MOC pisze:a ile taki laminat bedzie kosztowal

5

Nie znam wymiarow elementow gaza wiec ciezko mi cos powiedziec dokladnie.
Przyklad:
Maska w miare duza wymiary 130 x 110 [cm] to okolo 1.5 kilo tkaniny i okolo 3 kilo zywicy. Tkanina jest po 15 za kilo, zywica po 10 za kilo netto. Do tego dochodzi jeszcze zelkot - ponizej kilograma na taka maske, czyli 15-20 zlotych.
Czyli reasumujac koszt materialow na maske tych wymiarow (3 warstwy tkaniny) to okolo 60-80 zlotych.
Elementow w gazie bedzie okolo 10 - 12 (chociaz niektore mniejsze) wiec wyjdzie pewnie za material cos okolo 600 zlotych (teoretyzuje, ale ten rzad wartosci - ponizej 1000). Zeby powiedziec cos dokladniej musze znac wymiary.
To sa ceny dla tego kto pozyczy gaza jako model. Oczywiscie jak ktos ma zyczenie moge mu zrobic po kosztach sam przod czy co tam chce - mi obojetne.
Co do kosztow nastepnych odbitek - trzeba doliczyc koszt robocizny. Stawiam ze wyszloby w okolicach 500 zlotych (to nie jest robota na dwa wieczory zeby taka kaste zrobic - dlatego za takie nadwozia ludzie krzycza tyle ile krzycza ).
Czyli reasumujac celuje w cene ponizej 1500 zlotych za cale nadwozie o ile wogole znajde 'dawce ksztaltu gaza', bo z tym poki co jest cienko.
Co do przegladu - nie chce sie zapierac ze dostaniesz czy nie dostaniesz. Mi dowod podbija, jak bedzie mialo sprawne hamulce i dobre numery na ramie i nie bedzie jakichs razacych niedociagniec. A czy Tobie podbija - nie wiem, zalezy od diagnosty.
Piotr