest to forum? Żeby się pytać jak się czegoś nie wie.
Znam gościa co nawet aku nie podładuje, koła nie wymieni, bo trzeba do fachowca, ze wszystkim jeździ do fachowca. Fajny gość nie?
Ty też tak?
A znasz powiedzenie, że jak chcesz mieć coś zrobione dobrze, to zrób to sam?
Pozdrawiam
Jacek
Nie kolego, ja tak nie... Wszystko robie swoimi własnymi osobistymi ręcami, dyfry też
I faktycznie, wiem że mam dobrze zrobione... Ale trzeba się znać, wiedziec co sie robi, i czuć respekt do tej roboty, bo przy niedociągnieciach mechanika potrafi sie zemścić... I według mnie dyfer wymaga dużej znajomości tematu... A tamten kolega dobrze robi, jak nie potrafi to niech sie nie bierze...

Ruski potrafi...
I tu też masz rację
!
Ale jak nie robi to się nie nauczy, najlepiej nic nie robić bo przecież się nie umie.
Najwyżej spieprzy 2x, ale 3 raz zrobi dobrze. Powtarzam - od tego jest forum, żeby pytać mądrzejszych, ja też to robię, bo wielu rzeczy nie wiem.
I nie wstydzę się tego.
Pozdrawiam
Jacek

Ale jak nie robi to się nie nauczy, najlepiej nic nie robić bo przecież się nie umie.
Najwyżej spieprzy 2x, ale 3 raz zrobi dobrze. Powtarzam - od tego jest forum, żeby pytać mądrzejszych, ja też to robię, bo wielu rzeczy nie wiem.
I nie wstydzę się tego.
Pozdrawiam
Jacek
Pewnie... Człowiek całe zycie sie uczy... Ale pewne żeczy czasem lepiej dać innym do zrobienia niz eksperymentować, i przy tym tracić kasę i nerwy...
Ruski potrafi...
A musi....?Agent0700 pisze:Ale jak nie robi to się nie nauczy, najlepiej nic nie robić bo przecież się nie umie.
Gdzie tu jest napisane że każdy użytkownik samochodu ma zasrany obowiązek nauczyć się wszystkiego,
od dolania oleju do złożenia dyfra po ciemku ?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
JA'JACEK pisze: A musi....?
Gdzie tu jest napisane że każdy użytkownik samochodu ma zasrany obowiązek nauczyć się wszystkiego,
od dolania oleju do złożenia dyfra po ciemku ?
Nie no nie musi, żyjemy w wolnym kRAJU

A w raju jako to w raju, wino, panienki i śpiew

Pozdrawiam
Jacek
- Marek D.
-
Koledzy pracują nad rozgraniczeniem pojęć "posiadacz" i "użytkownik"kUBI pisze:...ale o co chodzi![]()
![]()

Ja bym na to nie liczył.....Marek D. pisze:pewnie będą wikipedię uszlachetniać

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
jeżeli mogę cos na temat mostów wtrącić, to moim zdaniem pontonowe sa najbardziej uniwersalne 

"Jeżdżę z kim chcę"
no i wuj.sie dowiedzialem.sam pewnie rozbiore i sam zawioze do ASO
most musisz dobrac taki aby mial przelozenie jak ten przedni, ceny...rózne allegro i gielde przejzyj, nie znasz sie na naprawie...jedz do mechanika, masz troche pojecia, chcesz rozebrac samemu to działaj. Czego chciałeś konkretnie sie dowiedziec?? To Twoje auto,a jak sam stwierdziles kazdy gaz jest inny wiec jak Ci pomóc??
ja mam silnik 2.0 z omegi i wolne mosty uaza, dla mnie połączenie odpowiednie, ot i cała moja odpowiedz
ja mam silnik 2.0 z omegi i wolne mosty uaza, dla mnie połączenie odpowiednie, ot i cała moja odpowiedz

"Jeżdżę z kim chcę"
dzieki.czekam na ciepelko.i.jade z tym koksemkUBI pisze:most musisz dobrac taki aby mial przelozenie jak ten przedni, ceny...rózne allegro i gielde przejzyj, nie znasz sie na naprawie...jedz do mechanika, masz troche pojecia, chcesz rozebrac samemu to działaj. Czego chciałeś konkretnie sie dowiedziec?? To Twoje auto,a jak sam stwierdziles kazdy gaz jest inny wiec jak Ci pomóc??
wymiekam z tym moim gazikiem.zalozylem nowa chlodnice i okazalo sie ze padla uszczelka pod glowica.jakby ktos byl zainteresowany dalem go na gielde.
To znaczy co dałeś....?
1) Starą uszczelkę.
2) Silnik
3) Całego GAZa

1) Starą uszczelkę.
2) Silnik
3) Całego GAZa

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
No to szybko wymiękłeś... Jakaś ta młodzież dzisiaj mało cierpliwa jestmayer2 pisze:wymiekam z tym moim gazikiem.zalozylem nowa chlodnice i okazalo sie ze padla uszczelka pod glowica.jakby ktos byl zainteresowany dalem go na gielde.

Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
Bo, jeden zapisuje się na "Selecję" a drugi kupuje Gaza.
moze i mietki ale kleje go drugi rok i jakos ostatnio mam dosc.dzis jestem na etapie szukania motoru a jutro sam niewiem.moze to pompa wody padla-tak mi koles mowi.dajcie cynk dlaczego lapie temp.na wolnych obrotach.termostat wywalilem.moze to nie uszczelka.