witam,
zastanawia mnie czy ktoś coś takiego widział. Podobno był Gość pod moim rodzimym Gdańskiem kto takie flanszę dorabiał. Zresztą to klasyka lat 80tych i 90tych aby wsadzać Mietka gdzie tylko się da. Zastanawiam się nad pozostawieniem silnika Merca ale chcę zamontować oryg. skrzynię biegów od Gaza. Widziałem taką flanszę ale pomiędzy silnikiem Mercedesa W123 a skrzynią biegów Uaza, nie wiem jednak czy to podpasuje.
Flansza silnik Mercedes - skrzynia Gaz 69
Moderator: Student
Flansza silnik Mercedes - skrzynia Gaz 69
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Re: Flansza silnik Mercedes - skrzynia Gaz 69
skrzynia uaz i gaz ma takie same mocowanie do obudowy sprzęgła.
Gazy 69
Potrzebujesz czegoś takiego.
Tu masz stronę chłopaków ze Szczecina co ten rysunek opublikowali http://www.4x4.szczecin.pl/joomla/index ... &Itemid=50

Tu masz stronę chłopaków ze Szczecina co ten rysunek opublikowali http://www.4x4.szczecin.pl/joomla/index ... &Itemid=50

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

A co z wałkiem sprzęgłowym trzeba napewno go przerobić aby pogodzić ze sprzęgłem MB?
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
witam,
wczoraj uzyskałem informacje że wieloklin tarczy sprzęgła Mercedesa W115 i Wołgi ją takie same. Jedyna różnica to grubość tarczy, MB-10mm a Wołga -8mm. Ktoś może to potwierdzić?
wczoraj uzyskałem informacje że wieloklin tarczy sprzęgła Mercedesa W115 i Wołgi ją takie same. Jedyna różnica to grubość tarczy, MB-10mm a Wołga -8mm. Ktoś może to potwierdzić?
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
123 ma inną tarczę jedynie dostawcze miały taki sam wieloklin. Nie wiem jak 115 ale podejrzewam, że taki sam jak "beczka" 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.