hamulce
Moderator: Student
hamulce
Jak jest z przewodami hamulcowymi, pasują od czegoś innego, czy muszę szukać oryginalnych. Chcę wymienić wszystko od pompy po cylinderki i raczej zostać przy oryginalnym rozwiązaniu, więc serwo odpada. Czy 180zł za pompe i 50 za cylinderek to dużo??
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
Własnie próbowałem z innymi i na oko sa takie same, ale jak sie okazało srodkowa część bębna tam gdzie się montuje śruby bęben od żuka mam jakby ciut mniejsze odsadzenie troszke inne wytłoczenie co powoduje że bęben po obwodzie jakby 1 - 3 mm nie dochodził tak głęboko jak powinien. A oryginalne mam tylko 2 i szukam innych a z konieczności pozostałe dwa sa jakie sa 

A czy tarcza hamulcowa na przód od czegoś pasuje, bo ja mam z przodu taką samą jak z tyłu czyli jedna szczęka przeciwbierzna a druga wspólbierzna a wiem że w nowszych wersjach były dwie szczeki wspólbierzne. Czy musze szkukać orginalnych gaz/uaz czy podejdą np z żuka czy innej nysy???
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Jeszcze nikt sie do mnie nie zgłosiłRudeBoy pisze:Bebny od zuka nie pasuja chocby nie wiem co!
Co do pytania drwala. Za ile co i jak.
To powiem Ci takJa szpejami nie handluje. Jak nie wiesz u kogo kupic to moge Ci powiedzic
O ile sami juz do Ciebie sie nie zglosili

-
- Kontaktowanie:
hamulce
Ja tam juz kombinuje jak zmotac tarczowe hamulce do gaza bo widzialem zamontowane hamulce od niwy do afganow
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
co do tarczowych to na giełdzie ktos przedawał kiedyś takie blachy wycięt laserem która monotowało się zamiast tarcz kotwicznych i do tego zakłada się tarcze i zaciski od samuraja już bez żadnych więej przeróbek(przewody elastyczne też sie dało od czegoś podpasować), może coś takiego watro zamotać tylko coś hamulce od lekkigo samuraja mogą być troche za słabe, co o tym sądzicie
5
5 a no i najwazniejsze to ta blacha była komletnie prosta więc łątwe do zrobienia.
Może ten ktoś czyta forum to niech sie wypowie jak to sie sprawuje
6

Może ten ktoś czyta forum to niech sie wypowie jak to sie sprawuje

Choroba Gaz69.
jeszcze w temacie hamulców - wymieniłem okładziny na nowe i wszystko jest git, tylko że za cholerę nie mogę wyregulować jedego przodu - mimo moich usilnych starań szczęki cały czas są za mocno podciągnięte, trą a bęben rozgrzewa się prawie do czerwoności
jest na to jakiś magiczny patent czy po prostu muszą się trochę zetrzeć?
sprężyny raczej są dobre...pasują ewentualnie takowe od żuka albo od uaza?
bo już mnie smród palonych okładzin trochę mierzi...

jest na to jakiś magiczny patent czy po prostu muszą się trochę zetrzeć?
sprężyny raczej są dobre...pasują ewentualnie takowe od żuka albo od uaza?
bo już mnie smród palonych okładzin trochę mierzi...

- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Kupiłem 10 metrów rórki miedzianej u tych co instalacje gazowe montują. Ale jeżeli masz w aucie fi-6, bo takie gazownicy akurat używają.RudeBoy pisze:Przewody hamulcowe pasuja od UAZa![]()
Sa cale komplety przewodow hamulcowych (cena kolo 130zl). Zreszta moj przedmowca Ci powie co i jak ja sie do niego zglosisz.
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
No, Panie gri74,facet z Warszawy nie powinien zadawaćgri74 pisze:A może ktoś wie gdzie kupię w warszawie takie rurki miedziane? Tylko nie pisać ż e u gazowników bo oni wcale nie bardzo chcą sprzedawać
takich pytań...

Rurki miedziane jak sama nazwa wskazuje, kupuje się
na ulicy Miedzianej, między ul. Srebrną a ul. Platynową

To nie jakieś tam jaja tylko naprawdę jest takie miejsce w Warszawie.
Zawsze był tam sklep z artykułami nie żelaznymi, czyli blacha,
pręty, rurki i inne profile miedziane, mosiężne i aluminiowe.
Chyba że sklep zlikwidowali..............ale nie sądze.
Był też sklep na Pradze gdzieś w okolicy ul. Lęborskiej.....

ul.Stolarskiej

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.