remont gaza w holandi
Moderator: Student
Re: remont gaza w holandi
Dzień dobry w tym dziale.
Wreszcie widzę z czego ruscy zerżnęli GAZ coś tam amfibię. A już myślałem że to był ich project. Bo chyba nie odwrotnie
Wreszcie widzę z czego ruscy zerżnęli GAZ coś tam amfibię. A już myślałem że to był ich project. Bo chyba nie odwrotnie

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
Remont niby fajny ale nie do końca.
-Brak wiedzy o szczegółach.
-Zastępowanie powłok cynkowych farbą
-fuszerka przy malowaniu
-dużo nie oryginalnych części
-chromy
-wiele innych
-Brak wiedzy o szczegółach.
-Zastępowanie powłok cynkowych farbą
-fuszerka przy malowaniu
-dużo nie oryginalnych części
-chromy

-wiele innych
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
no - to fakt ze pojecia za bardzo o oryginale nie mieli - ale widac fajnie proces odbudowy
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
zobaczcie sobie w tej samej firmie wołge gaz 21
mechianizm ściemy ten sam tylko bardziej się musieli namęczyć z blachą.
to chyba taka fabryka zabytków dla ludu. dużo chromu, akryl, welur, drewienko, biały pasek na oponie.
błe...
mechianizm ściemy ten sam tylko bardziej się musieli namęczyć z blachą.
to chyba taka fabryka zabytków dla ludu. dużo chromu, akryl, welur, drewienko, biały pasek na oponie.
błe...
#noichuj
A niby skąd mieli by zdobyć jakieś opracowanie rekonstrukcji do GAZa . Przecież nie ma . 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a niby jak ludzie auta odbudowują?
wszystko jest jak się dobrze poszuka.
#noichuj
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Jedno mi się podoba w ich podejściu do blachy: cyna zamiast szpachli. 

Ten ze zdjęć tak szukał , tak odbudowałczesław&jarząbek pisze:a niby jak ludzie auta odbudowują?
Pracowałem w Holandii jako mechanik samochodów osobowych i ciężarowych. O ile osobówkami zajmuje się sporo czasu to z ciężarówkami miałem styczność dopiero w NL. Po ok 2 miesiącach moja wiedza na ich temat była taka jak tamtejszych specjalistów mechaników... Nie można wrzucić wszystkich do jednego worka ale lesery i partacze są w co drugim zakładzie.
Naszych mechesów przerosła zmiana silnika, elektryki, układu paliwowego w vw caddy mk 1 z 91r. był to 1,6diesel a trzeba było wstawić 2,0 16v z golfa III. I dwóch Polaków zrobiło a tamci tylko nam dogryzali.
Zdarzają się odrestaurowane perełki - w Someren jest kultowy sklep, serwis, salon garbusa, odrestaurowane sztuki sa w cenie 12.000 30.000euro. panowie podchodzą z pasją...
Sumując z zachodu nie zawsze jest towar dobry
Naszych mechesów przerosła zmiana silnika, elektryki, układu paliwowego w vw caddy mk 1 z 91r. był to 1,6diesel a trzeba było wstawić 2,0 16v z golfa III. I dwóch Polaków zrobiło a tamci tylko nam dogryzali.
Zdarzają się odrestaurowane perełki - w Someren jest kultowy sklep, serwis, salon garbusa, odrestaurowane sztuki sa w cenie 12.000 30.000euro. panowie podchodzą z pasją...
Sumując z zachodu nie zawsze jest towar dobry

Azjatka czy mulatka...