Plandeka w 69M
Moderator: Student
Plandeka w 69M
Witam Panów, tu Gregorr.
Mam prośbę o podpowiedź nt przewożenia zdjętej plandeki. Rosyjska instrukcja obsługi przewiduje miejsce na boczki drzwi z szybami - w tylnej klapie. Instrukcja pokazuje to na ładnym rysunku. Co jednakże zrobić z całą, wielką szmatą z dachu. Oczywiście, że można ją położyć na pace, ale nie wierzę, że radzieccy ludzie nie wymyślili czegoś praktycznego...
Pozdrawiam
Gregorr
Mam prośbę o podpowiedź nt przewożenia zdjętej plandeki. Rosyjska instrukcja obsługi przewiduje miejsce na boczki drzwi z szybami - w tylnej klapie. Instrukcja pokazuje to na ładnym rysunku. Co jednakże zrobić z całą, wielką szmatą z dachu. Oczywiście, że można ją położyć na pace, ale nie wierzę, że radzieccy ludzie nie wymyślili czegoś praktycznego...
Pozdrawiam
Gregorr
Re: Plandeka w 69M
a próbował ktoś umieścić plandekę w miejscu do tego przeznaczonym(pod fotelem kierowcy)
Bo jakoś nie mogę uwierzyć, żeby tam się zmieściła(przecież tam i pompka i lewarek jeszcze są)... 

Mieści się bez problemu ale trzeba ją odpowiednio poskładać 

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Dzięki za obrazek z instrukcji. Ale wygląda na to, że należałoby plandekę odizolować jakoś od baterii. A w innym wątku doczytałem się, że takiej pokrywy na akumulator to nikt żywy nie widział.
Zdravim
Gr
Zdravim
Gr
ja widziałem, mam nawet jedną sztukę
tylko trzeba ramkę dorobić i można będzie zakładać...ostatnio nówki sztuki gość sprzedawał na aledrogo...

z tymi nówkami sztukami to coś nie halo...Dziku2 pisze:...ostatnio nówki sztuki gość sprzedawał na aledrogo...
Piotrek (ten parę postów wyżej) kupił i był mega wkurw

LJ 70
ja do swojej nie mam zastrzeżeń. Nóweczka zapodkładowana...nic tylko papierkiem przejechać i pomalować na jedynie słuszny kolor... 

Za jaka cene sprzedawali na allegro te przykrywki ? Bo nie widzialem niestety...
Gaz 69 A, 69 M, 67b, jeep wyllis MB 42r
gg. 7185505
gg. 7185505
coś koło 100zł, nie pamiętam teraz dokładnie...
Sprzedawał je piotr759 przebywający na forumThomson pisze:Za jaka cene sprzedawali na allegro te przykrywki ? Bo nie widzialem niestety...

LJ 70
całkiem możliwe 

Tak, kupiłem ta pokrywę. Niby wszystko OK ale nie jest to produkcja fabryczna tylko rzemieslnicza reprodukcja. Są szczegóły, którymi się różni od oryginału. Mysle, że jednak jezeli nie polozy sie obok oryginału to i tak nikt nie rozpozna...
Ramkę i aku mam za to oryginalne

Ramkę i aku mam za to oryginalne

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
a tak z ciekawości, jak będziesz miał chwilę to możesz zrobić takie porównanie, czym się różnią te pokrywy?
roznia sie przede wszystkim gruboscią blachy, materiał z ktorego jest zrobiony oryginał jest grubszy
To jakby ten Piotr759 przebywający na forum objawił sie, to ja szukam takiej pokrywy na akumulator 
Polecam się pamięci.
Gregorr

Polecam się pamięci.
Gregorr
Ja na forum jestem cały czas. Rano, wieczór, we dnie, w nocy...
Co do pokryw skrzynek akumulatora - miałem ich chyba ze 30 sztuk. Niestety - raczej już ich nie będę miał.
Aczkolwiek po zlocie w Darłówku będę mógł powiedzieć coś więcej.
Co do pokryw skrzynek akumulatora - miałem ich chyba ze 30 sztuk. Niestety - raczej już ich nie będę miał.
Aczkolwiek po zlocie w Darłówku będę mógł powiedzieć coś więcej.
Gaz 69M (E) 1972r.
- Dawik
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
drodzy koledzy czy ktoś może napisać jaka powinna być wysokość stelaża pod plandekę??, dokładnie chodzi mi o wysokość głównych kabłąków, środkowego z przodu i tylnego, czy obydwa powinny być równe wymiarami?? czy pierwszy kabłąk może być wyższy
?
z góry dzięki za info

z góry dzięki za info
GAZ 69 M - 1968r
--------- -----------
..:: "jest ryzyko, jest zabawa" ::..
--------- -----------
..:: "jest ryzyko, jest zabawa" ::..
- morte36
-
- Kontaktowanie:
Chyba były różne wysokości bo jak zamawiałem plandekę to mnie gościu pytał własnie o wysokość pałąka przedniego i na tej podstawie wiedział co i jak.
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
Pałąki plandeki są we wszystkich Gazach identyczne. Czasami zdarza się, że ktoś usunie z pałąków bolce oporowe które nijako narzucają wysokość stelażu. Taki pałąk wpada wtedy aż do samej podłogi fałszując wysokość. Czasem spotyka się też przewiercone pałąki ustabilizowane na wysokość różnymi zawleczkami, gwoździami itp. Wtedy wysokość takiego pałąka może być każdorazowo inna - zależnie od fantazji właściciela.
Gaz 69M (E) 1972r.
- dawidbajorek
-
u mnie jest 81 cm do osi rurkiDawik pisze:drodzy koledzy czy ktoś może napisać jaka powinna być wysokość stelaża pod plandekę??, dokładnie chodzi mi o wysokość głównych kabłąków, środkowego z przodu i tylnego, czy obydwa powinny być równe wymiarami?? czy pierwszy kabłąk może być wyższy?
z góry dzięki za info

46....469 

pytanie może sę wydać dziwne ale czy ktoś próbował plandekę farbować,barwić może jakoś ? mam plandekę która sporo wypłowiała i nie wygląda to najlepiej.