Witam
Mam pytanko, kupiłem nową głowice do Gaza i ma ona wgniecenie na powierzchni gdzie przychodzi uszczelka. Wgniecenie jest na głębokośc max 0,8 mm w takim miejscu że po założeniu uszczelki moim zdaniem woda będzie przeciekac. Proszę o pomoc na pytania które nie dają mi spokoju, tj czy może jest tak ,że zawsze się planuje nową głowicę przed założeniem i nie muszę się tym wgnieceniem martwic bo i tak bym ją musiał planowac, ile maksymalnie można splanowac głowicę i czy są jakieś inne metody naprawy. Czy po prostu odesłac głowicę w cholere.
Głowica Gaz 69 poj.2430
Moderator: Student
Re: Głowica Gaz 69 poj.2430
z tego co słyszałem to nawet nowe głowice są delikatnie zwichrowane i należałoby je splanować przed założeniem, także moim zdaniem nie ma się co martwić, ale najlepiej jakbyś wrzucił fotkę tego wgniota...
Jak głowica jest nowa i nie służyła jako stół do prostowania gwozdzi to jest dobra i nie trzeba jej planowac. Jezeli jest to wgniot miejscowy to mozna go napawac i miejscowo wyszlifowac do gładkiego.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
-
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za pomoc ,jutro pójdę do warsztatu który zajmuje się planowaniem głowic zobacze co mi powiedzą