Zaczepy tylnych ławek.
Moderator: Student
Zaczepy tylnych ławek.
Ostatnio zamontowałem zaczepy tylnych ławek i niestety mam problem z ich ustawieniem.
Teoretycznie powinny dać się zapiąć za uchwyt na ścianie schowka jak i za uchwyt na oparciu-jak chce się podupniki mieć ustawione pionowo.
U mnie niestety mogę ustawić albo tak, albo tak - nie mogę znaleźć pozycji/sposobu dogięcia tak żeby zaczep łapał i jeden i drugi uchwyt. Ławki mam jeszcze oryginalne. Uchyty kupiłem jakiś czas temu na allegro i na pierwszy rzut oka wyglądają jak te z katalogu części.
Miał ktoś może podobny problem?
A co najważniejsze, czy ktoś może ma gotowe rozwiązanie?
Nie chciałbym wyważać otwartych drzwi.
Teoretycznie powinny dać się zapiąć za uchwyt na ścianie schowka jak i za uchwyt na oparciu-jak chce się podupniki mieć ustawione pionowo.
U mnie niestety mogę ustawić albo tak, albo tak - nie mogę znaleźć pozycji/sposobu dogięcia tak żeby zaczep łapał i jeden i drugi uchwyt. Ławki mam jeszcze oryginalne. Uchyty kupiłem jakiś czas temu na allegro i na pierwszy rzut oka wyglądają jak te z katalogu części.
Miał ktoś może podobny problem?
A co najważniejsze, czy ktoś może ma gotowe rozwiązanie?
Nie chciałbym wyważać otwartych drzwi.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
Re: Zaczepy tylnych ławek.
Cześć, podepnę się do tematu, możesz podać długość pręta zaczepu od obudowy haka (ten grubszy element w zaczepie) do załamania i od załamania do końca główki pręta. Oczywiście w stanie luźnym. Pozdrawiam
------------------------------------
GAZ 69-1967 RS/M1, Ford Prefect-1947
GAZ 69-1967 RS/M1, Ford Prefect-1947
- dawidbajorek
-
Dzięki za zdjęcia!
U Ciebie to wygląda super.
Skąd masz te zaczepy? Oryginalne czy z allegro? Zdaje się, że tylko jeden gość takie sprzedaje, więc jak all to takie jak moje.
Mógłbyś zrobić zdjęcie zaczepu od tyłu samochodu -tak żeby było widać profil wygięcia?
U mnie są dwa zagięcia. Jedno małe zaraz przy blaszce i drugie tak w 1/3 długości od blaszki mocującej.
U Ciebie to wygląda super.
Skąd masz te zaczepy? Oryginalne czy z allegro? Zdaje się, że tylko jeden gość takie sprzedaje, więc jak all to takie jak moje.
Mógłbyś zrobić zdjęcie zaczepu od tyłu samochodu -tak żeby było widać profil wygięcia?
U mnie są dwa zagięcia. Jedno małe zaraz przy blaszce i drugie tak w 1/3 długości od blaszki mocującej.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
Te z allegro są jakieś takie za bardzo w środku a za mało przy końcu wygięte.Pewnie są do jakiegoś innego ruskiego sprzętu a nie do ławek w GAZie 69
System takich zaczepów w róznych odmianach był stosowany w wielu tamtejszych sprzętach.
U mnie wyglądają tak jak u kolegi Dawia.

U mnie wyglądają tak jak u kolegi Dawia.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
- morte36
-
- Kontaktowanie:
Kolego powiedz mi do czego służą te elementy przykręcone od spodu ławki?dawidbajorek pisze:
One na zdjęciu wyglądają jak litera L.
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
- dawidbajorek
-
- dawidbajorek
-
O coś takiego chodziło.
Wielkie dzięki
!
Teraz widzę, że te z allegro to jakaś lipa. Muszę sprawdzić, czy da się je jakoś dogiąć, żeby wyglądały jak u Ciebie.
Wielkie dzięki

Teraz widzę, że te z allegro to jakaś lipa. Muszę sprawdzić, czy da się je jakoś dogiąć, żeby wyglądały jak u Ciebie.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z