regeneracja tuleji gumowych amortyzator
Moderator: Student
regeneracja tuleji gumowych amortyzator
Witam mam takie pytanie od czego pasuje można dopasować tuleje gumowe do ramienia amortyzatora tył i tego łącznika przy moście.
Nie mam pojęcia skąd wziąć te tuleje gumowe. Musze sprawdzić czy od jakiegoś motoru od teleskopów czy nie pasują? Te tuleje pływające w tej gumie mam mały pomysł ale jak ktoś ma sprawdzony patent to chętnie zobacze lub skorzystam.
Muszę to jakoś rozsądnie zregenerować bo są tak rozklekotane ze bżęczą po dziurach jak dzwonki Świętego Mikołaja.
A poza tym ma ktoś sprawną ramieniówke prawy przód na zbyciu chętnie przyjmę w dobre ręce. tomasj41@wp.pl
Pozdrawiam
Nie mam pojęcia skąd wziąć te tuleje gumowe. Musze sprawdzić czy od jakiegoś motoru od teleskopów czy nie pasują? Te tuleje pływające w tej gumie mam mały pomysł ale jak ktoś ma sprawdzony patent to chętnie zobacze lub skorzystam.
Muszę to jakoś rozsądnie zregenerować bo są tak rozklekotane ze bżęczą po dziurach jak dzwonki Świętego Mikołaja.
A poza tym ma ktoś sprawną ramieniówke prawy przód na zbyciu chętnie przyjmę w dobre ręce. tomasj41@wp.pl
Pozdrawiam
WLKP
Re: regeneracja tuleji gumowych amortyzator
Są firmy które dorabiają różne gumowe detale.
GAZ 69M rocznik 1968 
Suzuki Jimny 1.3 16V

Suzuki Jimny 1.3 16V
- terenowiec69
-
Polecam firme z olkusza która dorabia tuleje z poliuretanu.
terenowiec69,GAZ 69 AM 1964r,GAZ 69 M 1971r,
firma w olkuszu nierobi w tk małych ilosciach, zobacze od jakis starych amortyzatorów teleskopowych
WLKP
- terenowiec69
-
Tych firm w olkuszu jest kilka i robia bo ja dorabiałem swego czasu różne rzeczy.
Do ramienia pasuje tulejka z żuka z amortyzatora tylko trzeba tujele metalową dopasować do średnić zewnątrznej i wewnetrznej.
Do ramienia pasuje tulejka z żuka z amortyzatora tylko trzeba tujele metalową dopasować do średnić zewnątrznej i wewnetrznej.
terenowiec69,GAZ 69 AM 1964r,GAZ 69 M 1971r,
podaj wymiary tych tulei a ci dorobie 

Jeżeli mozesz to przeczytac to znaczy ze JESTEŚ HARDKOREM
temat ogarnołem tulejki od zuka od amortyzatora tylko trzeba troszke oszlifować potem rurka miedziana 12 a w środek tulejki miedzianej tulejka
metalowa 10 i w to śruba 8 i wszystko gra tak jak powinno byc pozdrawiam
metalowa 10 i w to śruba 8 i wszystko gra tak jak powinno byc pozdrawiam
WLKP