Chłodnica na pace
Moderator: Student
-
- Kontaktowanie:
Chłodnica na pace
Mam takie pytanie: czy gdy założe chłodnice wodna i oleju na pace to czy pompy wyrabia zeby przepompowac olej i wode??
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Re: Chłodnica na pace
Można..... tylko po cotiger pisze:Mam takie pytanie: czy gdy założe chłodnice wodna i oleju na pace to czy pompy wyrabia zeby przepompowac olej i wode??

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
wojtekd pisze:raczej mniej miejsca na paceCLIMBER pisze:korzysc to ewentualnie wiecej miejsca na pace, a minusy to to ze musiz dac mocne elektryczne wentylatory ktore ci beda szumiały za uszami długie przewody i ogólna motanina
tfu miało byc pod maska a nie na pace tak to jest jak sie mało spi a duzo pije

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
-
- Kontaktowanie:
Chłodnica
Mi nie chodzi o to czy miejsca bedzie wiecej tylko mam oryginalna chlodnice od tego silnika ktora jest za duza zeby wsadzic ja pod maske a chcialbym ja zalozyc bo ma w sobie odrazu chlodnice oliwy ktora powinna byc przy tym silniku. Jezeli macie inne pomysly od czego ewentualnie taka chlodnice zapodac zeby weszla ale zeby miala i chlodnice oliwy to chetnie wyslucham.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- SebastianS
-
Chłodnica uaza słabym elementem jest... i do tego działa bez ciśnienia oleju - odgałęzieniem magistrali, kończącym się wpustem do michy. Mercowska na przykład jest ciśnieniowa i dużo solidniejsza - chyba lepiej z mesia zadać.
Chłodnicy oliwy bym na pakę nie ekspediował - długie przewody, większa pojemność, większe ryzyko uwalenia ich, a efekty trudniej nieraz zauważalne od razu, niż w wypadku wody, przy jednoczesnie znacznie poważniejszych konsekwencjach w razie niewyłapania awarii.
Chłodnicy oliwy bym na pakę nie ekspediował - długie przewody, większa pojemność, większe ryzyko uwalenia ich, a efekty trudniej nieraz zauważalne od razu, niż w wypadku wody, przy jednoczesnie znacznie poważniejszych konsekwencjach w razie niewyłapania awarii.
Re: Chłodnica
tiger pisze:Mi nie chodzi o to czy miejsca bedzie wiecej tylko mam oryginalna chlodnice od tego silnika ktora jest za duza zeby wsadzic ja pod maske a chcialbym ja zalozyc bo ma w sobie odrazu chlodnice oliwy ktora powinna byc przy tym silniku. ...........[ciah]

To coś pan tam tak namotał Panie tiger że oryginalna chłodnica
nie chce pasować skoro pasuje

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
-
- Kontaktowanie:
chlodnica
Silnik to andoria 2,4TD a mialem zalozona chlodnice od gaza oryginalna tyle ze sie rozszczelnila a pozatym oryginalna chlodnica oliwy od Gaza ma za male przekroje rurek
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
chlodnica
Nie zrozumiales mnie. Przewody olejowe przy silniku maja ok 12mm przeswitu a chlodnica ma ok 5mm a tego sie zmienic nie da.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- SebastianS
-
Re: chlodnica
Wszystko się da...tiger pisze:Przewody olejowe przy silniku maja ok 12mm przeswitu a chlodnica ma ok 5mm a tego sie zmienic nie da.
Re: chlodnica
I bardzo dobrze że się nie da, bo i po co?tiger pisze:Nie zrozumiales mnie. Przewody olejowe przy silniku maja ok 12mm przeswitu a chlodnica ma ok 5mm a tego sie zmienic nie da.
Przepłucz chłodniczke ropą bo może się zagluciła, to musi działać.
Gdybym był złośliwy, a jestem

wymienił smołę na olej

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
-
- Kontaktowanie:
chlodnica
Kurde ja nie wiem czy olej bedzie nadazal przeplywac przez ta chlodnice na tyle szybko zeby smarowac silnik.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
chlodnica
To moze powiesz teraz skad wziasc taka chlodnice??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: